Görüş Bildir
Türkiye, ABD'yi İkiye Böldü: Dev Yatırım Bankaları Faizleri Tartışırken Erdoğan, "Daha İnecek" Diyor!
2021 yılı Eylül ayında faiz indirimlerine başlayan Merkez Bankası 4 ayda 500 puan indirimle 2022'ye girince 7 aylık bir bekleme sürecine geçmişti. 2022 Ağustos itibarıyla da yine 4 ayda 500 puan daha indirim yaparak 2022 Aralık ve 2023 Ocak aylarındaki PPK'larda yine beklemeye geçti. Yaklaşık 1,5 yılda 1.000 baz puanlık indirimlerle Türkiye'de fonlamada gösterge olan politika faizi yüzde 19'dan tek haneye yüzde 9'a çekildi. Bu süreçte ana başlıklar Türkiye Ekonomi Modeli, krediler, dövizde ataklar ve onları takiple KKM sistemi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da her daim indirimleri desteklediğini söylemlerinde vurguladı. 2023 seçimlerine gidilen dönemde ABD'de yatırım bankalarının aklı karıştı.
Reklam
'Tarçın' İçin Velayet Davası: "O, Köpek Değil Benim Evladım"
İzmir'de yaşayan 61 yaşındaki Selma Karul, 10 yaşındaki 'Tarçın' isimli köpeğini ayrıldıktan sonra kendisine vermediği iddiasıyla eskiden birlikte yaşadığı 77 yaşındaki Oktay O.'ya dava açtı. Köpeğin kendisine ait olduğunu söyleyen Karul, 'Hukuk mücadelesi başlatmak zorunda kaldım. O, köpek değil benim evladım, canım. Adalete güveniyorum' dedi.
Reklam
Süre 31 Aralık'ta Dolmuştu: Çip Taktırmayanlara İlk Cezalar Uygulandı
Evcil hayvanlara çip uygulamasında sürenin dolmasıyla birlikte ocak ayında çip taktırmayanlara ilk cezalar uygulandı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım, 'Cezaların hepsi yurtdışına çıkış veya şehirlerarası yolculuk sırasında belge istenilmesi zorunlu olduğu için uygulandı. Onun dışında bu tür hayvanların tespiti açıkçası çok zor' dedi.
Reklam
Borsada Düşüş Herkesi Etkiliyor: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sonra Külünk SPK'ya Yüklendi
2022 yılındaki çılgın yükselişlerle Borsa İstanbul'u tabana yayma iddiası, finansal okuryazarlığı günlük eğitimlerden ibaret algılayanların olduğu bir piyasada hızlı ilerledi. Piyasaya 1 yılda akın eden hisse yatırımcısı adeta Alice in Wonderland'e gelmiş gibiydi. Ancak hesap kitap konusunda dünyaya meydan okuyan necip genlerimiz yükselişin devamı beklenirken 2023 yılında Borsa'daki gerilemede terste kalanları kurtaramadı. Bu da siyasilerin uzun zamandır enflasyonist ortamda para konularına öncelik vermesiyle bu alanda yorumların artmasına neden olurken, bir kurum vardı ki kim hem muhalefet hem de iktidardan tepki gördü.
Reklam
Pazardaki Hakimiyetlerini Kötüye Kullandıkları Söylenen Google ve Alphabet'e Rekabet Kurumu'ndan Soruşturma
Rekabet Kurumu'ndan Google ve Alphabet'e kötü haber geldi. Google'ın pazardaki hakim durumunu kötü niyetli kullandığı gerekçesine dayanarak, hakkında soruşturma başlatıldı. Alphabet Inc., Google-LLC, Google-International LLC, Google-Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında açılan soruşturmada 4054 sayılı Kanun gereğince bir ihlal olup olmadığı araştırılacak. Detaylara birlikte bakalım...
Reklam
2 Şubat Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'a su sağlayan tüm barajlarda doluluk oranı yüzde 35'in altına düştü. Barajlar alarm veriyor. Ülkemizde  Şubat ayının ilk gününde bile hâlâ sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yetersiz kalan yağış miktarı ve artan tüketim kuraklık sinyali mi veriyor? Vatandaşlar yağışların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Uzmanlar, yağışlar başlamazsa ülkemizde kuraklık olabileceğini işaret ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 2 Şubat Perşembe gününe ait doluluk oranlarını Peki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam