İstanbul Haberleri

İstanbul, Marmara Bölgesi'nde bulunan ve Türkiye'nin en kalabalık şehridir. Toplam nüfusu 16.214.000'dır. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur.

İstanbul

Türkiye'nin en kalabalık ve en göç alan şehri olan İstanbul, tarihi, sosyal ve ekonomik açıdan oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Toplam 39 ilçesi vardır. Konum olarak Haliç'i çevreleyecek şekilde kurulmuştur. Dünya'da bulunun en eski şehirlerden olan İstanbul, birçok uygarlığa başkentlik yapmıştır. İstanbul, Karadeniz ve Akdeniz İklimi arasında geçişe sahip olduğundan, ılıman bir iklime sahiptir. İstanbul, en eski şehir ve başkent olduğundan her alanda gelişmiş, gelişmektedir. Stratejik konumundan dolayı ekonomik açıdan zengindir. Sanayi çeşitliliği de sayılamayacak kadar fazladır. Boğaza sahip olan ve eski uygarlıklara da başkentlik yapan ilde tarihi eser yapıtları fazladır. Bundan dolayı da turizm alanında gelişmiştir. Spor alanında da Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük takımları bünyesinde barındırır. Şu anda nüfusu 16 milyon olan İstanbul'un gün geçtikte nüfusu artmaktadır.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Türkiye'de 5G Kullanıma Sunuldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan Butona Bastı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5G butonuna basarak 81 ilde 5G dönemini başlattı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'da 5G şebekesi kullanıma sunuldu. 5G teknolojisiyle 10 kata varan hız ve daha güvenli bir bağlantı sunulacak.  Böylece internette yapılan tüm kullanımlar, daha yüksek hızla ve daha düşük gecikme ile deneyimlenecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Görüşmek İçin Gelen Zelenskiy, Bağcılar Kaymakamı Tarafından Karşılandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i resmi törenle karşıladı.Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen karşılama programının ardından iki lider baş başa görüşmeye geçti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya açıklamasına göre görüşmede Türkiye-Ukrayna ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşı çerçevesinde barış çabaları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.Ziyaret öncesi dikkat çeken nokta ise Zelenskiy'nin karşılanmasıydı.
Sinan Akçıl’dan Tarkan’a Milli Takım Marşı İçin Beklenmedik Çıkış
A Milli Takım’ın Dünya Kupası’na katılma başarısı müzik dünyasını da hareketlendirdi. Sosyal medyada yeni bir marş yapılması yönünde yoğun bir beklenti oluştu. Bu beklentilerin merkezinde Tarkan vardı. Ünlü şarkıcı geçtiğimiz saatlerde marş açıklamasıyla gündeme gelmiş, merak edilenlere yanıt vermişti. Ancak bir hamle de Sinan Akçıl’dan geldi. Akçıl, Tarkan’a gönderme olarak bir tweet attı. Gelin detaylara geçelim…
İBB Davasında Ara Karar Verildi: 18 Sanığa Oy Birliğiyle Tahliye
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı 407 sanıklı İBB davasında 18 kişi için tahliye kararı çıktı. Mahkeme heyeti, kararın oy birliğiyle alındığını belirtirken, tahliye edilenler arasında İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu öğrenildi.
Türkiye'deki En Stresli Şehirler Listesi Tartışmaya Neden Oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı “Yaşam Memnuniyeti Araştırması” verilerini geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2025 yılında 3,7 puan artarak yüzde 53,3 olmuştu. Şimdilerde sosyal medya hesaplarında ise Türkiye'nin en stresli şehirleri listesi paylaşılıyor.Ancak bu liste, vatandaşlarımız arasında tartışmaya neden oldu.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Galatasaray'la İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yaptığı açıklamalarla camiada yankı uyandırdı. Kaptan Uğurcan Çakır’ın İstanbul kulüplerine transfer talebi nedeniyle yaşanan süreci değerlendiren Doğan, takımda bu tutuma uygun oyunculara ihtiyaç olduğunu vurguladı.Öte yandan Galatasaray’ın bir oyuncu için yaptığı yüksek teklifin kulüp tarafından olumsuz karşılandığını belirten Doğan, sarı-kırmızılılarla olan ilişkilerin bu gelişme sonrası askıya alındığını ifade etti.