Görüş Bildir
Haberler
Film Tutkunları Buraya! İşte Mutlaka İzlemeniz Gereken Her Zevke Uygun 90 Netflix Filmi

Film Tutkunları Buraya! İşte Mutlaka İzlemeniz Gereken Her Zevke Uygun 90 Netflix Filmi

Sheida
18.06.2018 - 17:57

Çocuklar için animasyon; yetişkinler için korku, dram, aksiyon ve belgesel türlerinde bulabileceğiniz 90 Netflix filmini, Beyaz Perde'den sizler için derledik! İyi seyirler...

Kaynak: https://www.pastemagazine.com/article...
İçeriğin Devamı Aşağıda

90. Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film

90. Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film

Yıl: 2017

Yönetmen: David Soren

İki yaratıcı ve muzip dördüncü sınıfa giden arkadaş, George Beard ve Harold Hutchins, kötü kalpli lise müdürleriyle bir anlaşmazlık yaşarlar. Müdür ikiliyi ayrı sınıflara koymakla tehdit edince iki arkadaş yanlışlıkla lise müdürlerini hipnotize eder. Hipnoz sonucu müdür bir çizgi roman karakteri olan iyi kalpli ve lastik donlu Kaptan Düşükdon’a dönüşür. Ancak süper kahramanlık sanıldığı kadar kolay olmayacaktır... Amerikalı yazar ve illüstratör Dav Pilkey’in aynı adı taşıyan çocuk romanından uyarlama animasyon film, Pilkey'nin 12 kitaplık çok satan serisinin ilk dört kitabına dayanıyor.

89. *batteries not included

89. *batteries not included

Yıl: 1987

Yönetmen: Matthew Robbins

Yaşlı bir çift olan Frank ve Faye Riley'in sahip olduğu apartman, bölgede uygulanacak yeni proje gereğince yıkılıp yeniden inşa edilecektir. Ancak çift ve kiracıları buna kesinkes karşıdır. Kiracılar evi terk etmemekte direnince projenin yetkili müdürü zor kullanmaya karar verir ve belalı Carlos ile çetesini apartman sakinlerinin üzerine salar. Aynı akşam esrarengiz uçan cisimler Riley'lerin apartmanına iner ve içinden dünya dışı iki varlık iner. Kısa sürede apartman sakinleri ve yabancı yaratıklar arasında bir dostluk başlar ve yaşadıkları yeri kaybetmemek için birlikte savaşmaya başlarlar.

88. Kara Büyü

88. Kara Büyü

Yıl: 2016

Yönetmen: Na Hong-jin

Kasabaya gelen yabancıyla birlikte gizemli bir hastalık hızla yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri olayın içine sürüklenir ve kızını kurtarmak için bu gizemli olayı çözmek zorundadır. Hong-jin Na’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yıldız kadrosunda Woo-hee Chun, Jo Han-Chul ve Jeong-min Hwang yer alıyor.

87. Christine

87. Christine

Yıl: 2016

Yönetmen: Antonio Campos

Christine, 1974 yılında Florida’da Sarasota’da çalışan 29 yaşında hırslı bir muhabirdir. Christine sahip olduğu yeteneğin farkındadır fakat 70’lerde kadınların kariyer yapma konusunda yaşadığı zorluklar onu da etkiler. Özellikle de terfi almak konusunda yaşadığı rekabet, iş arkadaşına beslediği karşılıksız aşk ve düzensiz bir ev hayatı kendisini dağıtmasına yol açar. Reytinglerdeki düşüş sebebiyle kanal müdürü daha motive edici ve duyguları sömüren hikâyeler anlatılmasını emreder. Ancak bu, Christine’nin konu odaklı gazeteciliğine aykırı bir tarzdır. Hedefine ulaşmak ve başarılı olmak içinse kendini aşıp insanlara istedikleri neyse onu vermesi gerekir.

86. Chasing Trane

86. Chasing Trane

Yıl: 2016

Yönetmen: John Scheinfeld

Röportajlar, derinlemesine bakışlar ve arşiv görüntüleri ile bu belgesel, tarihi olayların John Coltrane'in müziğini nasıl şekillendirdiğini açıklamayı amaçlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

85. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

85. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

Yıl: 2016

Yönetmen: Gareth Edwards

Lucasfilm'in yeni 'ara dönem filmlerinden ilki' olarak lanse edilen yapım bir grup beklenmedik kahramanın, imkansız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelme hikayesini anlatacak. Film, Death Star'ın planlarını çalmak için bir araya gelen bir ekibin mücadelesini merkezine alıyor ve 1977 tarihli Yıldız Savaşları: Bölüm IV'ten öncesini anlatacak.

