Görüş Bildir
Haberler
Karantinada İzleyecek Bir Şey Bırakmayıp Yeni Tavsiyeler İsteyenlere Farklı Bakış Açısı Kazandıracak ‘LGBTQ’ Temalı 15 Dizi Önerisi

Karantinada İzleyecek Bir Şey Bırakmayıp Yeni Tavsiyeler İsteyenlere Farklı Bakış Açısı Kazandıracak ‘LGBTQ’ Temalı 15 Dizi Önerisi

Ayça
15.04.2020 - 08:00

NOT: Dizi açıklamaları Beyazperde.com'dan ve dizi puanları ise IMDb'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/sam_cleal/un...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Elite'

1. 'Elite'

IMDb: 7.6

Konusu: Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

2. 'The Other Two'

2. 'The Other Two'

IMDb: 7.3

Konusu: Hevesli bir aktör olan Cary ve eski bir profesyonel dansçı olan kız kardeşi Brooke, 13 yaşındaki erkek kardeşleri Chase’in internet ünlüsü olarak bir anda gelişen yükselişi hakkındaki duygularıyla mücadele ederlerken bir yandan da dünyadaki yerlerini keşfetmeye çalışıyorlar.

3. 'Pose'

3. 'Pose'

IMDb: 8.6

Konusu: Amerikan toplumunun yaşantısının konu edildiği dizi 1980’lerde geçiyor. New York’ta bir arada yaşayan çeşitli kültürlerden insanların hayatına odaklanılacak dizide yeni yaratılan lüks evren, orta sınıflar ve eşcinsel kültüre değiniliyor. Dizide yer alan New York City’nin ışıltılı ve entrikalarla dolu düzeninde sıkışıp kalan New Jerseyli çift Stan ve Patty’yi Evan Peters ve Kate Mara canlandırıyor. Van Der Beek, Peters’ın zengin patronu Matt’i, Tatiana Maslany ise modern dans eğitmeni olarak karşımıza çıkacak.

4. 'Search Party'

4. 'Search Party'

IMDb: 7.5

Konusu: Dory ve arkadaş grubu, üniversiteden arkadaş oldukları Chantal’ın kayboluşuyla onu aramaya başlarlar. Dory’nin liderliğinde Chantal’ın kayboluşunu araştırmaya başlarlar. Bu sırada her birinin ilişki durumlarını, yaşantılarını ve çevreleriyle ilişkilerini de izliyoruz.

5. 'Looking'

5. 'Looking'

IMDb: 8.2

Konusu: Looking, San Francisco’da yaşayan bir grup gay’ın iş, aşk hayatlarını ve günlük yaşamlarını anlatıyor. Bir çok Lgbtt dizisinden farkı, eşcinselliğini yeni keşfeden yada eşcinselliğin zorluklarını yaşayan karakterleri anlatmak yerine; dizimiz, cinsel yönden oturmuş kişilikleri ve hayatları olan eşcinsel karakterleri anlatmayı tercih ediyor. Hikayemiz, 3 gay arkadaş üzerinden ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Lip Service'

6. 'Lip Service'

IMDb: 7.4

Konusu: LGBT dramamız, İskoçya’da yaşayan bir grup lezbiyenin etrafında gelişiyor. İşini, gücünü eline almış 20’lerindeki karakterlerimizin aşk ve seks hayatı başta olmak üzere, aile ilişkileri ve kariyerlerindeki gidişat da işlenen başlıkların altında yer alıyor. Bunların yanında söylenen ciddi yalanlar ve hayatın iki yüzlülüğüne de başarılı bir şekilde el atmış olan diziyi kısaca tanımlayacak olsam “damar bir ilişki dizisi” derdim muhtemelen.

7. 'Broad City'

7. 'Broad City'

IMDb: 8.4

Konusu:  Dizide çok yakın arkadaş olan Ilana ve Abbi’nin absürtlüklerle dolu New York’ta geçen günlük yaşamlarını izliyoruz.

8. 'Sugar Rush'

8. 'Sugar Rush'

IMDb: 7.7

Konusu:  Sugar Rush cinsel kimlik arayışındaki Kim, serseri ötesi kankası Sugar (Maria), nemfoman annesi Stella, kılıbık babası Nathan ve kendisini önce uzaylı zanneden sonra satanist olan ve en sonunda da drag queen olan kardeşi Jo nun hayatı ve çalkantılarını ekrana getirmekte.

9. 'Now Apocalypse'

9. 'Now Apocalypse'

IMDb: 6.1

Konusu: 'Now Apocalypse' konu olarak Ulysses, Carly, Severine ve Ford'dan oluşan yakın arkadaş grubunun aşk, cinsellik ve şöhret arayış hikayesini takip ediyor.

10. 'The Fosters'

10. 'The Fosters'

IMDb: 7.9

Konusu: Bir LGBT aile draması diyebileceğimiz The Fosters, lezbiyen bir çiftin kurduğu bir aileye odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Special'

11. 'Special'

IMDb: 7.6

Konusu: Special, serebral palsi hastası olan bir gencin, istediği hayatı yaşamak için verdiği çabayı konu ediyor. Ryan, serebral palsi hastası olan genç bir adamdır. Ryan, hastalığından dolayı istediği hayatı yaşayamamaktan muzdariptir. Artık bu duruma bir son vermek isteyen Ryan, hayallerinin peşinden gitmeye karar veriri. İzole hayatının dışına çıkmaya başlayan Ryan, ilk iş olarak annesi ile birlikte yaşadığı evden ayrılır. Yıllarca eşcinsel olduğunu ve hasta olduğunu gizleyen Ryan, saklandığı kabuğundan çıkarak özgürce yaşayacağı bir hayata merhaba der.

12. 'United States of Tara'

12. 'United States of Tara'

IMDb: 7.9

Konusu: Tipik bir Amerikan banliyösünde yaşayan Tara, Çoklu Kişilik Bozukluğu (Dissociative Identity Disorder) hastalığı ile baş etmeye çalışırken bir yandan da aile yaşantısını dengede tutmaya çalışıyor. Gregson’ların evinde sıradan denebilecek gün yaşanmıyor. Kendisine her zaman destek olan kocası Max (John Corbett) ile gençlik çağındaki Kate (Brie Larson) ve Marshall (Keir Gilchrist), Tara’yla aynı evde mümkün mertebe normal bir yaşam sürmeye çalışıyor.

13. 'Sex Education'

13. 'Sex Education'

IMDb: 8.3

Konusu: Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıradışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir.

14. 'RuPaul's Drag Race'

14. 'RuPaul's Drag Race'

IMDb: 8.5

Konusu: Yarışmanın ana kahramanı RuPaul; Amerikalı drag queen, oyuncu, model, şarkıcı, söz yazarı, televizyon kişiliği ve yazar. Gece kulüplerinde sahne alarak başladığı kariyerinde çok yönlü, ikonik bir figür haline gelmiş biri. Adını vererek yaptığı bu yarışmada sunucu, yarışmacıların danışmanı ve baş jüri olarak yer alıyor. Kimin yarışmaya katılacağından kimin elenip, kimin Büyük Final’de birinci olacağına kadar her şeyi kendi belirliyor.

15. 'Sense8'

15. 'Sense8'

IMDb: 8.3

Konusu: Bilim-Kurgu dizisi olacağı açıklanan Sense8; dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “Mr. Whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
65
39
22
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın