Görüş Bildir
EYT'de Yaş Kalktı Prim Koşulu Geldi
Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa önerisine göre emeklilikte kademeli prim günlerine bakılacak. EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emeklilik haklarını alabilecek. SSK’lılar kademeli prim gününe göre değerlendirilecek. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na bağlı kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim gününü doldurarak emekliliğe ulaşabilecek.
Reklam
Reklam
ABD'li Doktor, 15 Dakikalığına 'Öbür Dünyaya' Gittiğini İddia Etti
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Linda Kramer isimli bir kadın sabahın erken saatlerinde uykusundan uyandığında 15 dakikalığına gerçekten öldüğünü iddia etti. Kramer, kendisini cennette yıllarını geçirmiş gibi hissettiğini söyleyerek öbür dünya hakkında yaşadıklarını anlattı.
Reklam
9 Yaşındaki Kızının Kafasına Odunla Vurdu: 3 Bin TL Ceza Verildi
Kayseri'de 9 yaşındaki S.B. isimli kızının kafasına odunla vurarak yaraladığı suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 30 yaşındaki Esra E., 150 adli gün karşılığı 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Hakim, sanığın bir daha suç işlemekten çekinmeyeceği vicdani kanaati gerekçesiyle cezasını ertelemedi.
Reklam
Reklam
Nagehan Alçı, Selçuk Bayraktar'ı Steve Jobs'a Benzetti
HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, savunma sanayisi yatırımları ile bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar için, 'Kardeşi Haluk Bayraktar ile beraber Steve Jobs gibi, Bill Gates gibi alanında daha da büyük devrimlere imza atabilecek bir karakter' değerlendirmesi yaptı.
İşlediği Cinayeti Küçük Kızının Üstüne Attı: Babaya Müebbet Hapis İstemi
Bursa'da yüksek sesle müzik dinleme kavgasında 30 yaşındaki Zeki Özezen'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Kıral Dalkıran’ın yargılandığı davada savcı, mütalaasını açıkladı. Suçu o tarihte 14 yaşında olan kızı Ç.D.'nin üstüne atan babanın müebbet hapsi, 16 yaşındaki Ç.D.’nin ise ‘suçu üstlenmek’ten 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Reklam