Görüş Bildir
Haberler
Kpss'de Netlerinizi Artıracak Sınav Teknikleri

Kpss'de Netlerinizi Artıracak Sınav Teknikleri

Mahmut Saim
06.04.2014 - 09:16 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 11:58

2014 Kpss'de Netlerinizi Artıracak Sınav Teknikleri

Bu nedenle aslında sınavda insanların başına bela olan sorular bilmedikleri değil, (onları boş bırakırlar) bilip yapamadıkları sorulardır. Çünkü o soruları bilirsiniz ama, teknik hatalar yaptığınızdan dolayı yanlış yaparsınız.

İşte aşağıdaki teknikler, 2014 KPSS sınavında sizin netlerinizi artıracak ve bilginizi soruda tam olarak kullanmanızı sağlayacaktır.

Sınavda nereden başlamalıyım?

Her şeyden önce KPSS denemelerindeki alışkanlığınız neyse oradan başlamanız lazım. Bununla birlikte, sizin için puan olarak hangi ders daha yüksekse kesinlikle o dersten başlamalısınız.

Sorulara nasıl konsantre olabiliriz?

Size bir sınav için gereken en temel soruyu soruyorum:

Sınavda hangi soruya odaklanılır?

Sınavda, sadece çözdüğünüz soruya odaklarnırsınız.

Bir önceki soru ya da bir sonraki soru sizi hiç ilgilendirmez.

Çünkü sınavı birer soru birer soru yaparak kazanırsınız. Sınavı bir bütün olarak görmeyin. Her bir soru sadece bir sorudur.

Kaç soru yapmanız gerekiyorsa sınavı o kadar parçaya bölün..

Ve her bir soruya ayrı ayrı konsantre olun.

Çünkü bütün sorular birbirinden bağımsızdır.

Bir bütünü parçalara böldüğünüzde hem daha rahat olursunuz hem de daha konsantre olursunuz.

Konsantre olmanın anahtarı şimdide olmaktır. Şimdide değilseniz ya geçmiştesinizdir ya da gelecektesinizdir. Bu nedenle sınavda soruları çözerken kendi kendinize ' Şimdi 10. sorudayım, şimdi 11. sorudayım ' diye telkinde bulunun. Bu sizi çözdüğünüz soruya etkin bir şekilde odaklayacak ve konsantrasyon gücünüzü artıracaktır.

Sınavda dikkatsizliklerin en temel sebebi, soruyu okurken gözün cevap şıklarına takılmasıdır. Bu da, soruları gerektiği gibi anlamamızı engeller. Çünkü zihin konsantre olduğu zamanlarda sadece bir noktaya sabitlenir. Hem soruya hem cevaba bakarasınız hem soruyu hem de cevabı tam olarak anlayamazsınız. Önemli noktaları kaçırırsınız ve sınavdan sonra 'Aa hayret, ' değildir 'i fark etmemişim, ' çıkarılamaz ' ifadesini atlamışım' gibi cümleler söyleriz. Bu nedenle sınavda sadece çözdüğünüz soruya odaklanın.

Daha da ileri gidersek sınavda hangi soruyu çözüyorsanız o sorunun soru kısmındaysanız soru kısmına odaklanın cevap kısmı o anda sizi ilgilendirmez. Cevaba geçtiğinizde cevap kısmına odaklanın.

Şıkları sonuna kadar okuyun

Bir soru son şıkta biter. Yani KPSS için E şıkkında biter.

Cevapları kesinlikle sonuna kadar okuyun hiçbir cevaba balıklama atlamayın.

Bilgi sorularında dikkatsizliği en aza indiren yöntem

Bilgi sorularında, dikkatsizlik oranınızı en aza indiren en etkin yöntem, okurken, cevaba elinizi ya da bir kâğıt parçasını kapatmaktır. O zaman isteseniz de gözünüz cevaba kaymaz, soruyu tamamen okursunuz ve en etkili bir şekilde anlarsınız.

Önemli bilgilerin altını çiz

Sorulardaki önemli bilgilerin altını çizerseniz görsel dikkatinizden kaçan bilgiler dokunsal dikkatinizden kaçmaz.

Bir sorudaki en önemli ifade nedir?

Bir sorudaki ön önemli ifade en son ifadedir. Soruda neyin istendiği çoğunlukla en son ifadede belirtilir. Bu ifadeyi balon içerisine alarak özel olarak dikkatinizi verin. Çünkü beynimiz, çoğunlukla 'değildir, çıkarılamaz' gibi olumsuzlama ifadelerini olumlu algılamaya eğilimlidir. Ve olumsuzlamalardan dolayı çok sayıda soru kaçırılır.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/egi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0