Eğitim ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. Eğitim ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşılan ders anlatım videolarındaki giyimi sonrası bir dönem Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biri olan Fidan Atalay yine gündem oldu. Instagram hesabında yaptığı paylaşımlar ve abonelik sisteminden kazandığı iddia edilen paralar ile gündem olan ‘Fidan hoca’ şimdi de son hareketi ile gündemde. Son olarak abonelerine özel yaptığı paylaşımların fiyatlandırmasına yüzde 50 zam yaptığı söylenen Fidan Atalay, Instagram hesabındaki tüm fotoğrafları sildi. Fidan Atalay’ın hesabında sadece aylar önce paylaştığı ‘öğretmenlik’ görüntüleri kaldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, okullarda artan akran zorbalığına karşı teknoloji ve eğitimi birleştiren dev bir paketi hayata geçiriyor. Yeni düzenlemeyle öğrencilerin telefonlarına 'imdat butonu' eklenirken, müfredata zorunlu empati dersleri dahil ediliyor ve yapay zeka destekli güvenlik sistemleri devreye alınıyor.Kaynak: Halk TV
Aile ve Nüfus Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 2026-2035 yılları arası 'Aile ve Nüfus On Yılı' ilan edildi. Genelgede bir dikkat çeken madde ise 'Milli Aile Haftası' oldu. Her yıl mayıs ayının son haftası 'Milli Aile Haftası' olarak kutlanacak.
Maarif Platformu çatısı altındaki 12 bilim insanı ortak bir bildiri yayımlayarak mevcut '4+4+4' eğitim modelinin artık sürdürülemez olduğunu duyurdu. Okullardaki disiplin sorunlarının ve genç işsizliğinin temelinde okullardaki 12 yıllık zorunlu eğitim ve okullardaki eğitim anlayışı olduğunu belirtti. Zorunlu eğitimin özellikle lise çağında problem ürettiğini vurgulayan bilim insanları “Bu gençleri yıllarca sınavdan sınava koşturup sonunda diploma veriyoruz ama iş, meslek ve hayat becerisi kazandıramıyoruz. Sonuçta ortaya geniş bir diplomalı işsizler kitlesi çıkıyor” dedi.Kaynak: Mahmut Özay / Türkiye Gazetesi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı’na dair açıklamalarda bulundu. Okullarda güvenlik tedbirlerine dair yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirten Tekin, ara tatillerle ilgili de konuştu. Bakan Yusuf Tekin, ara tatil uygulamasının kaldırılacağının sinyalini verdi.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve Türkiye'yi yasa boğan okul saldırılarının ardından ekranlarda şiddet unsurlarının azaltılmasına karar verildi. Pek çok sahnesi revize edilen ve hatta yayınlanmayan dizilerin ardından RTÜK 4 kanala ve 3 dijital platforma ceza yağdırdı.Kaynak: RTÜK Üyesi Tuncay Keser
Bir dönemin en çok konuşulan çocuk yıldızlarından biri yeniden gündemde! “Küçük İbo” olarak tanıdığımız İbrahim Küçük’ün yıllar içindeki değişimi sosyal medyada olay oldu. Buyurun detaylara 👇
Pasifik Okyanusu’nda yer alan Papua Yeni Gine, dil çeşitliliğiyle dünya çapında dikkat çekiyor. Ülkede 800’den fazla farklı dil konuşuluyor. Dünya genelindeki dillerin önemli kısmı burada toplanmış durumda. Coğrafi yapı ve kültürel geçmiş dil çeşitliliğini doğrudan etkiliyor. Her topluluk kendi dilini koruyarak varlığını sürdürüyor.Kaynak
Valiler ve Emniyet Müdürleri kararnameleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Ankara dahil 4 ilin valisi değişti. Emniyet Genel Müdürlüğüne Nevşehir Valisi Ali Fidan getirildi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan süper hücre fırtınası, Gaziantep ve Şanlıurfa’da hayatı durma noktasına getirdi. Şanlıurfa’da bir kişi yaşamını yitirirken, her iki şehirde de çok sayıda vatandaş yaralandı; hasar gören onlarca okulda eğitime ara verildi.