Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Başında Çalışırken Yatmanıza İmkan Veren Tasarım Harikası Çalışma Ünitesi

Bilgisayar Başında Çalışırken Yatmanıza İmkan Veren Tasarım Harikası Çalışma Ünitesi

müstesna
12.11.2015 - 11:32

Oturarak çalışmaktan bıktıysanız size bir müjdemiz var!

California merkezli Altwork, kullanıcısının oturarak ya da yatarak kısacası her pozisyonda çalışmasını sağlayan Altwork Station adlı ilk ürününü tanıtıma sundu. Firmanın, ağırlıklı olarak bilgisayar başında çalışanlar için üretildiğini söylediği, 5.900 $ değerindeki bu akıllı çalışma ünitesi ilk olarak 3.900 $'dan piyasaya sürülecek.

Kaynak: http://mashable.com/2015/10/28/altwor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu çalışma birimi bilgisayar programcılarına, tasarımcılara, yazarlara ve aslında bilgisayar başında çalışan herkese yönelik.

Altwork Station'ın, masanın üstündeki tuşlarla ayarlanabilen 4 farklı modu mevcut; dik konum, işbirliği, normal ve odak. Dik konum ve normal modlar pek şaşırtıcı değil, işbirliği modu ise bilgisayar ekranını döndürerek bir arada çalışmayı kolaylaştırıyor. Odak modu tam da hayallerinizdeki gibi; sandalyeniz tamamen yatay hale geliyor, masa ve bilgisayar da tabi...

Altwork Station, yatay pozisyondayken hiçbir şeyin düşmemesi için,  klavye, mouse ve diğer elektronik ekipmanların sabit kalmasını sağlayan mıknatıslarla donatılmış.

4 farklı modun sebebi gün içinde değişen ihtiyaçlar; örneğin firmanın kurucularından biri olan Che Voigt güne ayakta başlıyor ve ilerleyen saatlerde daha fazla odaklanma ihtiyacı duyuyor.

Ürün aslında hem zihinsel sürecinizi olumlu yönde etkiliyor, hem de çalışırken vücudunuza masaj hissi veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Firmaya göre Altwork Station tam da 21. yüzyıla hitap edecek bir çalışma birimi hatta bilgisayar başında çalışanların daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağlayacak.

Bu daha hızlı ve daha verimli çalışma o kadar ucuza mal olmuyor tabi; oldukça komplike bir mühendislik gerektiren ürünün piyasaya sunulduğu fiyat 3.900 $.

Firmanın en önemli hedeflerinden biri de bu çalışma birimini bölümlere ayrılmış, açık ofis tasarımlarına uygun hale getirmek. Fakat bu sandalyelerin kullanılacağı ofislerin önceden ayarlanması gerekecek gibi görünüyor.

Çok sayıda kişinin bir arada çalıştığı ofislerde kullanımı zorlu olur gibi görünse de, Altwork Station daha minimal ofisler ya da evde bilgisayar başında çalışanlar için oldukça faydalı bir ürün. 

Şimdi kendi masamızda Altwork çalışma birimini hayal ederek üzülme vakti :(

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
25
11
9
5
3
0