Görüş Bildir
Haberler
Kayseri'de Terör Saldırısı: 14 Şehit, 56 Yaralı

Kayseri'de Terör Saldırısı: 14 Şehit, 56 Yaralı

UlaşDeniz Gök
17.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme: 17.12.2016 - 22:46

Kayseri'de çarşı iznine giden askerlerin de içerisinde olduğu halk otobüsünün yanında bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 14 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı. RTÜK, Başbakanlığın patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdiğini duyurdu. Hükümet tarafından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan geldi. Kaynak, 'Tarz itibariyle Beşiktaş saldırısına benziyor' dedi.

Kentte teröre tepki gösterileri düzenlenirken HDP il binası ve CHP Gençlik Kolları Başkanı'na saldırı haberleri geliyor.

İşte sabah saatlerinden itibaren yaşanan gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajansların aktardığı bilgilere göre, patlama bugün saat 08:45'te Erciyes Üniversitesi önünde bir özel halk otobüsünün yanına yaklaşan bir arabanın infilak ettirilmesiyle gerçekleşti.

DHA büro şefi: "Planlanmış bir olay gibi görünüyor"

DHA büro şefi: "Planlanmış bir olay gibi görünüyor"

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin bildirdiğine göre  patlamada şehit ve yaralılar var. Ensari “Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Talas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor' dedi.

Geçici yayın yasağı getirildi

Geçici yayın yasağı getirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

'Saldırıda çarşı iznine çıkan askerler hedef alındı'

'Saldırıda çarşı iznine çıkan askerler hedef alındı'

Kayseri Hava İndime Tugayı'ndan (Kayseri 1. Komando Tugayı) çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin otobüste bulunduğu ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Tarzı itibariyle Beşiktaş saldırısına benziyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: 'Beşiktaş’taki elim hadiseye benziyor. Maalesef yaralılar var. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar. Türkiye’yi asla bu hadise istikametinden saptırmayacaktır. Türkiye’nin güvenliği etrafındaki ülkelerin sınırlarından başlar. Türkiye içindeki, bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var' dedi

TSK: 13 personelimiz şehit oldu

TSK: 13 personelimiz şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kayseri'deki patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:

'17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.'

HDP il binasına saldırı girişimi: "Kana kan, dişe diş" sloganları

Patlamanın ardından kalabalık bir grup HDP il binasına gelerek 'Kana kan, dişe diş' sloganları atarak içeriye girmek istedi. Polis gruba izin vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay HDP'nin saldırıyı kınadığı dakikalarda gerçekleşti

Binanın camları taşlanırken çatıya çıkan grup bayrak astı

Binanın camları taşlanırken çatıya çıkan grup bayrak astı
Binanın camları taşlanırken çatıya çıkan grup bayrak astı

Kentte çok sayıda kişi sokaklara çıkarak saldırıyı protesto etti

Kentte çok sayıda kişi sokaklara çıkarak saldırıyı protesto etti
Kentte çok sayıda kişi sokaklara çıkarak saldırıyı protesto etti

Akar: 'Terörle mücadelemiz artan azim ve kararlılıkla sürecektir'

Akar: 'Terörle mücadelemiz artan azim ve kararlılıkla sürecektir'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin 'Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı: "13 şehidimiz 56 yaralımız var. Teröristin kimliği belirlendi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri Valiliği'nde yaptığı açıklamada 4'ü ağır 56 yaralı olduğunu söyledi. 

Soylu ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

'Şu anda 7 kişi gözaltında. 5 kişinin de araması devam ediyor. Teröristin kimliği belli. Çalışmalar bitince kamuoyu bilgilendirilecek. Tüm güvenlik güçlerimiz ant içmiş durumda... Gerekli cezayı en kısa zamanda vereceğiz'

Akşam saatlerinde gelen yeni bilgiye göre gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e yükseldi.

