Görüş Bildir
Haberler
Dünya Bir Ülke Olsa Başına Geçebilecek Kudrete Sahip 11 Çok Güçlü Kadın

etiket Dünya Bir Ülke Olsa Başına Geçebilecek Kudrete Sahip 11 Çok Güçlü Kadın

Ekonomik güçleri, hakim oldukları alanlar, haber değerleri ve yarattıkları etki gibi kriterler baz alınarak oluşturulan Dünyanın En Güçlü 50 İnsanı sıralamasında kadınların yeri hiç yabana atılacak gibi değil. Kimisi ülkeleri, kimisi dünya devi şirketleri, kimisi inanılmaz servetleri, kimisi de hemen hemen dünyayı yönetiyor. Bu kadar erkek egemen bir gezegende mücadele veriyor olmaları da cabası...

İşte yaşayan en güçlü 11 kadın:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/most-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Isabel Dos Santos

11. Isabel Dos Santos

İş kadını ve yatırımcı

Ülke: Angola

Yaş: 42

Angola Cumhurbaşkanı José Eduardo dos Santos'un kızı olmasının yanında, tüm Afrika kıtasının ilk kadın milyarderi; 3.4 milyar dolarlık bir servetin sahibi.

Servetinin büyük kısmını Angola ve Portekiz'in en büyük holdinglerinde hisse sahibi olmasına borçlu; örneğin Angola'nın en güçlü telekom şirketlerinden Unitel ve Portekiz bankası Banco BPI. Geçtiğimiz haziran ayında Portekizli Efafec Power Solutions'ın %65 hissesini 220 milyon dolar gibi bir paraya satın aldı.

10. Meg Whitman

10. Meg Whitman

Hewlett Packard CEO'su

Ülke: ABD

Yaş: 59

Hewlett Packard dümenini 2011'de devraldığında şirket bir sürü kurumsal skandalla çalkalanıyordu. Whitman şirketin zarar gören itibarını ve epeydir düşüşte olan karlılığını düzeltme işine soyundu ve sonuç: HP Fortune 500 listesine tam 2 şirketle birden girdi. 

Ayrıca bundan önce, uzun yıllar eBay'in CEO'luğunu yapmıştı. Göreve geldiğinde 4 milyon dolarlık bir şirket olan eBay, Whitman oradan ayrıldığında 8 milyon dolara ulaşmıştı... 

Kişisel servetinin 1 milyar doların üzerinde olduğunu bildiğimiz Whitman politikaya da yabancı değil. 2010'da California valiliğini yürütmüş, seçim kampanyasına 119 milyon dolar gibi bir para harcamış, ancak valilik konusunda pek başarılı olamamıştı.

9. Hillary Clinton

9. Hillary Clinton

ABD Eski Dışişleri Bakanı, 2016 seçimlerinde Başkan Adayı 

Ülke: ABD

Yaş: 68

First Lady olarak çıktığı beyaz saraya her an Başkan olarak dönme ihtimali bulunan Clinton'ı başkanlık için destekleyenlerin sayısı oldukça fazla. Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, email yazışmalarını kurumsal değil kişisel hesabından yaparak küçük çaplı bir 'emailgate' skandalına sebep olmuştu ama görünüşe göre popülaritesinden bir şey kaybetmemiş. 

Clinton aynı zamanda ABD'nin ilk kadın senatörüydü. Şimdi de ABD'nin ilk kadın başkan adayı. Pek çok üniversitenin de desteklediği Clinton en son 2 milyon üyeli bir işçi sendikasının desteğini de arkasına aldı.

8. Ginni Rometty

8. Ginni Rometty

IBM CEO'su

Ülke: ABD

Yaş: 58

Rometty yönetimindeki IBM, donanımın aksine artık yazılıma yönlenmiş durumda ve 2018 yılına kadar bulut teknolojisi ve büyük veri konularına 4 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. CEO'luğu döneminde büyüterek dönüştürdüğü IBM'in şu an 380.000 çalışanı var.

7. Park Geun-hye

7. Park Geun-hye

Güney Kore Cumhurbaşkanı

Ülke: Güney Kore

Yaş: 63

Park da yine kendi ülkesinin ilk kadın cumhurbaşkanı. Güney Kore'nin dünya cinsiyet eşitsizliği endeksinde çok çok gerilerde olduğu düşünülürse bu muazzam bir başarı. Üstelik de seçimlere katılma oranının en yüksek olduğu bir seçimle iş başına geldi.

Ezeli düşmanı Kuzey Kore'nin tehditlerine sık sık maruz kalan Park, geçtiğimiz yıl Kuzey Kore'ye mali yardım ve yatırım yapması karşılığında silahsızlanma ve nükleeri bırakma çağrısı yapmış ama çağrısı kabul görmemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oprah Winfrey

6. Oprah Winfrey

OWN CEO'su

Ülke: ABD

Yaş: 61

3 milyar dolarlık servetiyle Winfrey ABD'deki tek siyahi milyarder. Yoksulluk ve travmalar içinde büyüyen ve hatta büyüme çağında sık sık fiziksel ve cinsel tacize maruz kalan Winfrey, ülkenin en başarılı kadınlarından birine ve 21. yüzyılın en sevilen televizyon yüzüne dönüştü. 