84. Dayveon

84. Dayveon

Yıl: 2017

Yönetmen: Amman Abbasi

Ağabeyinin ölümünün ardından 13 yaşındaki Dayveon, Arkansas kasabasında yaz günlerini geçirir. Yerel bir çeteye girdiğinde, onların dostluğuna ve dünyalarının şiddetine kapılır.

83. Oyun

83. Oyun

Yıl: 2017

Yönetmen: Mike Flanagan

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.. 

Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Mike Flanagan üstleniyor.

82. Kabakçığın Hayatı

82. Kabakçığın Hayatı

Yıl: 2016

Yönetmen: Claude Barras

Courgette, 9 yaşındaki çocuğun takma adıdır.Annesinin ani ölümünden sonra bir polis memuru olan Raymond yetimhanede Courgette ile ilgilenmektedir. Başlarda Courgette bu yeri düşmanca ve yabancı olarak görse de polis memurunun da yardımıyla yeni arkadaşlar edinecek, güvenmeyi, kendine yeni aile kurmayı ve gerçek sevgiyi öğrenecektir.

Senaryosunu Tomboy'un yönetmeni ve senaristi Céline Sciamma yazdı. Hem karanlık hem naif tarzıyla her yaştan izleyiciye hitap eden film, dünya prömiyerini Cannes'ın 'Yönetmenlerin 15 Günü' Bölümü'nde yaptı. Ayrıca dünyanın en saygın canlandırma festivallerinden Annecy’de En İyi Film ve İzleyici ödülleri kazandı.

81. Morgan ve Ben

81. Morgan ve Ben

Yönetmen: Kasper Collin

Nikahsız eşi Helen, caz müzisyeni Lee Morgan'ı öldürdüğü için hapse atılmasından yıllar sonra, hayatları ve onun mirası hakkında konuşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

80. Tower

80. Tower

Yıl: 2016

Yönetmen: Keith Maitland

Arşiv görüntülerini, animasyonu ve röportajları bir araya getiren film, 1966'da Teksas Üniversitesi'nin saat kulesinden kalabalığın üzerine ateş açılmasını araştırıyor.

79. Korku Tüneli

79. Korku Tüneli

Yıl: 2017

Yönetmen: Roxanne Benjamin, Annie Clark, Karyn Kusama, Jovanka Vuckovic, Sofia Carrillo

Korku Tüneli, dört kadın yönetmen Karyn Kusama, Annie Clark, Roxanne Benjamin, Jovanka Vuckovic tarafından çekilen dört kısa filmi içeriyor. Film, kocasının ölü bulunmasının hemen ardından, oğluna eğlenceli bir doğum günü partisi hazırlayan annenin konu edildiği 'The Birthday Party'; genç oğlu hakkındaki şüpheleri, dehşet verici şekilde doğru çıkan bir annenin hikayesinin anlatıldığı 'Her Only Living Son', Jack Ketchum'un bir hikayesinden uyarlanan, genç bir çocuğun metroda bir karşılaşma üzerine kendini aç bırakmasını konu edinen 'The Box'; üniversiteli gençlerin doğada hayatta kalma macerasının anlatıldığı 'The Fall' bölümlerinden oluşuyor.

78. Walk Hard: The Dewey Cox Story

78. Walk Hard: The Dewey Cox Story

Yıl: 2007

Yönetmen: Jake Kasdan

Amerikan sinemasının nev’i şahsına münhasır kişiliklerinden John J. Reilly’nin başrolde performans sergilediği Walk Hard: The Dewey Cox Story ilginç bir rock’n’roll sineması örneği. Rock’n’Roll, 50’lerin naifliğini, 60’ların asiliğini geride bırakmış ve 70’lerin disko rüzgarına direnen nadir kalelere sahip dönemlerini yaşamaktadır. İşte Dewey Cox’da sex, drugs and rock’n’roll ideolojisinin bayraktarlığını yapan nadide rock-starlardan biridir. Ancak çoğu müzik yıldızı gibi onun da sonu pek hayırlı olmayacaktır!

