Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Bu Olgulara Nasıl İnandıklarına Anlam Veremeyeceğiniz 12 Tuhaf Dinî İnanış

İnsanların Bu Olgulara Nasıl İnandıklarına Anlam Veremeyeceğiniz 12 Tuhaf Dinî İnanış

EC was here.
31.01.2017 - 13:00

İnsanlık tarihinin ilk günlerinden bu yana yüzlerce din gelip geçti; kimisi yok oldu, kimisinin milyarlarca inananı var. Büyük bir çoğunluk ilahi dinlere mensup olsa da, azımsanmaması gereken gruplar da var ve bize çok farklı gelen kuralları olan dinlere mensuplar. Nelere inandıklarını öğrenince insan gerçekten hayret ediyor! 👹👽

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evrensel İnsanlar İnanışı

1. Evrensel İnsanlar İnanışı

Çekya'da kurulan tuhaf bir inanış. 'Kontaktörler' denen dünya dışı uygarlıklarla telepatik yöntemler kullanarak iletişim sağlayabildiklerini iddia ediyorlar. Bu uygarlıkların uzay gemisi Dünya etrafında dönmekteymiş ve takipçilerini başka bir boyuta taşıyarak onları buralardan kurtaracaklarmış.

2. Ötenazi Kilisesi

2. Ötenazi Kilisesi

ABD'de başlatılan bu organizasyonun üyeleri, 'Gezegeni kurtarmak için kendinizi öldürün' şeklinde tuhaf bir fikre sahipler. Bu harekete göre, insanlarla Dünya üzerindeki diğer türler arasında bir denge sağlamak önemli.

İntihar etmeye, kürtaj yapmaya, ürememeye teşvik ediliyor. Yamyamlık yapmada sakınca görmüyorlar. İnsan yemek için birini öldürmüyorlar ama ölü bir insanı yiyebiliyorlar. Özellikle de fetüsleri. 😕 Üreme yasak demiştik, seks için sodomi(üreme için tasarlanmamış herhangi bir cinsel eylem) öneriliyor.

Bu inancın İnternet sitesinde kendinizi nasıl öldürebilirsiniz diye ip uçları bile veriliyor.

3. Yaohnanen İnancı

3. Yaohnanen İnancı

Güney Pasifik'teki Tanna adlı adadaki yerliler, Prens Philip’i tanrıları olarak kabul ediyorlar. Prens Philip'in, 1974 yılında bir gezi esnasında kabile liderinin elini sıkmasıyla başlamış, kabile üyeleri de ondan sonra her sabah ve akşam tapınmaya başlamışlar.

4. Oneida İnancı

4. Oneida İnancı

New York'ta kurulan bu topluluk, Hristiyanlık inancı ile başlamış, sonra kafasına göre kurallar koymaya başlamışlar. Topluluktaki herkes birbiri ile evliymiş. Yaşlı insanlar gençler ile birlikte olarak onları sekse alıştırırlarmış. Çocuk yapmak dışında cinsellik yasaklanmış.

5. Aetherius

5. Aetherius

Bir UFO dini. 1950'li yıllarda kurulmuş. Dünya dışı bir kozmik efendiye inanıyorlar. Dinin amacı, insanları bu dünya dışı varlıklarla işbirliği yapacak düzeye getirmek. Mesihin bir uçan daire ile Dünya'ya geleceğine inanıyorlar. İnananların sayısı da azımsanacak gibi değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Scientology Hareketi

6. Scientology Hareketi

En fazla rağbet gören ve mal varlığı en yüksek olan ilginç dinÎ hareketlerden biri. Pek çok ünlü ismi bünyesinde barındırıyor. Bu dine göre, bundan 75 yıl önce bir galaktik yönetici, istemediği binlerce kişiyi Dünya'ya göndermiş ve bir yanardağda yakmış. Dünya'da insanların acı çekmesinin sebebi bu kişilerin ruhlarıymış. Bu uzaylı ruhları serbest bırakmak için dualar edilmeliymiş, böylece ruhlar kurtulunca manevi huzur gelecekmiş.

7. Maradona Kilisesi

7. Maradona Kilisesi

Arjantin'de kurulan, efsane futbolcu Maradona'ya tapan bir topluluk. Kendilerine Diegorian ismini vermişler, Maradona'nın doğduğu günü yılbaşı olarak kabul ediyorlar. Kutsal kitapları ise, Maradona'nın hayatını anlatan bir kitap. Maradona’yı futbol oynadığı dönemde çalıştıran kişileri havariler olarak kabul ediyorlar.

Maradona'nın 'Tanrının eli' sözünü çok yanlış anlamışlar belliki.

8. Yaratıcılık Hareketi

8. Yaratıcılık Hareketi

Sadece beyaz tenli insanlara özgü bir din olduklarını söyleyen ayrılıkçı bir hareket. Yaratıcılıktan kast ettikleri şey bir tanrı değil, beyaz ırkın kendisidir. 

Yaratıcılara göre ölümden sonra hayat yoktur, tek gerçek 'ölümsüzlük', genetik olan anıtsal beyaz ırklarıdır. Müritlerine, beyaz olmayanlarla sosyal etkileşimden kaçınmaları söyleniyor. Lideri 2003'te hapse atılınca ortadan kalkmış.

9. Raelian İnanışı

9. Raelian İnanışı

Sonsuz yaşama ulaşmanın yolunun genetik kopyalama olduğunu savunan bir topluluk. Uzaylıların torunları olduklarını öne sürüyorlar.

Bir gazeteci bu topluluğun içine girdiğinde ise özgür seksin teşvik edildiğini görmüş, yani bir nevi Adnan Oktar vakası var. Topluluk bir arada olduğunda çıplak oluyorlar ve duşlarda kadın-erkek ayrımı bulunmuyormuş. Genelde zengin ve yaşlı erkeklerle genç ve güzel kadınların olması, niyeti belli ediyor aslında. Müritleri bu adamın fotoğrafını istediklerinde ise 5850 Euro ödüyorlar, seve seve!

10. Aum Şinrikyo

10. Aum Şinrikyo

Dünyanın tüm günahlarını üstlenebileceği, müritlerine ruhsal enerji transferi yapabildiği ve onların da günahlarını yok edebileceğini söyleyen birinin kurduğu bir din. Asahara adındaki adamın öğretisine göre, kıyamet nükleer bir savaş/saldırı sonucu gelecek ve kendisine inananlar bu kıyametten kurtulabilecektir.

1995'te Tokyo metrosuna zehirli gaz ile saldırdılar; 11 kişi öldü, yaklaşık 5000 kişi zehirlendi. Ardından terör örgütü ilan edildiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kaodaizm

11. Kaodaizm

1926'da Vietnam'da kurulmuş senkretik, tek tanrılı bir din. Öğretilerin Tanrı'dan aracısız geldiği söyleniyor. İbadet, ataları yüceltme, vejetaryenlik ile Tanrı'ya kavuşmayı hedeflerler. Ölüm-doğum döngüsünden kurtulma amaçları var.

Kaodaizm'in yaratılış mitolojisine göre Tanrı'dan önce adsız, değişmez, şekilsiz, ezelî ve ebedî kaynak Tao vardı. Sonra Büyük Patlama oldu ve bu patlamadan Tanrı türedi. Gök'ün 36 tabakası olup, akıllı hayat taşıyan 72 gezegen vardır. Bunların ilki Gök'e, 72.'si de Cehennem'e en yakındır. Dünya, bu sıralamada 68.dir.

İki ilâ üç milyon arası insan, bu dine inanıyor.

12. Nuwaubianizm

12. Nuwaubianizm

1970 yılında New York’ta yaşayan siyahi Müslümanlar tarafından kurulmuş. Eklektik siyah milliyetçiliği, kriptozooloji, UFO dinleri, popüler komplo teorileri, Eski Mısır inançları ve sözde İslami temalar ile şekillendirilmiş.

Hareketin kurucusu Malaki York 1967 yılında hareketin ilk temelini atarak kendini mesih ilan etti. Şimdilerde para kaçırmak ve çocuk istismarı suçlarından hapis yatıyor. Ancak din, varlığını buna rağmen sürdürüyor.

Dinin tuhaf inanışları şu şekilde:

Ölen kişiyi yakmak gerekmektedir, böylece tekrar dünyaya gelmesi önlenmektedir.

Kürtaj yapılan fetüslerin kanalizasyonda örgütlenip dünyayı ele geçireceklerine inanıyorlar.

İnsanların ilk başta oldukça dengeli varlıklar olduğunu ancak bir meteorun Dünya'ya çarpmasıyla birlikte bu dengenin bozulduğuna inanıyorlar.

Dünya üzerinde yaşayan herkesin farklı yerlerde 7 klonunun daha bulunduğuna inanıyorlar.

Erkek olabilmek için dünyaya sayısız kez kadın olarak gelindiğine de inanıyorlar.

Ayrıca insan ırkının Mars’ta yapılan deneyler sonucunda oluştuğunu düşünüyorlar. Ve Nikola Tesla'nın Venüs gezegeninden geldiğine inanıyorlar. 😂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
339
78
65
57
48
19
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?