Görüş Bildir
6 Öğrenci Yanarak Ölmüştü: 'İyi Hal' İndirimi
Diyarbakır'ın Karaağaç köyünde bulanan Kur'an kursunda çıkan yangında 6 öğrenci yaşamını yitirmişti. Kur'an kursu davasında kusurlu bulunan dönemin Kulp İlçe Müftüsü Salahattin Özçelik'e verilen 14 yıl hapis cezasına 'iyi hal' indirimi uygulandı.
Kaan Sekban ile Bahçeşehir Koleji'nin Patronu Arasında 'Asgari Ücretli Öğretmen' Tartışması
Bahçeşehir Koleji'nde çalışan öğretmenler maaşlarının asgari ücret olarak yatırıldığını belirterek tepki gösterdi. Komedyen Kaan Sekban sosyal medya hesabından öğretmenlerin durumuna dikkat çekince Bahçeşehir Koleji'nin sahibi Enver Yücel tarafından hedef alındı. Asgari ücret iddiasını yalanlayan Yücel, öğretmenlerin maaşlarının ekran görüntülerini paylaşması üzerine geri adım attı. 
Şifre Paylaşma Dönemi Bitiyor: Netflix, Hesap Paylaşımını Nasıl Engelleyecek?
Popüler dijital yayın platformu Netflix'te hesap ya da şifre paylaşımı devri kapanıyor. Netflix yeni yılın gelmesiyle birlikte aldığı yeni kararlarla gündeme geldi. 2023 yılında hesap ve parola paylaşımın son bulacağını açıklayan Netflix'ten yeni açıklamalar geldi. Bazı yenilikler için kolları sıvayan Netflix, hesap paylaşımı için neler yapacaklarını tek tek açıkladı. Gelin detaylara göz atalım.
Devre Kesen "Borsa Neden Düşüyor?" Sorusu 2023 Trendlerini Zorluyor!
Borsa İstanbul'da taze yatırımcılar her gün Google'a girip 'Borsa neden düştü?', 'Borsa neden düşüyor?' yazarak teknik, temel tüm analizleri çözdü. 2022 yılında Borsa'dan zengin olanların hikâyeleri bitmezken, rüzgarı arkasına alan yatırım uzmanı oldu. 1 yılda yüzde 200'e yakın yükselen piyasada, yüzde binlerle ifade edilen kazançlar görülen hisse senetleriyle kazanmaya alışan yeni yatırımcılar 2023 başladığından beri panik halinde düşüşlerde ne yapacağını sorguluyor.
Reklam
Emeklilikte Yaş Kalktı Prime Takılanlar İsyanda!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık ayında açıkladığı EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Böylelikle 9 Eylül 1999'da değişen SGK sistemindeki yaş sınırında hak ihlali olduğu düşüncesiyle yıllardır mücadele vere EYT'liler haklarına kavuşacak ancak düzenlemedeki sorgulamalar bitmiyor. Yaşa takılanların şimdi de prime takılması söz konusu olurken, TBMM'den geçmesiyle çözülecek olan sistemde neler halen arapsaçı kıvamında bakalım dilerseniz.
Reklam
Garo Paylan Düzenlemeyi Eleştirdi: "EYT'liler EPT'li Haline Gelecek"
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, hükümetin EYT düzenlemesini eleştirerek “Emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilikte prime takılanlar haline gelecek. Çünkü Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bundan 2 ay önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinde ‘8 Eylül 1999 öncesindeki şartlar neyse, EYT o şartlarla emekli olacaklar’ dedi. O dönem 5 bin prim günü ile yurttaşlarımız emekli olabiliyordu ama gelen teklifle 5 bin 900 güne varan primlerle EYT’liler emekli olabilecek” dedi. 
Reklam
İşçi Partisi Lideri Erkan Baş'ın Kırmızı Kazağının Fiyatı Ne Kadar Artmış?
Günlerdir yıllar öncesinin Televole'sinin 'şık rüküş' bölümü misali siyasetçi kıyafetleri konuşup duruyoruz. Ancak bu kez olayımız kıyafetlerin ücretleri ve markaları oldu. En çok tartışılanlardan biri de Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın ABD markası ve 'görece' fiyatlı olmakla suçlanan kırmızı kazağına baktık.
Reklam
Reklam
Reklam