Görüş Bildir
Haberler
Sokaktan Kedi Sahiplenecekler Toplaşın! Bu Tavsiyeler Çok İşinize Yarayacak!

etiket Sokaktan Kedi Sahiplenecekler Toplaşın! Bu Tavsiyeler Çok İşinize Yarayacak!

Meltem
08.01.2018 - 18:49

Sokakta mini mini bir minnoş görüp, dışarıda bırakmaya gönlünüz el vermediyse bu içerik tam size göre! 😻

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle doğru kararınız için sizi tebrik ederiz! Her ne kadar zor bir iş olsa da sonunda çok güzel bir şey yaptığınızı göreceksiniz…

1. İlk iş, yavrunuzu bir veteriner hekime götürün ve aşılarını yaptırın. Hasta bir kedinin tedaviye ihtiyacı olacaktır ve tedavi geciktirilmemelidir.

2. Petshoplara gidip yüzüne bile bakmayacağı minderlere ya da evlere para dökmeyin. Önce kedinizin huyunu suyunu öğrenin, sonra çok istiyorsanız o çok özendiğiniz objeleri alabilirsiniz.

3. Kum alırken ince taneli olmasına özen gösterin. İnce taneli kedi kumları idrar ve dışkıyı aynı anında kurutarak içlerinde hapseder. Topaklaştığı için de kolayca temizlenir.

Kalın taneli kumlar emme ve topaklanma açısından daha zayıftır. Aklınızda bulunsun.

4. Kum paketinde bir ay kullanılabileceği yazsa da siz üç haftada bir değiştirin. Ayrıca kakaları her gün bir kürek yardımıyla toplayın, yoksa hem kokudan rahatsız olursunuz hem de hastalıklara davetiye çıkarırsınız.

Bu küreği de petshop’larda dünya kadar paraya satıyorlar. Evinize yakın bir marketten daha ucuzunu mutlaka bulursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Eve geldiği ilk gün çişini yaptığında bir gazeteyi çişe bastırın ve ters çevirin; bir dahakinde çişini o gazetenin üzerine yapacaktır. Kuma alışması için de gazetedeki çişi kuma dökün. İşte tuvalet eğitimi bu kadar kolay!

İstisnalar kaideyi bozmaz elbette! Kum dışında bir yere yapmaya çalışırsa işini bitirmesini beklemeden kucağınıza alın ve kumun üzerine koyun. İşe yarayacak…

6. Ev yemeği yemesi her ne kadar daha kolay ve ekonomik olsa da kedinize mutlaka mama verin. Mamaların içinde ihtiyacı olan vitamin ve mineraller olduğu için bunların eksiklikleri daha büyük sorunlara yol açabilir.

Her gün ona özel yemek pişirecekseniz başka tabii… Veterinerine danışarak içinde tuz, soğan, sarımsak, salça olmayan; et, tavuk, balık ve sebze içeren şeyler verebilirsiniz.

7. Mama demişken; internet sitelerini ve mahallenizdeki petshopların kampanyalarını takip edin. Topluca alacağınız kum ve mama daha ekonomik olacaktır.

8. Suyunu mutlaka her gün tazeleyin. Siz nasıl beklemiş su içermiyorsanız, ondan da içmesini beklemeyin.

9. Kedinizi çok büyük bir aksilik yoksa yıkamayın. Kendi kendini sizin onu suyla temizleyeceğinizden daha iyi temizler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pişmemiş et, sosis ya da salam gibi işlenmiş gıdalar, ihtiyacından fazla süt ürünü ve patlıcan yemesine müsaade etmeyin.

Peyniri ne kadar çok sevdiğini kısa zamanda fark edeceksiniz ama oyuna gelmeyin.

11. Evi havalandırırken pencereden ya da balkondan atlama olasılığı çok yüksek olduğu için mutlaka yanınıza, kucağınıza alın.

12. Bütçe ayırabiliyorsanız, oyuncaklar alın. Çok eğleniyorlar!

13. Her ne kadar bir kısım insan aksini düşünse de, daha fazla kedi sahibi olmamak ya da çiftleşme dönemindeki sıkıntılarla uğraşmak istemiyorsanız kedinizi kısırlaştırın.

BONUS: Kedilerin eğitilemeyeceğini unutmayın. İstediği yerde uyur, istediği zaman sevgi bekler… Sizin o noktada fikirlerinizin hiçbir önemi yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
450
219
66
27
20
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?