Görüş Bildir
Büyük İskender Kimdir? Büyük İskender'in (III. Alexandros) Hayatı ve Ölümü
Dünyanın en büyük askeri dehaları arasında sayılan Büyük İskender sayısız askeri zafere ulaşmış ve 33 yaşında beklenmedik şekilde hayatını kaybetmiştir. Peki, tarihin gelmiş geçmiş en ünlü isimlerinden olan Büyük İskender kimdir?  Büyük İskender'in hayatına dair merak edilenler; nerede doğdu, kaç yaşında ve nasıl öldü? İşte bilinmeyenleri ile Büyük İskender'in hayatı...
Reklam
Reklam
AKOM Uyardı: Pazar Günü İstanbul'da Sibirya Soğuğu Başlıyor
Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Sibirya kökenli soğuk bir havanın etkisine girecek İstanbul’da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı bekleniyor. AKOM, sürücüleri ve yayaları muhtemel kar yağışı ile don olaylarına karşı uyardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından bir uyarı mesajı yayınladı.
Aile Destek Ödemeleri Şubat Ayının Kaçında Yatacak? Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?
Aile destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı veriliyor.  Her ayın ilk günlerinde bu destek ödemesi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Şubat ayının gelmesiyle birlikte Şubat ayı aile destek ödemeleri de merak konusu oldu. Peki aile destek ödemeleri ne zaman yatacak, aile destek ödemeleri ne kadar?İşte detaylar...
Kızını Boğarak Öldürmüştü: "İlaçların Etkisiyle Yaptım"
Gaziantep'de Suriye uyruklu 6 yaşındaki Aya Necmi'nin boş arsada cansız bedeni bulunmuştu. Necmi'yi boğarak öldüren 23 yaşındaki annesi Nuhha Cemmel'in, savcılık ifadesinde; psikolojik tedavi gördüğünü ve bir süredir Suriye uyruklu doktorun verdiği ilaçların etkisiyle kızını öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Anne Cemmel, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Reklam
Reklam
Özel Okulların Zam Oyunu: “Bakanlığın Kararını Hiçe Sayıyorlar”
Dün başlattığımız ‘özel okul’ konu başlıklı haber serimizde ikinci gündeyiz. İlk günün konusu ‘özel okullarda görev alan düşük maaşlı, ‘mobbing’lere maruz kalan öğretmenleri isyanı’ydı… Şimdi sırada ikinci konumuz var: Özel okullarda MEB’in ‘En fazla yüzde 65 zam yapabilirsiniz’ uyarısına rağmen yapılan yüzde 300’lere kadar varan zamlar. İşte özel okulların, velilerine uyguladıkları ‘zamlı’ tarifeler hakkında tüm bilmeniz gerekenler…
Reklam
Afganistan'da Kız Öğrencilere Eğitim Hakkını Savundu: Sokakta Darbedildi
Taliban, Afganistan'da önce kadınların üniversiteye girişini yasakladı. Daha sonra da kız çocuklarının ilkokula gidişini, kadın öğretmenler ve personelin de okullara girişini yasaklamıştı. Taliban’ın kız öğrencilere getirdiği eğitim yasağına karşı çıkan Prof. İsmail Mashal, sokakta kitap dağıttığı sırada darbedilerek gözaltına alındı. Akademisyen Mashal, Taliban tarafından “kışkırtıcı eylemler” yapmakla suçlanarak, tutuklandı.
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerine 6’şar Ay Hapis Cezası
Boğaziçi eylemleri sırasında Naci İnci'nin makam arabasının çıkışının engellenmesi iddiasıyla yargılanan 14 öğrenci hakkında hapis cezası verildi. 14 öğrencinin 2'si 18 ay, 12'si ise 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Davayı CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da takip etti. 
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na Bir İtiraz Daha
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'taki toplantıda belirleneceği açıklaması için 'Biz aday belirleme sürecine başladık, 11 gün sonra adayımızı belirliyoruz’ ifadeleri bana çok iyi niyetli gelmiyor' dedi. Özlale ayrıca 'Biz onay makamı değiliz' diye vurguladı. 
Reklam