Görüş Bildir
Haberler
Alman Basını: 'Lubitz, Kaptan Pilotun İçeceğine İlaç Kattı'

Alman Basını: 'Lubitz, Kaptan Pilotun İçeceğine İlaç Kattı'

Ulaş
09.04.2015 - 10:48
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Germanwings’e ait A320 tipi uçağı, içindeki 250 kişiyle beraber Fransız Alpleri’ne kasten çakan yardımcı pilot Lubitz’in, olaydan bir gece önce müshil ilaçları hakkında araştırma yaptığı ortaya çıktı. Bu da kaptan pilotun içeceğine ilaç atıp uçuş esnasında tuvalete gitmek için kokpitten ayrılmasına sağladığı iddialarını beraberinde getirdi.

Germanwings uçağını kasten düşüren ve psikolojik sorunları olduğu anlaşılan yardımcı pilot Andreas Lubitz’in intihar yöntemleri ve kokpit kapısı güvenliği ile birlikte müshil ilaçlarının da araştırdığı iddia edildi.

Alman Kölner Express gazetesi, evindeki arama sırasında en koyulan bilgisayardan çıkan verilere dayandırdığı haberinde, Lubitz’in kaptan pilot Patrick Sondheimer’ın kahvesine müshil kattığını yazdı. Sondheimer da uçuş esnasında acilen tuvalete gitme gereği duydu ve kokpitten çıktı. Bunun üzerine Lubitz kapıyı kilitledi, uçağın yönetimi otomatik pilotu devretti ve hızı artırarak uçağı dağlara çaktı.

İlk kara kutudan çıkan verilere göre, tuvaletten döndüğünde kapının kilitli olduğunu görüp durumu fark eden Sondheimer önce 'Tanrı aşkına kapıyı aç' diye bağırmış, Lubitz'den ses çıkmaması üzerine ise kapıyı kırmaya çalışmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0