Görüş Bildir
Eski HDP'li Belediye Başkanına 10,5 Yıl Hapis Cezası
Hakkari ve Mardin'de HDP'li belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yönelik terör soruşturmalarında tutuklanan eski Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman'a, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10,5 yıl hapis cezası verildi.
Borsa İstanbul'da Gong Mackolik İçin Çaldı! Mackolik MACKO Koduyla Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı
Halka arzı ilan edildikten sonra Borsa yatırımcılarının dikkatini çeken Mackolik halka arzı tamamlandı. Türkiye’nin en büyük dijital spor markası Mackolik, gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Mackolik halka arzı yoğun katılımla 18 kat talep topladı. İşte Mackolik halka arzı hakkında merak edileneler ve şirket yönetimi tarafından yapılan açıklamalar!
Reklam
Reklam
Sinan Ateş Suikastında Yeni Gelişme: Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş Tutuklandı
Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı iki kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden  Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve MHP milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan Tolgahan Demirbaş tutuklandı.
Sözleşmeliye Kadro Resmi Gazete'de Yayımlandı: Sözleşmeli Personele Kadro Şartları Neler? Kimleri Kapsıyor?
Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için geçtiğimiz günlerde TBMM'ye teklif sunulmuştu. Sözleşmeli personellere kadro şartı sağlayacak yasa, bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan yasaya göre açıktan vekil olarak görev alan pek çok personel kadroya girecek. Ancak sözleşmeli personellerin bazı şartları sağlaması gerekiyor. Peki sözleşmeli personele kadro şartları neler? Kimleri kapsıyor? Detaylar içeriğimizde.
Reklam
Reklam
Örgütsüz Özel Sektör Patronun İki Dudağının Arasından Çıkacak Zam Oranını Bekliyor!
2023 yılı asgari ücreti yaklaşık yüzde 55 oranında artışla 8 bin 506 TL oldu. 2022 yılına girerken de yılbaşında yüzde 50 yıl ortasında da yine yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Enflasyona çare olmasa da nefes aldırdığı dönemler oldu. Ülkede bu zam oranları istenmeyen bir şekilde tüm maaş skalasından asgari ücrete yakınsama yaratırken, son yıllarda bu yakınlık samimiyete dönüştü. Zam oranları açıklanmayan çoğu şirkette Şubat ayının gelmesi bekleniyor. Zam oranlarını bordrolarında görmeyi bekleyen özel sektördeki beyaz yakalılar ne kadar zam bekliyormuş, alanlar da ne kadar almış bakalım.
Reklam
26 Ocak Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü! İstanbul'a su sağlayan neredeyse tüm barajlar alarm veriyor. Ülkemizde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yağış miktarının yetersiz kalması ve artan tüketim barajlardaki su seviyesinin, kritik seviyenin altına düşmesine neden oldu. Megakente su sağlayan 10 barajdan doluluk oranı en yüksek olan Terkos. Ancak Terkos'un bile baraj doluluk oranı yüzde 35 civarında! Pabuçdere ve Kazandere barajı doluluk oranları ise yüzde 5'in altında kalmaya devam ediyor. Gelin bir de İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 26 Ocak Perşembe gününe ait doluluk oranlarını inceleyelim. Peki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
26 Ocak Perşembe Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Akaryakıta peş peşe zam geldi! Benzin ve motorin fiyatları son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Akaryakıt zamlarının ardından benzin fiyatları 21 TL'yi, motorin fiyatları ise 24 TL'yi aştı. Fiyat artışlarının vatandaşları endişelendirmeye başladığı bugün bir de indirim haberi geldi. Peki, akaryakıt zammı ne kadar? İndirim ne kadar olacak? Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar oldu? İşte, 26 Ocak Perşembe günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Çalıştığı İşyerinden Tırnakçılık Yaparak 11 Milyon TL Çaldı
İstanbul'da bir kadın, çalıştığı işyerinden her gün 30 bin ila 40 bin TL arasında para çaldı. Para transfer ve fatura ödeme noktasında çalışan kadının, bir yılda tırnakçılık yöntemiyle 11 milyon TL para çaldığı, çaldığı para ile de çevresindeki kişilerin üzerine ev ve otomobil aldığı aktarıldı. 
Acı Tablo! "Uyuşturucu Kullanımı 10 Yaşına Kadar Düştü"
Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiğini belirtti. Uyuşturucu kullananlar arasında bir çok kesimin bulunduğunu söyleyen Kızılhan 'Bir mühendisin bir doktorun bir mimarın profesörün savcının hakimin kullandığını düşünün, bunun boyutunu artık çözemiyoruz' dedi.
Reklam