Görüş Bildir
Haberler
Biraz da Kültürlenelim! Önümüzdeki Haftalarda Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?

Biraz da Kültürlenelim! Önümüzdeki Haftalarda Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?

cansu
03.12.2018 - 17:33

Ülkemizde kültür sanat adına birçok etkinlik oluyor. Bazıları haberimiz olmadan çoktan bitip gitse de bunu hiç dert etmeyin çünkü, sizler için 'Türkiye'de Hangi Kültür Sanat Etkinlikleri Olacak?' serimizin üçüncüsünü hazırladık. 

Hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 6:45 Kaybedenler Kulübü

1. 6:45 Kaybedenler Kulübü

7 Aralık 2018  - 19 Ocak 2019

Adana

6:45 Kaybedenler Kulübü şimdi de Adana'da ve birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek gibi görünüyor.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

2. Küllerin Arasından

2. Küllerin Arasından

8 Aralık 2018 - 15 Ocak 2019

Adana, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Mersin 

Haldun Dormen’in yazdığı, 'Küllerin Arasından” oyunu, tiyatroseverleri sanata davet ediyor!

Oyunun konusu ise şöyle; sanat hayatının zirvesindeyken yaşadığı acı olaylar nedeniyle uzun bir süre sahnelere veda eden, bir zamanların büyük aktörü Cahit Güney umulmadık bir teklif almıştır. O Cahit Güney’dir ve bu teklifi geri çevirebilmesi mümkün değildir. Ancak o eşikten geçebilecek gücü var mıdır, “eskisi gibi” olabilmek mümkün müdür kendisi de bilememektedir.

Yazan: Haldun Dormen

Yöneten: Kerem Atabeyoğlu

3. SUİT - Düğün Dündü Bugün Bugün

3. SUİT - Düğün Dündü Bugün Bugün

07 Aralık 2018 - 31 Mart 2019

Adana, Ankara, Antalya, Bartın, Bursa, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Zonguldak

Bir otelin süit odası, yeni bir hayata adım atmak üzere evlilik törenine hazırlanan genç bir çift, hazırlıkları takip eden yakın dostları ve hayatlarına bir anda giren beklenmedik misafirler ile olaylar… Jest Tiyatro’nun yeni prodüksiyonu, iddialı oyuncu kadrosuyla tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor...

Yöneten: Eyüp Emre Uçaray

4. Bir Zamanlar Gazinoda

4. Bir Zamanlar Gazinoda

10 Aralık - 25 Ocak 2018

Ankara, Burdur, Eskişehir, İstanbul, İzmir

Haldun Dormen’in kaleminden çıkan ve aynı zamanda baş rolünü de usta ismin üstlendiği oyun izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak gibi görünüyor.

Filmin konusu ise şöyle; yıllar önce yaptıkları oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişte kalmıştır. O dönemde aralarında yaşanılan küçük bir problemden dolayı bir gece yolları ayırmışlar ve uzun yıllar görüşmemişlerdir. Ta ki günün birinde gelen teklife kadar. Bu iki eski dost aralarındaki husumeti çözüp, tekrar özledikleri o şöhrete kavuşabilecekler mi?

Yazan: Haldun Dormen

Yönetmen: Ali Altuğ

5. Evgeny Grinko

5. Evgeny Grinko

09 Aralık - 17 Aralık 2018

Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin, Samsun, Trabzon

Grinko, ilk bestesini 16 yaşında iken üyesi olduğu bir punk grubuna yapmıştı. Punk, onun için müziğe ilk adımdı. Piyano ile klasik müziğe geçmesi ise 24 yaşında minimalist müziğe duyduğu merakla ve piyano çalmayı öğrenmesiyle başlıyor.

Kayıtlarını İstanbul’da gerçekleştirdiği 'Silent Like Water' adlı kısa albümünü yayınlayan sanatçı, bu kısa albümde Lev Knipper’in Polyushko Polye eserini Field adıyla yorumlamıştı. Dinleyenleri düşsel yolculuklara çıkaran tarzı ve duygusal bestelerle dolu iki albümü 'Cinematic Melodies' ve 'Winter Sunshine' ile kazandığı ünü, 'Valse' adlı şarkısıyla pekiştirmişti. Bu şarkısıyla YouTube'da 10.000.000'dan fazla görüntülenme rekoru kırmıştı. 

