Görüş Bildir
Haberler
Son 10 Yılın En Iyi Türk Filmleri

Son 10 Yılın En Iyi Türk Filmleri

tosarık
13.04.2017 - 15:44

IMDb Puanına göre son 10 yılın en başarılı türk filmleri:

Umarım izlemediğiniz bir film vardır.  Şimdiden herkese iyi seyirler dilerim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Limonata (7,6/10 IMDb)

Limonata (7,6/10 IMDb)

Vavien (7,5/10 IMDb)

Vavien (7,5/10 IMDb)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Silsile (6,4/10 IMDb)

Silsile (6,4/10 IMDb)

Sen Aydınlatırsın Geceyi (8,1/10 IMDb)

Sen Aydınlatırsın Geceyi (8,1/10 IMDb)

İtirazım Var (8,1/10 IMDb)

İtirazım Var (8,1/10 IMDb)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dağ II (9,8/10 IMDb)

Dağ II (9,8/10 IMDb)

İftarlık Gazoz (7,5/10 IMDb)

İftarlık Gazoz (7,5/10 IMDb)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeraltı (7,2/10 IMDb)

Yeraltı (7,2/10 IMDb)

Bir Zamanlar Anadolu'da (7,8/10 IMDb)

Bir Zamanlar Anadolu'da (7,8/10 IMDb)

Kaybedenler Kulübü (7,8/10 IMDb)

Kaybedenler Kulübü (7,8/10 IMDb)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kış Uykusu (8,2/10 IMDb)

Kış Uykusu (8,2/10 IMDb)

Kelebeğin Rüyası (7,9/10 IMDb)

Kelebeğin Rüyası (7,9/10 IMDb)

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa'da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer'in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir... 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği filmin yapımcılığı yine BKM'ye ait. Çekimler Zonguldak ve İstanbul'da gerçekleştirilen yapım aynı zamanda Zonguldaklı madencilerin de öyküsüne değiniyor. Oyuncu kadrosunda Erdoğan'ın yanı sıra Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan gibi genç-usta pek çok isim de yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Av mevsimi (7,5/10 IMDb)

Av mevsimi (7,5/10 IMDb)

İşinin ehli bir polis olan Ferman (Şener Şen), yıllanmış tecrübesi, dikkate şayan sezgileri ve konularının uzmanı takipçiliğiyle tüm teşkilatta küçük çapta bir efsanedir. Kendi aralarında Ferman'dan “Avcı” diye bahsederler. Teşkilatın bir diğer figürü ise yalnızca bakışlarıyla bile lakabının hakkını veren “Deli” İdris (Cem Yılmaz) olarak dikkat çekmektedir. Bu çılgın ikili, cinayet masasında görevli, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye yeni katılmış bir “Çömez” olarak aralarında dolaşır. Öldürülen genç bir kız, onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en varlıklı adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı adamlarla karşı karşıya bırakacaktır. Hayatını karısına adayan, onun illet hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) delicesine bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyada turist gibi dolaşan çömez Hasan... Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını bir daha asla eski haline dönüştüremeyecektir.

Yahşi Batı (7,3/10 IMDb)

Yahşi Batı (7,3/10 IMDb)

19. Yüzyıl'da özel bir görev kapsamında padişah tarafından Amerika'ya gönderilen iki Osmanlı yetkilisi Aziz Bey ve Lemi Bey trenle yaptıkları yolculuk esnasında yanlarında taşıdıkları değerli elması, treni durduran haydutlara kaptırırlar. Sonrasında hem elması bulmak hem de çalınan paralarını toparlamak için para kazanmanın yollarını arayan ikili dönemin revaçta olan işlerinden birine atılırlar. Kasabalarda aranan azılı suçluluların peşine düşüp ödül avcısı olan ikilinin maceralı yolculuğu sadece bunlarla sınırlı kalmaz. Yaşadıkları kasabada başlarına türlü dertler açan ikiliyi fazlasıyla eğlenceli maceralar beklemektedir.

Yaşamın Kıyısında (7,9/10 IMDb)

Yaşamın Kıyısında (7,9/10 IMDb)

Türkiye kökenli gurbetçi sanatçıların medar-ı iftiharı Fatih Akın, Hamburg kültürü ile İstanbul kültürü arasında adeta çokkültürlülüğün bayraktarı gibi çalışıyor. Gerçek bir Alman-Türk sentezi kimliği taşıyan yönetmen, sıra dışı filmlerle izleyicisini şaşırtan eserler ortaya koymaya devam ediyor. Çektiği filmler ile Türklerin Almanya'ya uyum sorununa muhteşem bir cevap olarak da kendini gösteriyor. Yaşamın Kıyısında'nın konusuna gelince; emekli bir dul olan Ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken 'hayat kadınlığı' yapan Yeter ile tanışır. Para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren Ali’nin bu teklifini, Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan oğlu Nejat hiç olumlu karşılamaz. Nejat için Yeter’in 'mesleği' kabul edilemezdir. Yeter’in asıl amacının Türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan Nejat, Yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. Yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı Ayten’i bulmaya Türkiye’ye gitmeye karar veren Nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır. Bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci Ayten’in kaçak olarak Almanya’ya gitmiş olduğudur. Nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nefes (8,2/10 IMDb)

Nefes (8,2/10 IMDb)

ABD ve Avrupa'da çok yoğun kullanılsa da ülkemizde 'savaş' konseptli filmler yok denecek kadar az çekilmiştir. Memleketin özel durumu bir yana, işte Nefes filmi de, konuyu ele alış biçimi açısından bir ilk sayılabilir. Bu film, güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi'ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesi aktarmaktadır. Buz gibi sulardan geçtiler, tepelere tırmanıp, yamaçlardan indiler. Güneşte kavruldular, iki gün iki gece. Ellerinde tüfekleri. Sırtlarında evleri. Yüreklerinde sevdikleriyle. Sınır nedir, neresidir bilmezdi çoğu. Emir almadıkları, emir de vermedikleri bir hayattan, her şeyi emirle yaptıkları bir hayata geçtiklerinde sınırları da gördüler. Mevzilerde beklediler. Korudukları telsizden analarıyla, babalarıyla, sevgilileriyle görüşebilmek için telefon sırası beklediler. Kendilerini neyin beklediğini bilmeden günlerce, aylarca beklediler Karabal Tepe'de. Hakan Evrensel’in Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitabının uyarlaması olan film için Tahtalı Dağı’nda bir karakol kurulmuş ve oyuncuları Türkiye’nin farklı konservatuarlarında okuyan öğrencilerden seçilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın