Sahte diplomalar, başkalarının adına atılan e-imzalar, tartışmalı sınav sonuçları derken eğitimdeki sorunlar bitmiyor. Halihazırda talebin çok altında kalan öğretmen atamaları ve ataması yapılmayan öğretmenler de birkaç yıldır sınav stresinin ardından mülakat uygulamasıyla uğraşıyor. Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapan mülakat mağduru öğretmenlerden birinin anlattıkları ise sosyal medyada öne çıktı.Kaynak: Nefes Gazetesi
Hilal Özen isimli bir içerik üreticisi, annesiyle birlikte Avrupa gezisine gitti. Sadece annesinin çektiği videoları paylaşan içerik üreticisi iç ısıtan anlara vesile oldu.
Adana’da Çukurova Üniversitesi yerleşkesine giren domuzlar, ilginç bir yöntemle uzaklaştırıldı. Hüseyin Yılmaz isimli vatandaş, otomobilinden inip köpek gibi havlayarak hayvanları kovaladı. O anlar arkadaşının cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.
Kimebaktinizss isimli TikTok kullanıcısı bir videosunda sokakta gezerken kendisine laf atan ve giyimini eleştiren bir kadınla yaşadığı diyaloğu paylaştı. Genç kadın kıyafetini beğenmediğini söyleyen kadına 'Sizin beğenmemeniz benim için bir şey ifade etmiyor' ifadelerini kullandı.
UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ı eleyen Shakhtar Donetsk, Panathianikos ile eşleşti. Yunanistan'da 0-0 biten maçın rövanşında Arda Turan'ın yönetimindeki Shakhtar rakibini Polonya'da ağırladı.Maça damgasını vuran olay ise Arda Turan'ın gördüğü kart oldu.
Bangladeş’e giden Türk bir gezginin paylaştığı video, sosyal medyada gündem oldu. “Türkiye’den 100, Japonya’dan 200 yıl gerideler” sözleriyle dikkat çeken gezgin, ülkenin sokaklarındaki kaosu anlattı. Kalabalık pazarlar, elektrik yoksunluğu ve günlük yaşamın zorluklarına tanıklık eden paylaşım, Bangladeş'e dair acı gerçekleri ortaya koydu.
CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AKP’ye geçti. Çerçioğlu ile birlikte üç belediye başkanı da AKP’ye geçti Söke, Sultanhisar ve Yenipazar Belediye Başkanlarına AKP rozeti takıldı. Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Başkanı CHP’li Umut Yılmaz, Yalova Altınova Belediyesi de AKP’ye katıldı.Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den istifa edip AKP'ye katılmasının eleştirilmesine üstü kapalı değindi. İsim vermeden Çerçioğlu'nu savunan Erdoğan, 'AK Parti ailesinin yeni üyelerine saldıranlara 'hadi oradan' diyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim hayatımız son bulsa da öğretmenlerimizin bizim için söyledikleri hayatımızda ayrı bir yer taşır. Kimi zaman yüceltmek için kurdukları sözler hafızalarımızdaki yerini korusa da kimi zaman hakkımızda söyledikleri olumsuz sözler ömür boyu çıkmaz aklımızdan. Bir marangoz da kendisine 'Sen hiçbir şey olamazsın' diyen öğretmeni için bir video paylaştı. Tek işle öğretmeninin 3 katı kazandığını söyleyen marangoz derin düşüncelere itti.Kaynak
Adana'da dron destekli trafik uygulamasına, emniyet kemeri arkadan takılı halde ve cep telefonuyla konuşurken yakalanan dolmuş şoförü ile polis arasındaki diyalog dikkat çekti. İHA'nın haberine göre emniyet kemerinin takılı olmamasının yanlış olduğunu vurgulayan polise 'İstesem ben onu takardım. Bak 2 dakikada takarım' diyen şoförün 'Kızımla konuşuyordum, yasak mı?' yanıtı da duyanları şaşırttı. O anlar sosyal medyanın goygoycularının diline de düştü!
Sosyal medyada fenomeni Çağla Benanoğlu’nun komşuları evden gelen gürültü üzerine polise haber verdi. Fenomenin evine gelen polis ekipleri ise dirençle karşılaştı.Polislere kapıyı açmak istemeyen ve küfür eden Çağla Benanoğlu’nun o anları ise TikTok canlı yayınına yansıdı.Kaynak: Show Haber
TikTok fenomeni set çalışanı Yener Yalçın, dizi ve filmlerde rol gereği alkol tüketilmesi hakkında konuştu. Bir takipçisinin 'Gerçekten alkol tüketiliyor mu?' sorusuna Yalçın'dan yanıt geldi.
