Görüş Bildir
Haberler
"Mankenden İyi Oyuncu Olmaz" Ön Yargısını Kırarak Hatırı Sayılır Oyunculuk Sergileyen 14 İsim

etiket "Mankenden İyi Oyuncu Olmaz" Ön Yargısını Kırarak Hatırı Sayılır Oyunculuk Sergileyen 14 İsim

Ezgi
20.11.2017 - 23:04

Gerek bizde gerek dünyada mankenlerden iyi oyuncu çıkmayacağına dair bir ön yargı olsa da, zaman zaman yetenek ve çok çalışmanın sayesinde mankenlerden de iyi oyuncular çıktığına şahit olabiliyoruz. İşte böyle isimlerden bizden ve dünyadan örnekler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kıvanç Tatlıtuğ

1. Kıvanç Tatlıtuğ

15 yıl önce Best Model seçildiğinde televizyon dünyasına kısa zamanda gireceği belliydi ama kendini bu kadar geliştireceğini kimse tahmin etmiyordu. Gümüş dizisinden bu yana epey yol kat etti. Yakışıklı bir adam olmaktan öte gerçek bir oyuncu artık.

2. Cansu Dere

2. Cansu Dere

Henüz manken olduğu dönemde, Beren Saat'in ünlenmesini sağlayan Türkiye'nin Yıldızları yarışmasının sunucusuydu ve programın bir bölümünde o da bir skeçte rol almıştı; o gün aslında bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu göstermişti. Sonra da Sıla'daki performansıyla sadece Türkiye'de değil pek çok ülkede hayran sayısını katladı.

3. Arzum Onan

3. Arzum Onan

1993'te Avrupa Güzeli seçilmesinin ardından bir süreliğine mankenlik yaptı, daha sonra oyunculuğa adım attı. Onu her ne kadar ekranda çok görmesek de, oyunculuğunu izlemeyi sevdiğimiz isimlerden biri olmayı başardı.

4. Sedef Avcı

4. Sedef Avcı

Mankenliğe küçük yaşlarda başladı ve 1997'de bir modellik yarışmasında birinci oldu. Oyunculuğa reklamlarla başladıktan sonra Menekşe ile Halil dizisi sayesinde yıldızı parladı. Yıllardır da istikrarlı şekilde ilerliyor.

5. Monica Bellucci

5. Monica Bellucci

16 yaşında modellikle tanıştı. Yıllar sonra ünlü bir model olduktan sonra ilk büyük sinema denemesi 'Bram Stoker’s Dracula'da vampir rolüyle oldu ve zamanla sinemanın ikon kadınları arasına ismini yazdırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çağatay Ulusoy

6. Çağatay Ulusoy

2010 Best Model yarışmasında birinci olduktan sonra Adını Feriha Koydum ile sıkı bir hayran kitlesine kavuştu. İlk deneyiminde kendini geliştirmesi gerektiği belli oluyordu ama yıllar geçtikçe toparladı ve hatırı sayılır oyunculuk sergilediği bir seviyeye erişti.

7. Burak Özçivit

7. Burak Özçivit

2005 yılında Best Model yarışmasında birinci olduktan sonra Baba Ocağı ile oyunculuğa başlamıştı. İlk başlarda belli bir çizgiyi aşamasa da yıllar içinde yurt dışındaki ödüllere aday olduğu seviyeye yükseldi.

8. Halle Berry

8. Halle Berry

Güzellik kraliçesi seçildikten sonra mankenlik yaptı, erken yaşlarda oyunculuğa atıldıktan sonra Oscar'ı bile kazandığı günleri gördü.

9. Kadir Doğulu

9. Kadir Doğulu

2010 yılına kadar modellik yaptıktan sonra gençlik dizileriyle dikkati çekti. Pek çok isim gibi çabuk sönen bir oyuncu olmadı ve her işinde çıtayı yükseltti.

10. Birkan Sokullu

10. Birkan Sokullu

2003 Best Model'da 3. olduktan sonra ekranlara 2008'de geçti. Melekler Korusun dizisinin ardından Küçük Sırlar, Uçurum, Kurt Seyit ve Şura dizilerinde dikkat çekti; en son Hayat Şarkısı dizisindeki oyunculuğuyla sayılı ekranların iyileri arasına yerleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Selma Ergeç

11. Selma Ergeç

Best Model'da derece elde ettikten sonra uzun süre mankenlik yaptı, oyunculuğa devam ederken modelliği de sürdürdü. Azmi sayesinde Sadri Alışık Ödülleri'nde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü bile aldı.

12. Kenan İmirzalıoğlu

12. Kenan İmirzalıoğlu

1997 yılında Best Model seçildikten sonra 1998 yılında Deli Yürek sayesinde dönemin fenomen isimlerinden oldu. O kaliteyi 20 yıldır bozmadı ve 'Kenan İmirzalıoğlu oynuyorsa o dizi/film iyidir' dedirttiği bir kariyere sahip oldu.

13. Birce Akalay

13. Birce Akalay

2004'teki güzellik yarışmasında 3. olduktan sonra küçük adımlarla oyunculuğa adapte olmaya çalıştı ve 10 yıllık kariyerinde severek izlenen bir oyuncu haline geldi.

14. Charlize Theron

14. Charlize Theron

16 yaşında modellik yapmaya başladı. Bir gün bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedildi. Theron, kartvizitini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atınca ortaya şahane bir kariyer çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
238
78
26
14
11
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gothamkrali

şaka gibi burak özçivit cansu dere sedef avcı vs gibi adamların oyunculuğu mankenden oyuncu olmaz tezinizi destekliyor resmen jfdgjfgjdrf

Ewok The Hutt

Zaten ülkede konservatuarlar boşuna var mk.

llmp

Bu Çağatay Ulusoy u da ne abarttınız be. Ben bir gelişme göremiyorum.