77. The Transfiguration

77. The Transfiguration

Yıl: 2017

Yönetmen: Michael O’Shea

Michael O'Shea’nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği korku filmi. Filmin başrol oyuncularından Chloe Levine, Sophie karakterini canlandırırken, Eric Ruffin, Milo karakterini hayata geçiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise; Larry Fessenden, Danny Flaherty, Lloyd Kaufman ve James Lorinz’dir.

76. A War

76. A War

Yıl: 2016

Yönetmen: Tobias Lindholm

Tobias Lindholm'un yazıp yönettiği dram filminde başrolleri Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

75. Korku Seansı

75. Korku Seansı

Yıl: 2013

Yönetmen: James Wan

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir...

74. Taksi Tahran

74. Taksi Tahran

Yıl: 2015

Yönetmen: Jafar Panahi

Taksi Tahran'ın hikayesi, İran'ın başkenti Tahran'ın sokaklarında gezinen, görünürde diğerlerinden hiçbir farklı olmayan bir sarı takside geçiyor. Tahran'ın renkli sokaklarında ilerleyen taksi, her türden yolcuyu konuk eder ve şoför koltuğunda oturan kişi her yolcuyla farklı bir konu üzerine çeşitli röportajlar gerçekleştirir. Direksiyondaki isim ise ünlü yönetmen Jafar Panahi'den başkası değildir. Panahi, taksisinin ön panosuna monte edilmiş kamerasını yolculara çevirerek farklı konular üzerinden yürüttükleri sohbetlerle, izleyiciye içerisinde dram ve komedinin bir araya geldiği zengin bir Tahran portresi sunuyor.

73. Creep 2

73. Creep 2

Yıl: 2017

Yönetmen: Patrick Brice

Bir video sanatçısı sansasyonel işi için mükemmel bir karakter bulur, ama hayallerinin öznesi çok geçmeden karanlık yanını ortaya çıkarır.

72. Olağanüstü Dünya

72. Olağanüstü Dünya

Yıl: 2015

Yönetmen: Christian Desmares, Franck Ekinci

Tarih kitapları 1941 yılını her nasıl yazsa da gerçek aslında öyle değildir. O yıllarda Fransa'da Napolyon başkanlık yapmaktadır ve teknoloji anlatıldığı seviyede değildir. Bilim için çalışan insanların nedeni bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolduğuna şahit olunur. Genç bir kız ve konuşan kedisi için ise macera yeni başlamaktadır.

71. Mavi En Sıcak Renktir

71. Mavi En Sıcak Renktir

Yıl: 2013

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını farkediverir ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

70. Gelecek Günler

70. Gelecek Günler

Yıl: 2016

Yönetmen: Mia Hansen-Løve

Paris’te bir lise de felsefe öğretmenliği yapan Nathalie, işi söz konusu olduğunda oldukça azimlidir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Nathalie zamanını ailesi, eski öğrencileri ve oldukça sahiplenici olan annesi arasında bölüştürür. Bir gün kocası, Nathalie’ye başka bir kadın için onu terk ettiğini söyler. Mecburen sahip olduğu özgürlüğüyle birlikte Nathalie’nin hayatını yeniden keşfetmesi gerekir. Isabelle Huppert, Edith Scob, Roman Kolinka ve André Marcon gibi isimlerin rol aldığı filmin yönetmenliğini Mia Hansen-Løve üstleniyor.

69. Gökdelen

69. Gökdelen

Yıl: 2016

Yönetmen: Ben Wheatley

Doktor Laing işinde başarılı, karizmatik ve elit bir doktordur. Eğlencenin ve lüksün hüküm sürdüğü bir gökdelene taşınır. Dizaynı ile herkesin beğenisini toplayan bu gökdelende yeni tanıştığı komşuları ile kaynaşmaya başlar. Ancak zaman geçtikçe elektrik kesintileri, çöplerin birikmesi gibi sıkıntılar baş gösterir. Alt katlardan şikayetler artmaya başladıkça gökdelenin huzuru bozulmaya başlar. Uyuşturucu, cinayet ve partiler ile gökdelenin kuralları karşı karşıya geldiğinde, gökdelendeki lüks hayat hızlı ve yıkıcı bir şekilde tepetaklak olacaktır...

68. Güçlü Ada

68. Güçlü Ada

Yıl: 2017

Yönetmen: Yance Ford

Yönetmen Yance York'un erkek kardeşinin öldürülmesini araştıran bu Oscar adayı belgeselde; aile, keder ve ırksal adaletsizlik konuları bir arada işleniyor.

67. