Görüş Bildir
Haberler
Cantona'dan Charlie Hebdo Açıklaması: 'Fanatizm Her Yerdedir'

Cantona'dan Charlie Hebdo Açıklaması: 'Fanatizm Her Yerdedir'

Ulaş
15.01.2015 - 22:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Efsane Fransız futbolcu Eric Cantona Fransa'da yaşanan Charlie Hebdo saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransız futbolunun yetiştirdiği büyük yetenek Eric Cantona, Charlie Hebdo saldırısı ile ilgili Euronews sitesine verdiği ropörtajda 'Bu şok edici, üzücü bir durum olmakla birlikte, ifade özgürlüğünün saldırıya uğraması bir ilk değildir. Ekim 1998'de Saint Michel Tiyatrosu bir saldırıyla ateşe verilmişti. İçeride Martin Scorsese'nin filmi 'Günaha Son Çağrı'yı izleyen insanlar vardı. Saldırganlar Katolik bir gruba üyeydi ve bu Fransa'da 1988'de gerçekleşti. Dördü ağır, 40 kişi yaralanmıştı ve bu 50 insanı yakmayı hedefleyen cani bir saldırıydı.

'FANATİZM HER YERDEDİR'

Cantona bu durumun bugün için durumuna dair sorulan soruya ise'Anlatmak istediğim, bugün olan şeyin İslam'a karşı kullanılmamasının gerektiğidir. Fanatizm her yerdedir, fakat sadece insanların küçük bir kısmını ilgilendirir. Geri kalanı yalnızca sade Katolikler, Budistler ve Müslümanlardır. Bence uzun ve tarihsel bir bakış açısıyla yaklaşmalıyız. Eğer sadece güncel olaylara odaklanırsak, görüşümüzü bugünün haberleriyle sınırlarsak, sanki böyle olaylar daha önce hiç yaşanmamış gibi olur. Bunların daha önce gerçekleştiğinin, İslamcı olmayan gruplar tarafından da zamanında yapıldığının farkında olmak önemlidir.'

'KINANACAK İNSANLAR'

Bana öyle geliyor ki tüm bunlar ekonomik krizle alakalı. 1929'da eğer kriz olmasaydı,Hitler asla gücünün farkına varmayacaktı ve maalesef ki kriz boyunca insanlar umutsuzluğa düştü,artık insanlar neye dayanacaklarını bütün bunların aşırıcılığı doğuracağını bilmiyordu. Tehlikeli olan neydi, bir kere daha bazı insanların umutsuzluğunun avantajlarını elinde bulundurma, çılgın fikirlere dönüşecekti. Bunları kim yaptıysa,yarattıysa ve siyasi amaçlar için nefreti artırdıysa, bence o kişi üzülmesi ve kınanması gereken kişidir.

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/cantonadan-char...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0