Görüş Bildir
Pencereden Atlamıştı! Gerçeği Notlar Ortaya Çıkardı: "Başıma Bir Şey Gelirse Sorumlusu Eşimdir"
Esenyurt'ta 36 yaşındaki Emine Özdemir pencereden atlamıştı. Özdemir'in yoğun bakımda tedavisi sürerken, evden çıkan not kağıtları yaşadıklarını ortaya çıkardı. Özdemir yaşadıklarını 'Başıma bir şey gelmesi durumunda sorumlusu Muhammed Özdemir'dir. En ufak bir şey olduğunda beni hemen dövüyor. Yanına gelmeseydim bana kezzap atacağını söyledi. 2 ay önce 60 tane ilaç içtim' diyerek kağıda döktüğü belirlendi.
Ateş Kara: 'Her 10 Vakanın 2 ila 4’ünün Kaybedilme Riski Var'
Son dönemde İngiltere'de birçok çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan Strep A isimli enfeksiyon tüm dünyada etkili olmaya devam ediyor. Türkiye'de de 3 yaşındaki Aras Sönmez, Strep A bakterisi yüzünden hayatını kaybetmişti. Bakteriye ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 'Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var' dedi.
Reklam
Basit Matematik Hesabıyla Enflasyon Nasıl Düştü?
Bugün açıklanan TÜİK TÜFE verisiyle Türkiye'de enflasyon düşüş sürecinde olduğu görüldü. Peki bu enflasyon bu kadar kolay düşen bir şeyse neden ABD, Avrupa'da hala ekonomi otoriteleri sıfırlı faiz seviyelerden rahatlarını bozarak faiz artırıyorlar? Türkiye'de neden ekonomistler 'düştü ama baz etkisi' minvalinde matematik ve Eco101 dersi vermeye çalışıyorlar?
Reklam
Türkiye'de Ekonominin Tek Fotoğraflık Özeti
etiket
Erzurum'da vatandaşlar ucuz et alabilmek için eksi 5 derece soğuk ve yoğun kar yağışı altında Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. O fotoğraf karesi bugün sosyal medyanın gündeminde...
Reklam
TÜİK Ocak Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Ekonomistler Enflasyonu Yorumladı!
TÜİK, 2023 yılına ait ilk enflasyon verisini açıkladı. Beklentileri aşan enflasyon geçen yıl aynı aya göre düşük gelince de baz etkisi devreye girdi. Enflasyon geriledi! TÜİK'in TÜFE verisi detayları yaklaşık 30 dakika geç gelince gündem olmaktan da kaçamadı. Buna karşın ekonomistler enflasyona dair ilk yorumlarını aylık ve yıllık rakamlar üzerinden yaptı.
Reklam
3 Şubat Cuma İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 28.88 ile son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Megakente su sağlayan tüm barajlarda doluluk oranı yüzde 35'in altına düştü. Kazandere ve Pabuçdere barajı ise %5'in altında kalarak alarm veriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve yağışların yetersiz kaldığı bugünlerde kuraklık endişesi artıyor. Uzmanlar, yağışlar başlamazsa ülkemizde kuraklık olabileceğini işaret ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 3 Şubat Cuma gününe ait doluluk oranlarını Peki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
3 Şubat Cuma Günü İstanbul’da Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek? 3 Şubat Cuma Elektrik Kesinti Adresleri
3 Şubat Cuma günü İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağı araştırılıyor.. İnternet siteleri üzerinden İstanbul'da oluşan elektrik kesintilerinin sebeplerini ve son bulacağı zamanları paylaşılıyor. Peki 3 Şubat Cuma günü İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte detaylar...
Reklam
3 Şubat Cuma Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Petrol piyasalarında yaşanan dalgalanma Brent petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu. Haftaya düşüşle başlayan Brent petrol bugün 82 dolar seviyesinde alıcı buluyor. Akaryakıt fiyatları yine değişti! Bugün motorin grubuna indirim, otogaz grubuna ise zam geldi. Peki, akaryakıt indirimi ne kadar oldu? Otogaza ne kadar zam geldi? Bugün Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 3 Şubat Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Deprem mi Oldu? Nerede Oldu? 3 Şubat Cuma Kandilli Rasathanesi ve AFAD Son Depremler Listesi
Ülke genelinde gün içerisinde sık sık depremler meydana geliyor. Sarsıntıyı hisseden pek çok kişi ise sabahın erken saatlerinde depremlerin şiddetini ve merkez üssünü araştırıyor. Kandilli Rasathanesi ve Afet, Acil Durum Yönetim Başkanlığı, ülkemizde yaşanan depremleri anlık olarak vatandaşlarla paylaşıyor. Peki deprem mi oldu? Nerede oldu? İşte 3 Şubat Cuma Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi.
Reklam