Görüş Bildir
Şivlilik Nedir, Ne Zaman Kutlanır? Konya Şivlilik Geleneği Nasıl Kutlanır?
Üç ayların başlangıcı, Regaip Kandili'nin gündüz saatlerinde asırlardır 'Şivlilik Geleneği' ile kutlanıyor. Selçuk Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da asırlardır devam eden Şivlilik Geleneği, çocuklarla birlikte şenlik havasında kutlanıyor. Şivlilik günü kapsamında çocuklar, sabahın erken saatlerinde sokağa çıkıyor ve evleri dolaşıyor. Peki, Konya’ya özgü bir gelenek olan Şivlilik nedir, neden kutlanır, nasıl kutlanır? İşte, Şivlilik ile ilgili tüm detaylar…
‘İmamla Görüşmedi, Tahliyesi Ertelendi’ İddiası TBMM’de
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, cezaevinde imam ile görüşme yapmak istemeyen mahkumun tahliyesinin ertelendiğini iddia etti. Hakverdi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “İmam ile görüşmeyen mahkumların tahliyesinin geciktirilmesi hangi mevzuat ya da yönetmeliğe dayanılarak yapılmaktadır” diye sordu.
Reklam
Reklam
"Bitkisel İlaçlar Kanseri İleri Seviyeye Taşıdı" İddiası
Adana'da Hikmet Ayğan, ileri evre kemik kanseri hastası oğlu Hüseyin Ayğan’ın Fitoterapi uzmanı H.Ö.'nün verdiği bitkisel ilaçlardan sonra rahatsızlığının daha da ilerlediğini söyledi. Hikmet Ayğan fitoterapi uzmanı doktor H.Ö.’yü 'Oğluma ‘seni iyileştireceğim’ deyip 10 bin lirasını aldı. Onun verdiği ilaçları içince kanseri 2’nci evreden dördüncü evreye çıktı. Doktordan şikayetçi olduk' diye suçladı.
Reklam
Mısır'da Firavun Dönemine Ait Yeni Eserler
Mısır’ın Giza kentinde yer alan yüzlerce yıllık tarihi Sakkara bölgesinde antik Mısır'a ait yeni eserlerin keşfedildi. Altıncı hanedan döneminden I.Pepi'nin mezarı, onun için çalışan 'Missi' isimli bir rahibe ait heykeller, 'Hakka Şibs' isimli bir kişiye ait mezar ve çanak çömlek parçaları bulundu.
Reklam
Reklam
Reklam