Ne yazık ki ülkemizin en büyük sorunu kadın tacizleri ve cinayetleri. Geçtiğimiz hafta yaşanan kan donduran cinayetler sonrasında kadınlarımız kendilerini güvende hissetmediklerine dair paylaşımlar yapmaya başladı. Maalesef yaşanan cinayetler geçtiğimiz haftayla sınırlı kalmadı, her geçen gün yüreklerimizi dağlayan haberler alıyoruz.Klinik Psikolog Taner Teymur da Onedio Editörü Eda Aytekin ile yaşanan cinayetler ve katillerin profilleri hakkında konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Köfteci Yusuf’un Ankara’daki iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti kullandığı tespit edilmişti. İddialar gündemde olmaya devam ederken kimi vatandaşlar Köfteci Yusuf’a destek paylaşımları yapıyor.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ortaokul öğrencisi, okuldan çıkıp evine giderken sınıf arkadaşının babası tarafından darbedildi. Kızına şaka yaptı diye 13 yaşındaki çocuğu dövdüğü ortaya çıktı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la birlikte biliyorsunuz ki yere çöp atanlara cezai yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Yere izmarit atanların 15 bin TL ceza yediğine dair birçok haberi sosyal medyada görür olduk. Şimdiyse bir sosyal medya kullanıcısı Bolu’dan sokakları paylaştı.
Geçtiğimiz gün Gebze’de hepimizin yüreklerini yakan bir olay yaşandı. Gebze Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yuvalanmayı bekleyen masum canlar zehirlenerek poşetlere koyuldu ve ölüme terk edildi.
TikTok'ta @sevvvalarslan isimli bir kullanıcı, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) personelinin zeybek oynadığı anları paylaştı. Yaklaşık 1 milyon izlenen video büyük beğeni aldı.
Çocuklar en meraklı yaşlarındayken her sordukları soruya yetişebilmek zor olabiliyor. Çünkü siz bir sorunun cevabını düşünürken ikinci belki üçüncü soru gelebiliyor. @enbabamuhabirr adlı TikTok kullanıcısı da çocuğunun sorduğu soruları derlediği bir paylaşım yaptı.
Sarı saçın ne kadar güzel olduğunu anlatmaya gerek yok. E tabii sevdalısı da çok. Kadınlarımız istedikleri sarı saç tonunu tutturabilmek için saatlerce kuaförde kaldıkları yetmiyor gibi üstüne bir de bakımlarla korumaya çalışıyor. İşte bunca emek göz önünde bulundurulunca da insan o saçları kaybetmek istemiyor.
Adrenalin duygusunun tavan yaptığı sporlardan olan yüksekten atlama, hepimizin cesaret edebileceği türden değil. Özellikle suya atlarken ekstra korkunç gözüküyor. Şimdiyse bu atlayışlardan derlemeler ile karşınızdayız.
@duyger adlı Instagram hesabından içerikler üreten bir kadın, hepimizin aklından geçen, belki de hiç çıkmayan düşünceleri dile getirmesiyle viral oldu. Hayatı istediğimiz gibi, hayal ettiğimiz şekilde yaşamanın zorluğundan bahsetmişti.
@yagmripeek adlı Instagram hesabından içerikler üreten kadın, dünyalar tatlısı köpeği Coco’nun başına gelen talihsiz olayı paylaştı. Tatlı köpek muhtemelen arıyla oynamak istemiş ama tahmin edeceğiniz üzere arı onu sokmuştu.
Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylar, insanların birbirlerine olan güvenlerini de büyük ölçüde sarstı. Kadınlar yanlarından geçen herkese karşı temkinli olmaya çalışırken, erkekler de hareketlerinin yanlış anlaşılmasından tedirgin olmaya başladı.
Okul, öğrencilik ve dersler elbette özellikle küçük çocuklar için oldukça zor. Bu noktada iyi bir öğretmene denk gelmek hem eğitim hayatını, hem tüm bir hayatı büyük ölçüde değiştirebilir. Öğrencinin derslere motive bir şekilde dahil olması, öğrenim sürecinin verimini büyük ölçüde arttırır.
Son dönemde yaşanan olayların ardından kadınlar kendilerini korumak için kullanabilecekleri ürünler aramaya başladı. Cep telefonu gibi görünen şok cihazları, ruj gibi görünen çakılar derken birbirlerine biber gazı tarifi vermeye başladı. Çünkü biber gazları ile alışveriş merkezlerine girmek yasak.
Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi ülkenin bir numaralı gündemi haline geldi. Lider Haber'e konuk olan Rasim Ozan Kütahyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı'yla görüştüğünü ve domuz eti yediren tek restoranın Köfteci Yusuf olmadığını dile getirerek ateş püskürdü: 'Türkiye babalar gibi domuz yiyor!'
Bugün Gebze'de yaşanan hayvan katliamı pek çok kişinin kanını dondurdu. Katliam, belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden bir ziyaretçinin dikkati üzerine ortaya çıktı. Kocaeli Valiliği olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
Iğdır’da akılalmaz bir olay yaşandı. Genç bir kadın balkona çıkarak hem dans edip hem de silahla ateş etmeye çalıştı. İsmi açıklanmayan kadının olay yerine gelen polislere de ateş ettiği iddia edildi.
Avrupa'da yaşayan kimi gurbetçilerin Türkiye'ye geldiği andan itibaren yaşadıkları ülkeleri kötülemesi adeta bir gelenek haline geldi. Son olarak 'Almanya'da elma ve patatesten başka bir şey yok. Türkiye'nin her köşesi, incir, karpuz kavun...' diyen bir gurbetçiye Almanya'da yaşayan başka bir gurbetçi manava gidip videolu yanıt verdi.