Görüş Bildir
Haberler
Bilim Sınır Tanımıyor: Harvard'lı Mühendisler Sıçan Kalbi Kullanarak Canlı Robot Üretti!

etiket Bilim Sınır Tanımıyor: Harvard'lı Mühendisler Sıçan Kalbi Kullanarak Canlı Robot Üretti!

Ulaş
09.07.2016 - 17:01 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 21:25

ABD’de genetik mühendisler, bir sıçanın kalp hücrelerini, silikon ve altınla birleştirerek 'canlı bir robot' üretmeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Web Tekno'da yer alan habere göre; Harvard Üniversitesi’nden Kit Parker liderliğindeki bilim insanlarının ürettiği vatoza benzer robot, sadece 10 gram ağırlığında. Vücudu silikondan, iskelet sistemi ise altın telden üretilen robotun en ilginç kısmı, alt kısmına yerleştirilen 200 bin adet sıçan kalbi hücresi.

Özelleştirilen hücreler, belirli dalga boyutlarındaki ışığa tepki vermesi yönünde değiştirildiler. Işık aldığı anda kasılma ve gevşeme hareketleri yapan hücreler, içerisinde bulunduğu robotun su içerisinde hareket etmesini, yani yüzmesini sağlıyor.

Şimdilik laboratuvar ortamının dışında hayatta kalabilme becerisine sahip olmayan biyonik robot, canlılığını sürdürebilmek adına sterilize edilmiş bir ortama ihtiyaç duyuyor. Bunun nedeni robotun iç kısmında bulunan fare kalbi hücrelerinin bağışıklık sistemine sahip olmaması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popular Mechanics dergisine konuşan Parker, “biyolojik yaşam formu” diye nitelediği robotun gelecekte canlı hücrelerden yapay kalp üretilmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Robot deniz canlılarıyla ilgili araştırmalara da yardımcı olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
187
63
26
17
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

papaz eriği convert to ----> imam eriği şimdi onlar düşünsün

freedom

kalp organı kendi kendine uyarı üretip kasılabiliyor, sağlıklı bir insan kalbini vücuttan alıp hemen ringer çözeltisine koyarsanız kendi kendine attığını gör... Devamını Gör

Mr Logical

Şimdi geç oldu. Yarın ilk iş denerim...