Görüş Bildir
Haberler
Lezbiyen Çiftleri Konu Alarak Aşkın Cinsiyet Kalıplarının Çok Daha Ötesinde Olduğunu Bir Kez Daha Kanıtlayan 19 Film

Lezbiyen Çiftleri Konu Alarak Aşkın Cinsiyet Kalıplarının Çok Daha Ötesinde Olduğunu Bir Kez Daha Kanıtlayan 19 Film

bathsheba
31.10.2019 - 00:30

Aşk kazanacak aşkk ❤️

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Vita & Virginia

19. Vita & Virginia

IMDb: 5,5

Gerçek bir hikayeyi temel alan “Vita & Virginia”, edebiyat tarihinin en başarılı yazarlarından Virginia Woolf (Elizabeth Debicki) ile gizemli aristokrat Vita Sackville-West (Gemma Arterton) arasındaki tutkulu ilişkinin derinlerine iniyor. İkilinin yolları kesiştiğinde, Vita bedeli ne olursa olsun yeni fethinin Virginia olmasına karar verir. Çekici Vita ve büyüleyici, inatçı ve yetenekli Virginia arasında başlayan ilişkinin meyvesi ise Woolf’un cesur ve deneysel romanı “Orlando” olur.

18. Below Her Mouth

18. Below Her Mouth

IMDb: 5,5

Jasmine ve Dallas arasında aniden gelişen tutkulu aşk, iki kadının da yaşamını kökten değiştirecektir...

17. Lizzie

17. Lizzie

IMDb: 5,8

32 yaşındaki Lizzie, babasının gösterişten uzak ve otoriter kontrolu altında yaşamak zorunda bırakılan, evlenmemiş bir kadındır. Ancak bu durum, genç hizmetçi Bridget Sullivan'ın eve gelmesiyle birlikte değişmeye başlar. Lizzie genç Bridget'e sempatik, nazik bir ruh ile yakınlaşma şansı yakalarken, Bridget de hislerini karşılıksız bırakmaz. Ancak ikilinin hikayesi karanlık, rahatsız edici bir sona doğru evrilmeye başlamıştır. Bu ilişki ile duygularını serbest bırakma şansını yakalayan Lizzie için kontrolünü tekrar sağlamak oldukça zor olacaktır...

16. Tell It to the Bees

IMDb: 5,9

Tell It to the Bees, kocası tarafından terk edilmiş bekar bir anne ve yakın zamanda eski kasabasına geri dönen bir doktorun aşkını anlatıyor. Evliliğini trajik bir şekilde sonlandıran Lydia, çocuğu Charlie’nin okulda saldırıya uğraması sonucu Jean’in kapısını çalıyor ve hikaye başlıyor...

15. Ateşli Oda (Room in Rome)

15. Ateşli Oda (Room in Rome)

IMDb: 6,1

Alba ve Natasha’nın yolları 22 Aralık gecesi Roma’da kesişir. Sıradan bir otel odasını kendilerine mekan seçen bu iki genç kadın, gece boyunca birbirilerine hayatlarını anlatacak, en gizli sırlarını paylaşacak ve birbirlerinin bedenlerini keşfedeceklerdir. Her ikisi için de bu gece kendini yeniden keşfetme macerası olacak ama ömürleri boyunca da sadece onların bildiği bir sır olarak kalacaktır…

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Nina

14. Nina

IMDb: 6,3

Nina 30'lu yaşlarda bir öğretmendir, artık çocukları olmasını istedikleri için eşi ile taşıyıcı anne aramaktadır. Sonunda uygun bir aday bulurlar fakat Nina çocuğuna doğum yapacak olan bu kadına aşık olur.

13. Snapshots

13. Snapshots

IMDb: 6,4

Snapshots, 3 nesilin hikayesini anlatıyor. Torunu bir film rulosu buluyor ve büyük anne geçmişte en yakın kız arkadaşına duyduğu aşkı hatırlıyor...

12. Rafiki

12. Rafiki

IMDb: 6,5

Kena ve Ziki, Nairobi konutlarında yaşayan birbirinden oldukça farklı olan iki genç kızdır. Aileleri arasındaki siyasi rekabete karşı olan birbirlerine sevgi ile yaklaşan gençler, muhafazakar bir toplumda hayallerini gerçekleştirmek için birlikte mücadele eder. Fakat Kena ve Ziki, birbirlerine aşık olduklarında zor bir seçim yapmak zorunda kalır.

11. I Can't Think Straight

11. I Can't Think Straight

IMDb: 6,5

Nişanlı olan genç kadın, en yakın arkadaşının kız arkadaşı ile tanıştığı zaman hayatı tamamen değişir...