Evgeny Grinko, şimdi de Türkiye'ye, birçok şehre, geliyor. Bu fırsatı kaçırmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leyla'nın Evi

6. Leyla'nın Evi

09 Aralık - 10 Şubat 2018

Aydın, Denizli, İstanbul, İzmir 

Zülfü Livaneli’nin çok sevilen romanından uyarlanan ve dokuz yıldır dokuz yüz oyun boyunca kapalı gişe oynanan “ Leyla’nın Evi”, Nedim Saban’ın yenilenen yorumuyla yeniden sahnede! 

Yer yer bir hayatta kalma mücadelesi, yer yer bir dostluk hikayesi, yer yer bir müzikal düete dönüşen oyunda Leyla rolünü, usta sanatçı Celile Toyon canlandırıyor. Oyunun müzikleri Zülfü /Ferhat Livaneli’ye, dekor tasarımı Nurullah Tuncer’e ait. Kadroda Ahmet Uz, Dicle Alkan, Fatih Dönmez, Halim Ercan, Meral Asiltürk, Kaan Sevi, Koray Kurt, İsmail Karaer var.

7. Doğu Demirkol

7. Doğu Demirkol

6 Aralık - 18 Ocak 2018

Bursa, İstanbulKocaeliOrduSamsunTrabzon 

'Ahlat Ağacı', 'Ölümlü Dünya' filmlerindeki başarılı performansı ve 'Güldür Güldür Show'daki stand up gösterisiyle ülkenin mizah gündemine oturan Doğu Demirkol tek kişilik gösterisiyle sahnede yerini alıyor. Abiler Detected ve çeşitli fenomen videonun kahramanı komedyen, İstanbul ve farklı şehirlerdeki pek çok Açık Mikrofon ve komedi gecelerindeki performansıyla da adından söz ettirmeyi başarmıştı. 

Stand up gösterisinde kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol, iddialı ve mütevazı duruşu ile izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

8. Motobike İstanbul 2019

8. Motobike İstanbul 2019

21 - 24 Şubat 2019

İstanbul

Gidilecek çok yol, birlikte görülecek çok şey var. Bu yıl 11. kez düzenlenecek Motobike İstanbul, İstanbul Fuar Merkezi'nde motosiklet ve bisiklet tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen motosiklet ve bisiklet markalarının yer alacağı fuarda en yeni modelleri görme şansını kaçırmayın ve sezonunun açılışına tanıklık edin.

9. Van Gogh

9. Van Gogh

11-18 Aralık 2018

İstanbul, İzmir

Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için, Van Gogh'un portresi yeniden sahneye taşınıyor. 

Van Gogh'un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye, atölyesine ve çalışmalarına çok yakından tanık olmak için bu oyunu kaçırmayın.

Yazan: W. Gordon Smith

Çeviren: Ülkü Tamer

Oynayan, yöneten: Hakan Gerçek

10. 9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri

10. 9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri

5 - 8 Aralık 2018

İzmir

Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Şubesi ve İletişim Çalışmaları Topluluğu tarafından düzenlenen 9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri bu yıl devam edecek ve gösterimlere giriş tamamen ücretsiz!

Gösterim takviminde ise birbirinden güzel, belgesel ve filmler yer alıyor.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlber Ortaylı ile Kişisel Gelişim Zirvesi

11. İlber Ortaylı ile Kişisel Gelişim Zirvesi

16 Aralık 2018

Mersin

Türkiye'nin önde gelen isimleri, eğlenceli, gerçekçi ve kışkırtıcı içerikleri, dolu dolu programı, oturumları ve sürprizleriyle birlikte İlber Ortaylı ile Kişisel Gelişim Zirvesi'nde buluşacak. 

