İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyetin 100. yılını kutladığı video ile gündem olmuştu. İktisatçı Mahfi Eğilmez, Yerlikaya'nın bu açıklamasından sonra iddialarda bulundu. Eğilmez, yerel seçimlerde Ak Parti'nın İstanbul adayının Ali Yerlikaya olabileceğini iddia etti.
Almanya'da yeni seçilen aşırı sağcı milletvekili Daniel Halemba, evinden 'Sieg Heil' (Nazilerin kullandığı 'yaşasın zafer' selamı) sesleri üzerine tutuklandı.
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı 3. Dönem Toplantısı'nda yaptığı açıklamada 'Karın ne zaman yağacağı ve ne kadar yağacağı belli değil ama şunu biliyoruz. Ya bir ay erken ya bir ay geç, mutlaka kar yağacak. Araçlarla ilgili, altyapı hizmetleriyle ilgili çalışmaları şimdiden planlamamızda fayda var' ifadelerini kullandı.
Yılsonu yaklaştıkça emekli, memur maaşı ve asgari ücret zamları merak ediliyor. Perşembe ve cuma günleri milyonlarca kişinin gözü iki veride olacak. Biri Merkez Bankası'nın en son 27 Temmuz'da açıklanmıştı. Diğeri de cuma günü ayın 3'ünde açıklanacak olan TÜİK enflasyon verisi olacak. 6 aylık enflasyon oranında beklentiyi netleştirecek olan enflasyon raporunun ardından 4 aylık enflasyon kesinleşecek. Böylelikle de zam oranları tahminlerinde tablo ortaya çıkacak.
3 ay önce 57 yaşında hayatını kaybeden fotoğrafçı Bryan Randall'ın vefatından sonra uzun süreli partneri olan Sandra Bullock ilk kez görüntülendi. Buyurun detaylara bakalım...👇👇👇
7 Ekim'de İsrail'e saldırı düzenleyen Hamas militanları, esir aldığı 3 İsrailli rehinenin görüntülerini paylaştı. İsrailli rehine, Netanyahu'ya 'Zavallısın, esir olan çocuklarını Filistinlilere ver ve bizi vergi ödediğimiz ülkelerimize geri gönder.' dedi.
Gün içerisinde Gazze'deki Türk Hastanesini vurduğu belirtilen İsrail'den bir saldırı daha geldi. İsrail, Türkiye ve Filistin'e ait Kızılay depolarını vurdu. AFAD’ın bulunduğu bina ağır hasar aldı.Saldırı sonrasında Kızılay'dan da açıklama geldi..
Kara para aklama iddialarıyla gündeme damda vuran Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki soruşturmalar devam ediyor. İş yerlerine baskın düzenlenen çiftin ardından ülkenin dört bir yanındaki güzellik merkezleri de mercek altına alındı.
Özellikle büyük şehirlerde enflasyonla birlikte yabancıya da satış yapabiliyor olmanın rahatlığıyla ev fiyatları fahiş oranlarda yükselince vatandaşlardan tepkiler yükselmişti. Vatandaşlık almak amacıyla yabancılara konut satışı alt sınırı geçen yıl 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmıştı. Yabancıya konut satışı 6 Şubat deprem felaketleri sonrasında giderek azalırken, eylül ayında yüzde 42 oranında düşüş dikkat çekmişti. Göç İdaresi Başkanlığı, yabancıya ikamet amaçlı konut satışına da alt limitte artış getirdi.
İsrail-Filistin arasında yaşanan ve gün geçtikçe saldırının gücünün arttığı saldırılara dünyadan ve Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Gelen tepkilere son örnek ise Afyonkarahisar'dan oldu.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunu yayımladı. Araştırmada açlık sınırı 13.684 TL olurken, yoksulluk sınırı 44 bin 573 TL'ye çıktı. TÜRK-İŞ verileri, asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makasın genişlediğini gösterdi.
Cumhuriyetimiz var olsun! Coşkuyla kutladığımız 100. bayramımızın hikayesi neler anlatıyor? Hepsini anlatmaya kelimeler yetmez, güzel resmine şöyle bir bakalım. “Türkiye, Cumhuriyet’ine sahip çıktı.”“Türkiye, birlikteydi.”
90'lı yıllardan 2014 yılına kadar yayınlanan sosyal bilimler dergisi Toplum ve Bilim'in yayın yönetmeni Tanıl Bora, tüm dünyada entelektüellerin saygınlığının azaldığını anlattı. Yazar Tanıl Bora'nın Ruşen Çakır'a konuk olduğu sırada 'Bütün dünyada ve Türkiye'de güçlü bir anti-entelektüalizm var. Entelektüeller ve entelektüel faaliyetler bundan 10-20 yıl önce olduğu kadar saygın değil. Kimse onları o kadar merakla dinlemiyor.' söylediği bu sözler sosyal medyayı ikiye böldü. Bora, birçok kişi tarafından eleştirilirken pek çok kişinin desteğini de aldı.
Aydın KYK yurdunda yaşanan ve 1 öğrencinin vefat ettiği korkutucu kazanın üstünden çok geçmeden ülke genelinde KYK yurtlarından haberler gelmeye devam ediyor. Aydın'dan sonra Sivas ve Kastamonu'ndan gelen habere bir yenisi de Çorum'dan eklendi.
AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir'in, dün 29 Ekim'i kutlamak için yaptığı paylaşımda söyledikleri dikkat çekmişti. Kutlamalardan paylaştığı görsellerin üstüne yazdığı açıklamayla 'ayrıştıcı' olduğu yönünde tepkilerin hedefi olan Zehranur Aydemir, kendisine gelen eleştirilere cevap vererek 'Sizin için bile ayıp!' dedi.