Almanya'da doktorluk yapan bir Türk, yaptığı iyiliğin kendisini nasıl bulduğunu anlatan bir video çekti. TikTok'ta '@familiekeskinde' isimli kullanıcı videosunu çektiği sırada hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Anlattıklarıyla gözleri dolan vatandaş o videoya 'Allah'ın senin için bir planı vardır ve bunun için o sınavdan geçmen gerekiyordur' notunu düştü. Gözleri dolduran ve kalpleri ısıtan videoya yorum yağdı. Kaynak
Big5 yarışmasıyla hayatımıza giren yeni kız grubumuz Manifest, ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. 6 genç kadının bir araya geldiği ve kısa sürede büyük bir üne ulaşan grup konserlerine devam ederken sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da gündem olmaya devam ediyor. Son olarak bilet fiyatlarıyla eleştirilse de Manifest'e olan hayranlık, sevenlerinin dilinden bir türlü düşmüyor.Yalnızca Manifest grubunun verdiği konserler değil, üyelerinin hayatları da merak ediliyor. TikTok'ta Big5 Türkiye hesabı, Manifest üyesi Lidya Pınar'ın 10 yıl önce rol aldığı filmi ortaya çıkardı. Lidya'nın neredeyse hiç değişmemiş olduğunu görünce epey şaşırabilirsiniz.Kaynak: TikTok / big5.turkey
İlave TV'den Arif Kocabıyık'ın yayınladığı bir röportajda iki kişi Anıtkabir hakkında tartışırken ortalık karıştı. Yeşil tişörtlü şahıs Anıtkabir'e yapılan masrafı eleştirirken Arif Kocabıyık araya girdi ve Atatürk'ün şahsın 'Ermeni' olmasını engellediğini söyledi. Yeşil tişörtlü şahıs Atatürk hakkında 'O da Ermeni' deyince vatandaş şahsı darbetti.Kaynak:İlaveTV
Bir magazin programının sunucu koltuğunda oturan Arto, İrem Derici'nin çocuk istediği için evlenmeye karar verdiğini iddia edip, 'Onun yaptığı çocuk perişan olur, onun yaptığı çocuktan ne olur?' gibi çirkin ifadeler kullandı. Şu sıralar hanımefendi çizgisini bozmamaya ant içmiş İrem Derici, Arto'yu kale almadı aksine tiye aldı! Buyurun, detayları beraber inceleyelim!
Sosyal medyada bir gelinin damat tarafını beklerken evde bekleme anları gündem oldu. Damadı beklerken düğün yemeğinden yiyen gelin, Avrupa Yakası izleyerek bir süre keyif yaptı. O anlar içeriğimizde!
AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır geçtiğimiz gün sahaya inmiş duraklarından biri de semt pazarı olmuştu. Bahadır, pazarcı esnafı 20 liraya aldığı domatesi 50 liraya sattığı için azarlamış, bir kesimden destek bir kesimden de tepki görmüştü. O pazarcı çektiği videoyla Bahadır'a pazar esnafları adına yanıt verdi.
10 Ağustos günü Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem başta İstanbul olmak üzere yaklaşık 10 kentte hissedildi. Bu depremde de akıllara İstanbul'da beklenen büyük deprem akıllara geldi. Deprem uzmanları her sarsıntının ardından farklı açıklamalar yaparken son depremde de ayrı düştüLER. Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy, İstanbul'da büyük deprem olmayacağını yineledi. Habertürk yayınına katılan Prof. Dr. Naci Görür'den Şener Üşümezsoy'a cevap gibi açıklama geldi.
İbrahim Tatlıses, Terörsüz Türkiye sürecine şarkılı destek verecek. Tatlıses, geçtiğimiz yıllardaki çözüm sürecinde Diyarbakır’da sahnede Şivan Perver ile birlikte seslendirdiği Megri Megri türküsünü Terörsüz Türkiye Süreci için Türkçe yayınlayacak.Kaynak: AA
İstanbul'dan yola çıkan macera tutkunu İbrahim Koyuncu, cinler tarafından işgal edildiği iddiasının ardından terk edilen Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Kışla köyünü ziyaret etti. Geceyi terk edilmiş köyde geçiren genç maceraperest, köyü besmele çekerek dolaştı ve kaydettiği deneyimlerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. İşte, detaylar...