Nilay Virani Zafer adlı içerik üreticisi fotoğraflarda neden başımızı eğme ihtiyacı duyduğumuzu araştırdı ve Instagram hesabından paylaştı. Aslında bu durum yeni yaygınlaşan bir şey değildi, içerik üreticisi durumun kameranın icadından önceye dayandığını dile getirdi. 14. ve 20. yüzyıl tarihleri arasında çizilen resimlerde de baş eğikliği olduğunu ekledi. Gelin detayları ondan dinleyelim!
Bir vatandaş koyunuyla birlikte denizin tadını çıkardığı anları paylaşmasıyla sosyal medyada viral oldu. Sahibinin peşinden ayrılmayan koyun, denize atladığını görünce tereddüte düşmeden denize atlamıştı. Maceraperest koyunun o anları karşısında izleyiciler kahkahalarını tutamadı. Gelin bir de birlikte izleyelim!
Tuğba Karadayı adlı astrolog yeni paylaşımıyla etkileşimlerin odağı oldu. Astrolog kadın, burçların aşktan yana mı yoksa cinsellikten yana mı olduklarını sıralamıştı. Kimi tarafını net seçerken, kimi her ikisine de düşkündü. Ancak bir burç vardı ki, adeta “maça gidelim birlikte ama sevgili olmayalım” replikleri gibi yalnızca arkadaşlık seviyordu. Gelin detaylara geçelim!
@herkesbanadilosder adlı Instagram hesabından içerikler üreten bir anne, eşiyle birlikte kızlarının tepkisinin ne olacağını merak ettikleri için bir oyun oynadı ve o anları kayda alarak hesabında yayınladı. Oyunda anne, babaya güzelliğine dair sorular soruyor, baba ise övmek yerine beğenmediğini dile getiriyordu. Tatlı çocuk bu diyaloglar karşısında hemen annesine destek olmak istemesiyle içimizi ısıttı. Gelin bir de birlikte izleyelim!
Sevim Dalan adlı Instagram kullanıcısı, İstanbul’daki evinin manzarasının yeni bir bina inşaatına başlanmasıyla nasıl kapandığını kayda aldı. Önce ilk halini ardından ise finali çekmişti. Artık kendi binasının hemen yanında yeni bir bina olması can sıkıcı bir durumdu. O anları paylaşan kadın viral olurken, sosyal medya kullanıcıları yorumlarda ikiye bölündü. Kimi kadının üzüntüsüne hak verdi, kimiyse ters tepkilerle karşıladı. Gelin detaylara geçelim!
10. Yargı Paketi olarak bilinen infaz düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden yaklaşık iki saat sonra Sincan Cezaevi'nde mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. O anlara ilişkin çekilen görüntülerde tahliye edilen mahkumların davul ve zurna eşliğinde karşılandığı görüldü.
Son dönemde ardı ardına gelen olumsuz haberlerin etkisini hafifletebilmek adına, pozitif ve güzel görüntülere olan ihtiyacımız artmış durumda. Bu tür görüntüler, içimizdeki umudu canlandırarak, moralimizi yükseltiyor ve yaşama sevincimizi yeniden körüklüyor. Kalpleri ısıtan bir görüntü Kayseri'den geldi. Minik bir kız, topunu şişirtmek için elinde topuyla yol kenarında beklemeye başladı. Özel halk otobüsü şoförü Bahadır Barbaros durumu farketti ve otobüsü durdurarak minik kıza yardımcı oldu. Topunu alır almaz annesinin yanına koşan minik, otobüs şoförüne gülümseyerek el salladı. İkilinin o anları izleyenlerin içini ısıttı.
Dünya üzerindeki en sevimli varlıklar kediler desek yeridir. Her biri adeta birer sevimlilik abidesi. Onların zarif hareketleri, minik patileri ve kıvrak zekalarıyla, insanların kalbini kazanmayı başarıyorlar. Her biri farklı bir karaktere ve güzelliğe sahip olan bu minik dostlarımız, yaşamımıza neşe ve huzur katıyor. İster evde, ister sokakta karşılaştığımız her kedi, bize dünyanın ne kadar güzel ve sevimli bir yer olduğunu hatırlatıyor. İnsan dostuyla Paris'e giden Coco'nun güzelliği ise sınırları aştı.
Türk sinema ve dizi sektörünün başarılı isimlerinden biri olan Canan Ergüder, yer aldığı her projede kendine özgü performansıyla dikkat çekiyor. Her yeni rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanan Ergüder, özgün ve etkileyici oyunculuk yeteneği sayesinde adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Her projesiyle farklı bir karaktere bürünen ve bu karakterleri başarıyla canlandıran Ergüder, seyirciyi ekran başına kilitlemeyi başarıyor. Daha önce Güllerin Savaşı, Menajerimi Ara, Aile gibi yapımlarda izlediğimiz Ergüder en çok Behzat Ç'deki Savcı Esra rolu ile hafızalara kazındı. Canan Ergüder, kendisinin 15 sene önceki hali ile şimdiki görüntüsünü karşılaştırarak 'yaşlanmışsın' diyenlere ders niteliğinde bir cevap verdi. Yaş aldığını, kanser atlattığını, menopoza girdiğini söyleyen Canan Ergüder, insanların bu konuda bu kadar rahat konuşabilmesine tepki gösterdi. 'Bu konuda yüksek sesle konuşmaya karar verdim' diyen Ergüder kendisine bir kere daha hayran bıraktı.
Güney Kore son dönemin en dikkat çeken ülkelerinden biri. Kendi kültürel özelliklerini korurken, aynı zamanda modern dünyanın taleplerine hızla uyum sağlayabilen bir ulus olarak karşımıza çıkan Güney Kore, hem dizi, film müzik gibi alanlarda, hem teknoloji konusunda hem de günlük yaşamıyla dikkat çekiyor. Kendileri siyasi bir gerginliğin ardından bir seçim dönemine girdi bildiğiniz üzere. Yeni başkanlarını seçen ülkenin, seçim sonuçlarını televizyonda yayınlamak için seçtikleri yolu, orada yaşayan bir Türk paylaştı.
Bali özellikle son dönemde tatilcilerin en çok ilgi gösterdiği, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir destinasyon. Bu egzotik ada, kendine has kültürü, nefes kesen doğası ve misafirperver halkı, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere unutulmaz anılar sunuyor. Ülkemizden de pek çok insanın tatil rotasında Bali yer alıyor. Bali'de kuaföre giden bir kadın, kuaför faciası yaşadı ve saçlarını beğenmedi. Hem parası geri isteyen hem de saçlarının eski haline getirilmesini talep eden kadın, çalışanlarla gergin anlar yaşadı.
Yaprak Dökümü, Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımlarından biri. Reşat Nuri Gültekin'in kaleme aldığı eserden uyarlanan, dizi yayınlandığı dönemde seyirciyi ekrana kilitlemişti. Bugün hala eski bölümlerini tekrar tekrar izleyenler, hatta o dönem izlemeyip diziye yeni başlayanlar bile var. Dizinin müdavimleri bilir ki, diziyle ilgili en sinir bozan detay Şevket karakterini canlandıran oyunucunun değişimiydi. 'İkinci Şevket'e kaç bölüm geçerse geçsin kimse alışamadı. Şevket'i canlandıran Hasan Küçükçetin, o dönemi ve diziyi yorumladı.
Bildiğiniz gibi Almanya, çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı bir ülke. Son dönemde yaşanan ekonomik belirsizlikler yeni neslin de rotasını Almanya'ya çevirmesine sebep oldu. Fakat bu durum hem Almanlar ve Türkler arasında, hem eskiden beri Almanya'da yaşayan Türkler ve yeni giden Türkler arasında karmaşaya sebep oldu. Almanya'da 'Aldırma Gönül' şarkısını çalan bir sokak müzisyeni, saldırıya uğradı. Bir adam önünden geçerken mikrofonuna vurdu. O anlar 'Irkçılık her yerde' notuyla paylaşıldı.
İzmir'de 7 gündür devam eden grev bugün sona erdi bildiğiniz üzere. İşçiler ve belediye anlaşmaya vardı. Bu süreçte belediyenin aksattığı işler sebebiyle halkın mağduriyet yaşadığı söylenmişti. Özellikle çöplerin toplanmadığı konuşulmuştu. İzmir'de grev ile ilgili haber yapan bir muhabir, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki sanayi atıklarını “grev nedeniyle toplanmayan çöp” olarak göstermeye çalıştı. Durumu farkeden İzmirliler gerçeği izah etmeye çalıştı. O anlar bir vatandaş tarafından kaydedildi.
Günümüzde çocukların erken büyüdüğüne dair genel bir kanı hakim. Teknoloji ve bilginin hızla yayıldığı bu çağda, çocukların erişebildiği bilgi miktarı ve çeşitliliği, onların daha hızlı olgunlaşmalarına neden oluyor olabilir. Ancak bu durum, yalnızca bilgi ile sınırlı kalmıyor. Bir kadın, kendisinin 12 yaşındaki haliyle bugün 12 yaşında olan kardeşini karşılaştırdı. Ortaya çıkan fark ise düşündürdü.
Kurban Bayramı geldi. Kurban Bayramı'nın değişmeyen gündemi kaçan kurbanlıklar ve kendini yaralayıp hastanelik olan acemi kasaplar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçan kurbanlık haberleri bayramdan önce gelmeye başladı. İlk haber Sakarya'dan geldi.
Ülkemiz, zaman zaman ardı ardına gelen olumsuz haberlerle sarsılsa da, olumlu gelişmeler de yaşanıyor. Bu tür haberler, toplumun genel moralini yükseltiyor. Her ne kadar zorluklarla karşılaşsak da, bu tür olumlu haberler bizlere daha iyi bir gelecek için umutlarımızı da yeşertiyor.Adana'da bir otobüs şoförü, aracını durdurup minik yolcularına dondurma aldı. Adana sıcağında yaptığı bu jest kalpleri ısıttı.
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Cem Boyner’in kızı Elif Boyner’in köyde şalvar giyip Bektaşi nefesi söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu. Geçen senelerde Eskişehir’in Sazak köyüne yerleşen Elif Boyner, Instagram hesabından sık sık köy hayatından paylaşımlar yapıyor.
Aylardır tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün doğum günü. Oğlu Selim İmamoğlu babasının doğum gününü duygusal bir mektupla kutladı. Halk TV spikeri Buket Güler o mektubu okurken canlı yayında yayında gözyaşlarına hakim olamadı.
İstanbul’da Marmaray hattı ilginç anların ev sahibi olmaya devam ediyor. Bir sokak müzisyeni gitar çalarken gelip konuşmaya başlayan bir kadının o anları sosyal medyada viral oldu. Kadının ne dediğini, neden bahsettiğini anlamak pek mümkün değildi. O anlara gitarın da eşlik etmesiyle mistik birkaç dakika yaşandı. Gelin birlikte izleyelim!