Kadın sanılan teröristin erkek olduğu saptandı

Kadın sanılan teröristin erkek olduğu saptandı

Doğan Haber Ajansı patlatılan beyaz renkli aracın dün Şanlıurfa’dan çalındığını ve saat 23.30 sularında MalatyaKayseri karayolundan geçerek kent merkezine geldiğini aktardı.

Teröristin otobüsü takip ettiği anlaşıldı

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi’ndeki 1’inci Komando Tugayı’ndan gelen,  ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsünü Komando Caddesi’nden itibaren takip ettiği belirlendi. Halk otobüsünün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında durmasıyla birlikte, teröristin aracı patlattığı saptandı. 

Teröristin kadın olduğu sanılıyordu 

Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

"Kayseri'deki komando tugayı PKK ile mücadelede aktif rol oynuyordu"

"Kayseri'deki komando tugayı PKK ile mücadelede aktif rol oynuyordu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah Gazetesi, saldırıya uğrayan askerlerin bağlı olduğu Kayseri 1. Komando Tugayı'nın başta Hakkâri bölgesinde olmak üzere son 1 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede aktif rol üstlendiklerini ve son 5 ayda da 710 PKK'lı teröristin bu tugaydaki komandolar tarafından öldürdüğünü belirtti.

Kimlikleri belli oldu

Kimlikleri belli oldu

Şehit ve yaralıların kimlikleri açıklandı:

Şehitler: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç, Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

Saldırıda yaralanan askerlerden istihkam Er Uğur Korkmaz'ın da kurtarılamadığı haberi geldi, şehit sayısı 14'e yükseldi.

Yaralılar: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur. Tekden Hastanesi’nde tedavi gören Ahmet Gün. Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Taşdelen. Dünya Hastanesi’nde tedavi gören Recep Coşkun. Erciyes Hastanesi’nde tedavi gören Gökhan Çelik.

CHP'li Gençlik Kolları Başkanı'na saldırı

CHP'li Gençlik Kolları Başkanı'na saldırı

Kayseri’de vatandaşlar bir araya gelerek terör saldırısına tepkilerini gösterirken CHP Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Cemre Doğan ve yanındaki partililer kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. 

Saldırganlara engel olmakta zorlanan polis, havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmak istedi. Ancak kalabalık dağılmayınca olay yerine çağrılan Çevik Kuvvet güvenlik koridoru oluşturdu. 

Cemre Doğan güvenlik önlemleri altında otomobiline bindirildikten sonra kalabalık dağıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım: "Hangi kılıkta gelirse gelsin alçaklıktır"

Kahramanmaraş'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

'Hafta sonu izni için çıkan askerlerimizi şehre götüren halk otobüsüne yolda bir canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Bu alçak terör eylemi sonucu şehit ve yaralı olan askerlerimiz var. Şu anda bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmaları, oradaki emniyet güçleriyle yapıyorlar. Programımı iptal etmeyeceğim. Terörün amacı da bizim moral değerlerimize zarar vermek. Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Hangi kılıkta gelirse gelsin alçaklıktır. Masum insanları öldürmek insanlığı öldürmek gibidir. Terör örgütü bilmelidir ki Çanakkale ve istiklal ruhu tam olarak içimizde var. Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü azaltmaz. Tam tersine arttırır. Buradan Ankara'ya gideceğiz. Değerlendirme yapacağız.'

Erdoğan: "Milli seferberlik ruhu ile mücadele edeceğiz"

Erdoğan: "Milli seferberlik ruhu ile mücadele edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'deki saldırıyla ilgili, 'Saldırılar Suriye'deki gelişmelerden bağımsız değil. Saldırıların gayesi Türkiye'ye çelme takmak. Milli seferberlik ruhu ile mücadele edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı açıklaması şöyle:

'Bugün Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerimizin bulunduğu halk otobüsünü hedef alan bir canlı bomba saldırısı yapılmıştır. 13 şehidimiz ve 55 yaralımız vardır. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi İstanbul'da Beşiktaş'ta yaşanan hadise neticesinde halen yüreklerimiz yanarken, Kayseri'de yapılan bu bombalı saldırı acımızı daha da artırmıştır. Terör eylemleri, asker ve polislerimizle birlikte 79 milyon vatandaşımızın tamamını hedef almaktadır. Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Özellikle bölücü terör örgütü, tüm imkanlarını kullanmaktadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri, bölücü terör örgütünün asıl gayesinin Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır.