10. İtaatsizlik (Disobedience)

10. İtaatsizlik (Disobedience)

IMDb: 6,6

Disobedience, Esti Kuperman (Rachel Weisz) adında bir kadını temel alıyor. Esti, eski haham olan babasının ölümünün ardından Ortodoks Yahudi olan ailesinin Londra'daki evine geri döner. Ancak kendine kurduğu hayat ile ailesinin ve çevresinin inançları artık farklıdır. Esti, tekrar gördüğü çocukluk arkadaşına (Rachel McAdams) ilgi duymaya başladığında bu inanç çakışması su yüzüne çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Princess Cyd

9. Princess Cyd

IMDb: 6,7

Çocukken ağır bir travma geçiren 16 yaşındaki Cyd, Chicago'ya yazı teyzesi Spence ile geçirmeye gider. Yaz tatilinde yazar olan teyzesini daha yakından tanıma fırsatı bulan Cyd, bir kahve dükkanında çalışan Katie'yle ile tanışır. Kısa süre sonra birlerine ilgi duymaya başladıklarına Cyd, cinsellik ile ilgili birçok şeyi sorgulamaya başlar. Stephen Cone bu filmde, doğal oyunculuklarla ve beklenmedik şiirsellikle bir kadının gerçek dünyaya adım atmasını işliyor.

8. Kyss Mig

8. Kyss Mig

IMDb: 6,9

İsveç yapımı lezbiyen temalı film, anne ve babalarının nişanında tanışan Mia ve Frida isimli iki kadının hikayesini konu alıyor. Mia’nın babası Lasse, Frida’nın annesi ile evlenirken, otuzlu yaşlarındaki iki kadın ister istemez üvey kardeş olur. Birlikte vakit geçirmeye başlayan ikili gitgide birbirlerinden hoşlanmaya başlayacak ve bu yakınlık dramatik sonuçlara sebebiyet verecektir.

7. İki Kadın, Bir Erkek (The Kids Are All Right)

7. İki Kadın, Bir Erkek (The Kids Are All Right)

IMDb: 7,0

Nic ve Jules Kaliforniya'da yaşayan evli lezbiyen bir çifttir. Sperm bağışını kullanarak yapay döllenme sayesinde her ikisi de birer çocuk sahibi olmuştur. Joni ve Laser adındaki çocuklar ergenliğe girdiklerinde gerçek babaları ile tanışmak isterler. Haklarını kullanarak ulaştıkları Paul adındaki donör onların babaları olduğunu öğrenip onunla bir buluşma ayarlarlar. Üçü Paul'ün iş yerinde buluşurlar. İlk başta Paul ile tanışmak isteyen Laser, tanışmadan sonra pek memnun kalmasa da Paul'ün bohem hayatı Joni'nin ilgisini çeker. Paul'ün verici olduğu Nic ve Jules ile tanışmasıyla olaylar gelişir.

6. Carmen y Lola

6. Carmen y Lola

IMDb: 7,1

Carmen y Lola bütün zorluklara rağmen aşklarını yaşamaya çalışan iki kadının hikayesini konu ediniyor.

5. Carol

5. Carol

IMDb: 7,2

Carol, 1950'li yıllarda New York'un tanınmış isimlerindendir. Kocasından boşanmak ister ve kızının velayeti için savaş vermektedir. Therese ise bir butikte çalışmaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir. Fakat Carol'ın camiasında henüz bu yasak aşka yer yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Pariah

4. Pariah

IMDb: 7,2

Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında bir kızdır. Kendini ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan Alike, kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır. Cinsel yönelimini kabul eden ve buna uygun yaşamaya çalışan Alike, çevresi ve toplumun baskısı ile karşılaşır. Ailesine ne kadar içini dökebileceğine emin olmayan Alike, içinde bulunduğu problemleri onurla, keyifle ve azimle aşmaya kararlıdır.

3. Sarayın Gözdesi (The Favourite)

3. Sarayın Gözdesi (The Favourite)

IMDb: 7,6

Sarayın Gözdesi, Kraliçe Anne'in sağ kolu olan Lady Sarah ile saraya yeni gelen hizmetçi Abigail arasında yaşanan mücadeleyi konu ediyor. Sağlığı zayıf olan Kraliçe Anne ülkenin tahtında otururken, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill de bir yandan kraliçenin bozulan sağlığı ve değişken mizacıyla ilgilenmekte, diğer yandan da onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendisini Leydi Sarah'a sevdirir. Sarah, Abigail'i kanatlarının altına aldığında, Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur. Savaşın siyaseti, Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldiğinde, Abigail kraliçenin arkadaşı olma görevini üstlenir. Onların övgüye değer dostlukları, Abigail'e emellerini gerçekleştirme şansı verir. Abigail artık hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir...

2. Mavi En Sıcak Renktir (La vie d'Adèle)

2. Mavi En Sıcak Renktir (La vie d'Adèle)

IMDb: 7,8

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını fark eder ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir.

1. Hizmetçi (The Handmaiden)

1. Hizmetçi (The Handmaiden)

IMDb: 8,1

Bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyduğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
175
102
100
32
21
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Crystal Castle Sale

Bu tür gay, lezbiyen haberleri yaparak normalleştirmeye çalışıyorsunuz. Şiddetle kınıyorum.

g

Mavi en sıcak renktir rezilliği yerine İmagine Me&You koysaydınız keşke. Artık başka sitelerden copy+paste yapmak yerine kendiniz bir liste oluştursanız çok ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Gia olması gerekirken bi kaç boş film koymuşsunuz her ne kadar biyografik de olsa aslında oda bu filmler arasına girebilirdi .