Görüş Bildir
Haberler
Meclis TV ve Kürsüye Sansür

Meclis TV ve Kürsüye Sansür

Ulaş
25.10.2014 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP, tepkilere neden olan İçtüzük değişikliğini yeniden gündeme getirmeye hazırlanıyor. AKP, yapılacak düzenleme ile Meclis TV'nin yayının kısıtlarken, milletvekillerin de konuşmalarını otomatik olarak kesmeyi planlıyor

AKP, tepkilere neden olan “Meclis İçtüzük” değişikliğini 2015 Genel seçimler öncesi yeniden gündeme getirmeye hazırlanıyor. AKP, yapılacak düzenleme ile Meclis TV'nin yayının kısıtlarken, milletvekillerin de konuşmalarını otomatik olarak kesmeyi planlıyor

Meclis’te kurulan “İçtüzük Uzlaşma Komisyonu”nun yeniden çalışmaya başlayacağı, içtüzük metninin bir kısmı üzerinde muhalefetle uzlaşma yollarının aranacağı belirtiliyor.

VEKİLLERİN KONUŞMASI OTOMATİK OLARAK KESİLECEK

Yapılacak düzenleme ile Genel Kurul’da kürsüye çıkan milletvekili üzerinde konuştuğu teklif ya da kanunun dışına çıkmayacak. Başka konulara girmesi halinde uyarılacak. Uyarıyı dikkate almayan milletvekilinin konuşması otomatik olarak kesilecek.

MECLİS TV CANLI YAYINLARI KALDIRILACAK

Meclis İçtüzük değişikliğinde yapılan en önemli düzenleme ise Meclis TV yayınlarına getirilecek. TBMM Genel Kurul çalışmaları, olağanüstü görüşmelerin dışında canlı yayınlanmayacak. Genel Kurul çalışmaları milletvekillerinin gündemle ilgili görüş ve eleştirileri daha sonra gün içinde banttan yayın yapacak. Milletvekillerinin Meclis içindeki tüm faaliyetleri de Meclis TV’den yayınlanabilecek. 

  • ANKA
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/akpde...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0