Maruz kaldığımız bu saldırıların, bölgemizde yaşanan olaylardan, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerden, hatta ekonomideki dalgalanmalardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz. Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkeleri çerçevesinde bir olma, beraber olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür. Kayseri'deki saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.'

Kılıçdaroğlu: "Teröre karşı dik ve onurlu durmalıyız"

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğu ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada; 'Terör konusunda millet olarak dik ve onurlu durursak, teröre boyun eğmezsek, terörü hep birlikte lanetler, hep birlikte karşı durursak bu olayı aşarız. Hepimiz dik, hepimiz onurlu, hepimiz vakur bir davranış sergilemek zorundayız. Daha önce de söyledim. Toplum olarak, millet olarak, vatandaşlar olarak hep birlikte teröre karşı mücadele edeceğiz' dedi.

Kurtulmuş: "Şu andaki tüm işaretler PKK'yı gösteriyor"

Kurtulmuş: "Şu andaki tüm işaretler PKK'yı gösteriyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında, saldırıda askerlerin hedef alındığını ve bulguların PKK'yı işaret ettiğini söyledi. 

Kurtulmuş ayrıca '2016 yılı içinde 25 saldırı olmuş. Bu 26'ncı. Bunların 20'sini PKK yapmış. Diğerlerini DEAŞ. Terörle mücadele sadece sınırlarımızı kontrol etmek değildir. Irak ve Suriye'de terör örgütleri kendilerine terör cenneti buldu. Saldırı nereden gelirse gelsin, Suriye'de de Irak'ta karşılığını alacaklardır.' dedi.

Bahçeli: "Her zamankinden fazla bir ve beraber olmak kaçınılmaz"

Bahçeli: "Her zamankinden fazla bir ve beraber olmak kaçınılmaz"

MHP lideri Bahçeli saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'İç savaş şartlarını oluşturmak için yoğun ve şeytani planlar yapanlara karşı her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmak kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Düşmanları sevindirmemek lazımdır' dedi.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle: 

'Bomba yüklü araçları, bedenlerine bomba sarmış alçakları milletimizin üzerine gönderen iç ve dış mihraklarla çok etkin, çok çetin ve acımasız bir mücadele süratle devreye alınmalıdır. Gerek vatan topraklarında, gerekse de sınır ötesinde, terörün ürediği kaynakları tamamen kurutmak amacıyla olağanüstü bir irade ve kararlılık sergilenmelidir. Karşımıza kim çıkarsa çıksın tesirsiz hale getirmek şarttır. Elbette Türkiye, terörle mücadelesinde haklı ve meşrudur. Bilinsin ki, demokrasi, özgürlük ve insan hakları iddialarının ardına saklanarak terörle mücadeleyi sekteye uğratmaya çabalayan bölücü ve yıkıcı çevrelerin gerçek kirli yüz ve niyetleri gün gibi meydandadır.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Ulçay

Çözüm süreci denen vatan hainliği nedeni ile pkk'nın hendek kazmasına silah ve bomba stoklamasına göz yumuldu. Tutuklanan teröristler valilik emriyle serbest... Devamını Gör

Hipergrafi

Acım büyük değil. Artık duyarsızlaştım. Haberi duyunca olması gerektiği kadar şok olmadığımı üzülemediğimi fark ettim. Haberi izledim ve söylenip işime dönd... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Amına koyayım beni korumakla görevli olan hükümet ve istihbarat görevini yapmıyorsa, en alt statüdeki sadece işini yapmaya çalışan askerim polisim ölüyorsa, ... Devamını Gör

görüncek adam

Dileme haklısın.