Görüş Bildir
Son Yıllarda Başıboş Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayarak Yaralanan ve Hayatlarını Kaybeden Çocuklar
Son yıllarda belediyelerin yetersiz denetlemeleri, kontrolsüz üreme nedeniyle başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan insanların haberleri artmaya devam ediyor. Sadece 2022 yılında 13 vatandaşımız hayatını kaybetti, 307 kişi yaralandı. Barınaklardan gelen şiddet dolu görüntüler ise bu sorunu çözmeye henüz uzak olduğumuzu gösteriyor. Son dönemlerde başıboş sokak hayvanlarının saldırısına uğrayan ve hepimizin ciğerini yakan çocukların haberlerini derledik.
'Kod Adı Ankaralı': 10 Binden Fazla Siteyi 'Hack'ledi
Ankara'da 12 yaşından itibaren 3 yıl boyunca yurt içi ve dışından 10 bin 762 internet sitesine girip, güvenlik açıklarının kapatılması için uyarı notu bırakan 18 yaşındaki T.G.'ye, hacklediği 10 kamu sitesi için dava açıldı.
Reklam
Rezerv Hesaplaması: Doları Düşük Tutmak İçin Merkez Bankası'nın Geçen Yıl 108 Milyar Dolar Sattığı İddiası!
2018 yılında yaz aylarında 'Rahip Brunson krizi' olarak da anılan kur atakları TL'nin dolar karşısında çok hızlı bir şekilde değer kaybetmesine neden olmuştu. Akabinde önemli ekonomistlerin hesaplarına dayanan CHP'nin başlattığı '128 Milyar Dolar Nerede?' kampanyasına iktidardan birçok açıklama gelmişti. Ancak konunun uzmanları tam anlamıyla tatmin olmamıştı. Şimdi de Bloomberg 2022'de satılan miktarı hesapladı.
Reklam
Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili Davada: 'Bir Diploma Sunmadığı Sürece Yapmış Olduğu Tüm İşlemler Geçersizdir'
etiket
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘diploması’yla ilgili açılan dava Ankara 14’üncü İdare Mahkemesi’nde görüldü. Dava sürecine ilişkin konuşan HKP avukatı Azime Ayça Okur, “Tayyip Erdoğan gerçek bir diploma sunmadığı sürece yapmış olduğu tüm işlemler ve attığı tüm imzalar hukuksuzdur, geçersizdir. Erdoğan’ın almış olduğu tüm maddi kaynakların iade edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle diplomanın peşindeyiz” dedi. 
Reklam
Reklam
112'ye Yapılan İhbarların Yüzde 68'i Asılsız Çıktı: 'Şu Okul Nerede, Söyleyebilir misiniz?'
İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2022 yılında çağrı merkezine 17 milyon 353 bin 424 çağrı ulaştı. Aramaların yüzde 68.12'si asılsız çıktı. İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Feyza Emin, ''Elektrik, su, doğalgaz faturalarını nerede yatırabiliriz, kesildi' o tarzda veya askere gidecek 'Kaç günüm kaldı nereye sorabilirim', Milli Eğitim Bakanlığıyla alakalı 'Şu okul nerededir, bana söyleyebilir misiniz?'. Bugün bir çağrı geldi, komşusuyla tartışıyor 'Ne yapabilirim nereye başvurabilirim' Bir de termometresi evde kırılmış nereye atabilirim. Bu tarzda bunlar da asılsız çağrıya giriyor' dedi.
Reklam
Bahçeli'den Anket Şirketlerine ve Bıyık Kesenlere Tepki: 'Alayınızı Birden...'
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son dönemlerde MHP'nin oylarının düştüğünü söyleyen anket şirketlerine, 'Henüz yeni başlıyoruz, alayınızı birden çılgına döndüreceğiz' diyerek tepki gösterdi. Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP'ye tepki olarak sosyal medyada yayılan bıyık kesme akımına da tepki gösteren Bahçeli, 'Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Hiç olmayanların yokluğundan şikayet edecek değiliz' ifadelerini kullandı. 
Reklam