Görüş Bildir
Haberler
Hevsel'de Direniş Sonuç Verdi; Ağaç Kıyımı Durduruldu

Hevsel'de Direniş Sonuç Verdi; Ağaç Kıyımı Durduruldu

Onedio Medya
20.03.2014 - 11:13 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 11:32

Hevsel'de Direniş Sonuç Verdi; Ağaç Kıyımı Durduruldu

Hevsel Bahçeleri'nde ağaç kıyımına karşı başlatılan nöbet eylemi 20'inci gününde sonuç verdi. Diyarbakır Valiliği tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda ağaç kesiminin durdurulduğu bildirildi.

Hevsel Bahçeleri'nde Dicle Üniversitesi ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla BDP Gençlik Meclisi'nin başlattığı nöbet eylemi sonuç verdi. Eylemci gençler bir süre önce heyet oluşturarak Diyarbakır Valisi ile görüşmüştü. Eylem 20'nci gününe girerken, Valilik konuya ilişkin ilgili kurumlara bir yazı göndererek ağaç kesimini durdurduğunu açıkladı.

'Ağaç Dikim Kampanyası' başlatılacağının belirtildiği açıklama ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne gönderildi.

Belgede şunlar yer alıyor: 'Dicle Vadisi'nde Dicle Üniversitesi ağaç kesimi yapılan alanlarda bundan sonra ağaç kesimi yapılmayacak. Belirtilen alanda Valiliğimizce, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün katılım ve koordinesinde sivil toplum örgütleri ve halkın katılımına da açık bir şekilde ağaç dikimi kampanyası yapılacaktır.' 

Diyarbakır/DİHA | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/80593/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0