Ödüllü prodüksiyon şirketi Harpo'nun kurucusu, Oprah Winfrey Show'un sahibi, OWN (Oprah Winfrey Network)'un da kurucusu ve CEO'su.

Son zamanlarda obeziteye de savaş açan Winfrey, Weight Watchers isimli kilo kontrolü firmasından %10 hisse satın aldıktan sonra firmanın piyasa değeri %105 artmış...

5. Christine Lagarde

5. Christine Lagarde

IMF Başkanı

Ülke: Fransa

Yaş: 59

Uluslararası Para Fonu IMF'ye 2011'de başkan seçilen Lagarde, 188 ülkenin ekonomi danışmanı ve tabii emniyet sibobu olan bu kurumun ilk kadın başkanı.

4. Dilma Rousseff

4. Dilma Rousseff

Brezilya Başbakanı

Ülke: Brezilya

Yaş: 67

Brezilya'nın ilk kadın başbakanı olan Dilma Rousseff, Güney Amerika'nın en büyük, dünyanınsa 7. en büyük ülkesini yönetiyor. Rousseff'i başbakanlığının ilk döneminde ülkede had safhada bulunan yoksulluk sınırındaki aileleri, verilen yardımları çok arttırarak bu sınırdan yukarılara taşımasıyla hatırlayabilirsiniz. 

Ancak sonradan işler pek de umduğu gibi gitmedi. Ülke ekonomisi düşüşe geçerek 2015'te resmen resesyona gitti. Para birimi %45 değer kaybeden ülkede bu dönem baş gösteren ayaklanma ve protestolar Rousseff'i zor durumda bıraktı.

Devlet tarafından işletilen Petrobras'ta yolsuzluk yaptığı iddialarından ise aklandı.

3. Abigail Johnson

3. Abigail Johnson

Fidelity CEO'su

Ülke: ABD

Yaş: 53

2014'ün sonlarında Abigail Johnson ABD'nin en büyük ikinci yatırım ortaklığı firması Fidelity'nin CEO'luk görevini babasından devraldı. Fidelity'nin varlıkları toplamı 5,2 milyar dolar

Johnson Fidelity'de henüz liseye giderken çalışmaya başlamış ve 1988'de analist olarak resmen işe başlamış. Şu an kişisel serveti 18,5 milyar dolar olan Johnson dünyadaki en zengin kadınlardan da bir tanesi.

2. Janet Yellen

2. Janet Yellen

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı

Ülke: ABD

Yaş: 69

FED başkanı olması dolayısıyla sadece ABD'nin değil, bir nevi dünyanın geri kalanının ekonomisini de Yellen idare ediyor diyebiliriz. ABD geçtiğimiz yılı büyüme trendi, 271.000 yeni iş alanı ve işsizlik oranında %5 düşüşle kapadı. 

Geçtiğimiz aylarda FED'in faiz arttırma kararının tüm piyasaları nasıl çalkalandırdığını da ayrıca hatırlayalım. Düşünün ki dünyadaki bütün ülkelerin borsaları, ağzınızdan çıkacak bir tek söze bakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Angela Merkel

1. Angela Merkel

Almanya Başbakanı

Ülke: Almanya

Yaş: 61

10 yıl ve 3 dönemdir başbakanlık koltuğunda oturmakta olan Merkel, kuşkusuz Avrupa'nın en güçlü ve hatta vazgeçilmez liderlerinden biri. Görevi süresince sayısız problemle karşı karşıya kalan Merkel hepsinin de üstesinden gelmeyi bildi. Küresel resesyon ve ekonomik kriz sırasında Euro bölgesini bir arada tutan isim oldu. Ukrayna'ya gösterdiği sert tavır yüzünden Putin'e meydan okudu; şimdi de Avrupa'daki mülteci krizini çözmek için uğraşıyor. 

Merkel döneminde Almanya diğer Avrupa ülkelerine göre hep daha iyi ekonomik performans ve daha az işsizlik oranı sergiledi. Dünya genelinde kendisi her ne kadar pek sevilmiyor olsa da, kuşkusuz şu an bu gezegende yaşayan en güçlü kadın o.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
48
23
8
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Hillary bildiğin yüzüne maske takmış şeytan izlenimi veriyor bana.Sevmediğim bir siyasetçi ne yaptıkları ile ne dedikleri ile.

Salomom

çok Amerikan filmi izliyosun :) Bence Clinton familisinin en masumu

Furkan1903

Geneli siyasetçi ki normal siyasetçi bir kadın güçlüdür dikkat çeker birazdaha erkeğe kaydığı için nerdeyse hep erkekler yaptığı için bizim ülkede kadın duru... Devamını Gör

yuuki

demir leydiyi de ekleseydiniz keşke her kese katılıyorum bu konuda beyonce şarkıcı siyasete aydiyatı yok siyaseti bu kadar küçütmüyün ama koca kurt lara hak... Devamını Gör