Görüş Bildir
Haberler
Bu Kantinin Sorumlusu "Dürüstlük"

Bu Kantinin Sorumlusu "Dürüstlük"

Bugün size ülkede geleceğe dair umutları yeşerten, mutlu eden bir haberden bahsedeceğiz.

Yer Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde bir ortaokul. Bu ortaokulu diğerlerinden farklı kılan ise hayata geçirdikleri bir proje. Adı ise Dürüstlük Kantini.

Çocuklara dürüstlüğü, adaleti ve güven duygusunu aşılayan bu enfes projeyi merak edenleri aşağıya doğru alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Öğrencilerin aldıkları ürünün parasını kasaya bırakıp üstünü alarak alışveriş yapmalarını kapsayan proje, çocukların dürüstlükle ilgili davranışları pekiştiriliyor.

2.

2.

Proje sorumlusu öğretmen Seyhan Doğan da öğrencilerine duyduğu güvenin boşa çıkmadığını dile getirdi. Projeden öğrencilerin de memnun olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

3.

3.

'Normal günlerden daha çok keyif aldıklarını söylüyor öğrencilerimiz. Kendi kendilerini kontrol ederken onları görmeniz lazım. 'Senin aldığın şey 50 kuruş, paranın üstünü alır mısın' diyen bir kontrol mekanizması olan arkadaşı var kimi zaman yanında. Kasamız sürekli fazla veriyor. Bu çok önemli. Belki öğrencilerimizin yanlış hesaplamaları yüzünden kasa eksik verebilir diye düşünürken sürekli artıyı gördük. Bu değeri koruyan ve bu ahlakla yetişip büyüyen çocuklar ileride ülkemiz için çok faydalı olacak, buna inanıyorum.'

4.

4.

Okulun 5'inci sınıf öğrencisi Arda Tek ise projeden mutlu olduğunu anlatarak 'Herkes kendi dürüstlüğünü gösteriyor. Arkadaşlarımız sınavdan çıktığında ya da teneffüslerde kantinden istediğini alıyor, parasını bırakıyor. Bazen arkadaşımızın parası yanında yoksa biz veriyoruz.' dedi.

5.

5.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Hem okul yönetimini, hem de bu güzel minikleri alkışlıyor, keşke bu uygulama tüm ülkeye yayılsa diyoruz. İyi ki varsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın