Görüş Bildir
Haberler
"Biz Şimdi Neyiz?" Sorunsalı Yaşayanlara Özel: Farklı İlişki Türlerini Açıklıyoruz!

"Biz Şimdi Neyiz?" Sorunsalı Yaşayanlara Özel: Farklı İlişki Türlerini Açıklıyoruz!

Aysel Azkan
01.10.2018 - 15:10

Birileriyle ilişki yaşıyorsunuz ve ne tür bir ilişki içerisinde olduğunuzu bilmiyorsunuz. İlişkinin her döneminde insanlar farklı farklı durumlar içerisine girebiliyor. Bunun nedeni ise ilişkiler ya çok fazla abartılıyor ya da çok basite alınıyor. Çok fazla abartılan ilişki sonunda insanlar bunalabiliyor, çok basite alınan ilişkilerde beni umursamıyor düşüncesi oluşuyor. İlişki türleri içinde sizlere muhtemelen en az bir tanesi uyacaktır. Şu an yaşadığınız ilişkinin hangi terime karşılık geldiğini merak ediyorsanız bu terimler tam size göre.

Kaynak: https://www.kurgücü.com/2018/09/ilisk...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haunting

Haunting

Daha önce ilişki yaşadığınız, sevgili olduğunuz birinin size geri dönmek için çeşitli yollar denemesi olayına Haunting denir. Sosyal medya hesaplarınızı takip etmeye başlayacak, gönderilerinizi beğenecek ve ortak arkadaşlarınızın durumlarına size mesaj içeren yorumlar atacaktır. Bunun dışında hatta bazen sosyal medya hesaplarınızın takibini bırakırlar ve geri takip ederler. Çünkü takip ettiklerinde bildirim gelecek ve siz de onu göreceksiniz.

Love buddy

Love buddy

Love Buddy terimi aralarında duygusal bağ olan, sevgili olmuş bir çiftin yaptığı her türlü şeyi yapan ama bir türlü buna ad koyamayan ilişki terimine denir. Bu ikilem sevgili olalım ama olmayalım türünde de ifade edilebilir. Olay şu ki sevgiliniz varmış gibi hissediyorsunuz ama hala ne tür bir ilişki içerisinde olduğunuzu anlayamadıysanız işte tam olarak Love Buddy ilişkisi içerisindesiniz.

Gamofobi

Gamofobi

Evlenme fobisi olanlar için kullandığımız, evlenmenin yanı sıra evli olma durumu ya da evli kalma düşüncesinden rahatsızlık duyan kişilere verilen terimdir. Uzmanlar bunun tedavisi olduğunu söylüyor... Love Bombing ilişkisi içerisinde olanların başına gelen olaylardandır.

Ghosting

Ghosting

Eskiden sevgiliniz olmuş ya da Love Buddy olduğunuz bir kişinin aniden ortadan kaybolması olayıdır. Durum şudur ki: Telefon, sosyal medya ve adreslerinin ulaşılmaz bir hal almasıdır. Birdenbire aranızda olan iletişimi keserek, aranızda her ne ise onu bitirmiştir. Böyle bir durum varsa ve ortadan bir anda kayıplara karışan biri varsa sizin ilişkiniz Ghosting durumundadır.

Zombieing

Zombieing

Aslında bu ilişki terimi de ölünün dirilmesi diyebiliriz. Şu şekil ifade edecek olursak; daha önce Ghosting olmuş yani bir anda kaybolan kişinin size tekrar mesaj atması veya karşınıza çıkıp tekrar hayatınıza girmesi olayıdır. Sizinle tekrar iletişim yani ilişki kurmak için çaba gösteren kişilere denir. Son olarak şunu da belirtelim ki tekrar hayatınıza giren Zombieing kişisinin tekrar Ghosting olma ihtimali olduğu için aldanmamanızda fayda vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Friends Wift Benefits

Friends Wift Benefits

Mükemmel bir arkadaşlık ilişkiniz var ve bunun asla sevgililiğe dönüşmeyeceğini biliyorsunuz. Yani sevgili olmayacak olabilirsiniz ama bu aranızda bir bağ oluşmasına engel olmayacaktır. Yakınlığınızı arkadaşlık çerçevesinde ilerletiyorsanız buna Friends Wift Benefits ilişki türü deniyor.

Love Bombing

Love Bombing

Aslında olay şudur ki, ilk görüşte aşk olarak adlandırabiliriz. İlk buluşmada buluştuğunuz kişiyle aranızda geçen sohbetlerde '' Seni çok seviyorum , sensiz yapamam, sensiz ölürüm, 3 çocuğumuz olsun... '' gibi lafların resmen havalarda uçtuğu sürekli görmek istediğiniz ve onsuz bir an bile kalamadığınız ilişki türüne Love Bombing denir.

Phubbing

Phubbing

Çiftlerin bir araya geldiklerinde birbirlerine zaman ayırmamaları -telefonlar ya da herhangi bir şeyle ilgilenme- durumudur.  Yani günümüzde çoğu kişi Phubbing durumundadır. Siz karşısında otururken telefonla ilgilenir, sosyal medya hesaplarını gezer ve bir şeyler okurlar. Böyle durumların oldukça sıkıcı olduğunu biliriz.

Poliamori

Poliamori

Bu ilişki türü çok eşlilik diye adlandırılıyor. Herhangi bir ilişki terimini yürütmeye ya da birden fazla kişiyle sevgili olma durumuna denir. Bu durumda ilişki içerisinde bulunduğunuz kişi ya da kişiler durumun farkındadır ve bunu kabullenmektedir. İnsanlar tek eşe bağlıdır fakat bu ilişki türündeki insan, tek eşe bağlı olarak yaşamanın anormal olduğunu düşünür. Bu yüzden farklı insanlarla ilişki içerisinde olmak onlara oldukça normal gelir.

Sapyoseksüel

Sapyoseksüel

Bu türe de, karşısındaki kişinin zekasına yani beynine aşık olmak diyebiliriz. Birlikte olduğunuz kişinin ne güzelliği ne de zenginliği ilginizi çekmiyorsa Sapyoseksüel ilişki türü içerisindesinizdir. Bu tür içinde yer alan insanlar karşısındakinin zekasına aşık olurlar. Tek taraflı Sapyoseksüel ilişkilerin bulunması yani sıra iki tarafın da zekaya aşık olduğu durumlarına rastlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Breadcrumbing

Breadcrumbing

Bu ilişki türünde ise biri size ilgi gösterir ve jestler yapar fakat konu ilişki olunca kendini geri çeker. Size umut veriyor olmasına kanmayın çünkü kendini hep geri çeker...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şeyda Yıldız

Breadcrumbing ben şuan bu durumdayım sanırım