Görüş Bildir
Haberler
'Nina' Aralık'ta Geliyor

'Nina' Aralık'ta Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süredir finansal problemler ile uğraşan dokümanter film “Nina” Aralık ayında gösterime girecek.

Amerikalı caz, blues ve R&B müzisyeni Nina Simone’nin hayatını konu alan filmin çekimlerine ilk defa 2010 yılında başlanmış fakat Simone’nin kızı Lisa Kelly’nin, bu yaz gösterilen “What Happened, Miss Simone?” adlı bir diğer filme destek vermesiyle ötelenmek zorunda kalmıştı.

Nina rolü için ilk başta Mary J Blige ile anlaşan film ekibi, sürenin uzaması üzerine ekibe Zoe Saldana‘yı dahil etti ve Nina rolü için onun üzerinde karar kıldı.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Cynthia Mort’un üstlendiği dokümanter filmde Nina Simone’nin hem müzikal geçmişi, hem de aktivist kişiliği üzerine odaklanılıyor. Filme temel olan en önemli kaynak ise Simone’nin 1992 yılında yayımladığı I Put A Spell On You adlı otobiyografisi.

1933 yılında ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde doğan Eunice Kathleen Waymon yani bilinen adıyla Nina Simone, müziğe üç yaşında piyano çalarak başladı. Çocukluk yıllarında yerel kilisede müzik yapmaya devam eden Simone, bir Pazar günü ailesinin siyah oldukları için ön sıralardan kaldırılıp arka sıralara yerleştirilmesi üzerine kilisede çalışmayı bıraktı. Siyahlar ön sıralarda oturana kadar da geri dönmeyeceğini söyleyen genç müzisyen ilerleyen yıllarda da, Martin Luther King’in liderliğini yaptığı “Sivil Haklar Hareketi”ne katıldı.

Ain't Got No, I Got Life

Eğitim masraflarını karşılamak için çeşitli şehirlerde sahneye çıkan Nina, ilk albümü olan “Little Girl Blue”ü 1958 yılına yayımladı ve 60’lı yılların başında bütün ABD’de tanınır olmayı başardı. Kariyeri boyunca 23 stüdyo albümü ve onlarca konser albümü çıkartan Nina Simone, son albüm çalışmasını 1993 yılında “A Single Woman” ile yaptı ve 2003 yılında, uzun süredir mücadele ettiği göğüs kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Hafif Müzik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0