Görüş Bildir
Haberler
Haliç Dayanışması'ndan Şeffaflık Çağrısı

Haliç Dayanışması'ndan Şeffaflık Çağrısı

adem kara
18.03.2014 - 14:25

Haliç Dayanışması'ndan Şeffaflık Çağrısı

Haliç Tersaneleri'nin yeniden kullanımı projesinin mimar Han Tümertekin tarafından yapılacağı iddiaları Haliç Dayanışması'nı harekete geçirdi ve yapılan basın açıklaması ile şeffaflık çağrısı yapıldı. 

Yapılan basın açıklaması şu şekilde: 

'Haliç Dayanışması olarak Temmuz 2013'ten bu yana, sözkonusu alanın, Haliç Tersaneleri bütünlüğünün, Haliç'in ve dolayısı ile kente/bize ait değerlerin korunması, yaşatılması konusunda söz hakkımız olduğundan yola çıkarak örgütlenmiş durumdayız. Tersane emekçileri, mahalleler, meslek örgütleri, STK'lar, uzmanlar ve kent hakkını savunan bireylerden oluşan Haliç Dayanışması örgütlenmesi olarak, 6 asırlık geçmişi olan bu alanın varlığını, üretim ve eğitim programları ile şeffaf bir süreçte sürdürmesini talep ediyoruz.

Bu bağlamda, Y. Mimar Han Tümertekin, Prof. Dr. Oğuz Ceylan ve ekibinin -eğer yeni bir Taksim Kışlası mimarı olarak anılmak istemiyorlarsa !- hazırlamak üzere oldukları projelerini kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz.'

Han Tümertekin'den Haliç Dayanışması'na Cevap Geldi

Arkitera'dan Bahar Bayhan'ın haberine göre, Haliç Dayanışması'nın çağrısına Han Tümertekin'den beklenen cevap geldi. Bugün tarafımıza bildirilen açıklamada Tümertekin, projenin müellifi olmadığını belirtti. Açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

'Haliç Dayanışması tarafından yayınlanan ve içinde adımın geçtiği çağrı metninde yer alan konunun açıklığa kavuşturulması amacı ile yazıyorum.

Söz konusu projenin müellifi değilim.

Yatırımcının görüşmekte olduğu mimar adaylarından biriyim.'

Bahar Bayhan | Arkitera

Kaynak: http://www.arkitera.com/haber/20349
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0