Programın ve oturumun detayları ise şöyle;

– Prof. Dr. İlber Ortaylı

“Bilginin Gücü”

'İlber Ortaylı ile İdame-i Hayat'

– Ahmet Naç (Öğretmen/Yazar)

“Motivasyon Ve Yönetim Teknikleri”

'Zincirlerinizden Kurtularak Potansiyeli Açığa Çıkarma”

 Yar. Doç. Dr. Ozanser Uğurlu (Yar. Psikolog/Yazar/Eğitmen)

“Stres Yönetimi”

'İş’te ve Sosyal Hayatta Stresle Başa Çıkma Yöntemleri'

12. Fatih Erkoç

12. Fatih Erkoç

18 - 19 Aralık 2018

Samsun, Trabzon

Türkiye'de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Fatih Erkoç, 18 - 19 Aralık tarihlerinde Samsun ve Trabzon'da olacak. Bu fırsatı kaçırmayın!

13. İlhan Şeşen & Vedat Sakman - Akustik Hikayeler

13. İlhan Şeşen & Vedat Sakman - Akustik Hikayeler

9 Aralık 2018

Samsun

İlhan Şeşen ve Vedat Sakman iki eski dost olarak keyifli bir sohbet eşliğinde, akustik müzik ziyafeti veriyor. Söz ve müzikleri tamamen kendilerine ait eserleri izleyenlerle birlikte seslendiren İlhan Şeşen ve Vedat Sakman'ın konserleri, seyircinin de sahneye eşlik ettiği sıcak bir ortamda gerçekleşecek. Samsun'da yaşayanların bu müzik ziyafeti fırsatını kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.

14. Don Kişot'u Öldüren Adam (2018) The Man Who Killed Don Quixote

14. Don Kişot'u Öldüren Adam (2018) The Man Who Killed Don Quixote

IMDb: 6.8

7 Aralık 2018

Efsane yönetmen Terry Gilliam’ın kendisi de efsaneye dönüşen son filmi, bir tutku projesi; hiç dinmeyen temposu, yaratıcı olay örgüsü, dev oyuncu kadrosu, gözalıcı mekânları ve sıradışı mizah anlayışıyla tam bir Terry Gilliam başyapıtı. Cervantes’in başyapıtından esinlenen filmde Adam Driver kendini beğenmiş bir reklam yönetmenini, Jonathan Pryce ise kendini Don Quixote sanan bir adamı canlandırıyor. İkili, yıllar sonra yeniden karşılaşınca acımasız bir Rus oligark, ırkçı bir yapımcı ve eski aşkların da karıştığı, gerçekle hayalin, geçmişle günümüzün buluştuğu çağdaş bir Don Quixote hikâyesinin ortasına düşüyorlar. Filmin 1990’larda başlayan yapım süreci hastalıklar, davalar, finansman sıkıntıları, hatta sel baskını gibi çeşitli talihsizlikler yüzünden 2018’e kadar aksadı. 'Yapılamama' hikâyesi 2002’de Lost in La Manchaadlı belgesele konu olan Don Kişot’u Öldüren Adam, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin kapanışında yaptı.

15. Sıradan Bir Gün - Yekta Kopan

15. Sıradan Bir Gün - Yekta Kopan

Sıradan bir günde başınıza neler gelebilir? Sıradan bir günde kahvaltı yapıp gazetenizi okuyabilir ve işinize gidebilirsiniz. Çalışırken biraz içiniz geçebilir mesela. Bir kahve içip toparlanabilirsiniz. Sıradan bir günde sevdiklerinizle görüşür, evinize market alışverişi yapabilirsiniz. Sıradan bir günde bir cinayete tanıklık edebilir ve hayatınızın sonsuz yolculuğuna çıkabilirsiniz. Sıradan bir gün size bazen kişisel gelişim kitaplarında yazanlardan fazlasını öğretir.

'Sıradan Bir Gün'de takma isimle kişisel gelişim kitapları yazan Armağan Gündoğdu’nun hikâyesi anlatılıyor. Yekta Kopan’ın kaleminden sahte kimlikler, yalanlar ve hesaplaşmalar üstüne sürprizlerle dolu bir roman okumaya hazır olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ayyy ben duymadım, görmedim, haberim yoktu" gibi bahanelere sığınmayıp birine gidersiniz artık!

Haftaya yeni kültür sanat haberleriyle görüşmek üzere, esenlikle kalın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
49
14
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Arkadaş zaten maddi durumum kötü , üstüne bir de kitap çıkarıp durmayın.

Minotaur

Evgeny Grinko'ya gideyim dedim de düzgün bir yer 400 TL

Gizem Yenikler

Güzel etkinlikler.