Görüş Bildir
Haberler
Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

etiket Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

Melda Köksal
29.05.2014 - 11:46

Vücut şeklinize en uygun şekilde giymenizi sağlayacak düşünce önerileri.

İncecik İnce bir vücut yapısında, uzun kol ve bacaklar, küçük göğüsler ve dar omuzlar vardır ve çok kıvrımlı bir vücut tipi değildir. Göğüs,kalça ve bel ölçüleri birbirine yakındır. Modelleri andıran bir vücuda sahip olduğunuz için pek çok kıyafet size yakışacaktır. İncecik bir vücudunuz varsa kıvrımlarınıza dikkat çekmenizi öneririm. Fırfırlı ve katlı kıyafetler hem hacimli hem de kıvrımlı bir görüntü oluşturacaktır. Sırt dekoltenizi de öne çıkararak dikkat çeken bir görünüm sahip olabilirsiniz. Kısa büyük kolyeler kullanarak göğüslerini olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

Atletik Kolların ve karnın kaslı olduğu atletik vücut yapılarında, geniş omuzlar ve düz kalçalar vardır. Atletik vücutlu kadınlar fit görünmelerine rağmen feminen görüntüden daha uzaktırlar. Atletik bir vücudunuz varsa, kısa dar elbiselerle vücut hatlarınızı ortaya çıkarmalısınız. Kalem ve yüksek bel eteklerle belinizin inceliğini vurgulayabilir, günlük kombinlerde de skinny jeanleri tercih edebilirsiniz. Bluz olarak kısa üstler kullanabilir, fit vücudunuzu çekici hale getirebilirsiniz.

Kum Saati Türk kadınını anlatan en belirgin vücut tipi ise kum saati vücut tipleridir. Büyük göğüsler, büyük kalçalar, ince bir bel; kum saati vücut tipinin en belirgin özellikleridir. Kum saati vücutlar çıplakken ve bikini giydiklerinde çok seksi görünmelerine karşın; trend parçalar üstlerinde iyi durmayabilir. Bu tip vücutlarda en önemlisi ince bele dikkati çekmektir. Bol elbiselerden sakının. Daha çok dar elbiseleri, kalem etekleri tercih et. Çok hareketli olmayan basit üstler kullanın. Hafif göğüs dekoltesiyle seksapelitenizi ortaya çıkarabilirsiniz. Kum saati vücut tiplerine sahip kadınlar özellikle balon tişörtlerden uzak durmalı. Büyük kolyeler göğüslerinizi daha büyük göstereceğinden bunları olabildiğince kullanmamaya çalışın.

Armut Kalça ölçüsünün en geniş olduğu vücut tipidir. Kum saati vücutlara oranla daha dar bir üste sahip olan armut tipi vücutlarda tek fark daha geniş kalçalardır. Üst kısmına her türlü şeyi giyebilirsiniz. Dar üstlerle hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Kalçalarınızla denge kurması için vatkalı üstleri ve salaş tişörtleri kullanabilirsiniz. Jeanlerde koyu renkleri, eteklerde bel kısmına oturup aşağı doğru bollaşan modelleri tercih etmelisiniz. Koyu renk altlarla, açık renk üstler giyerek ilgiyi üst kısmınıza çekebilirsiniz.

Elma Kalça, bel ve omuz ölçüleri birbirine çok yakındır. Elma tipi vücutların en belirgin özellikleri ince bacaklarıdır. Bundan dolayı eğer elma tipi bir vücudunuz varsa, dikkatleri bacaklarınıza çekeceğiniz türde kıyafetler giymelisiniz. Dikdörtgen ya da bol elbiselerle topuklu ayakkabılar kombinleyerek, göbeğini saklayıp bacaklarınıza vurgu yapabilirsiniz. Korseden destek alarak daha kıvrımlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Elma vücutlar olabildiğince bol paçalı pantolonlardan uzak durmalıdırlar. Skinny pantalonlarla bol bluzları beraber giyebilirsiniz.

haber kaynağı:stiltutkusu.com

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
25
14
12
10
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın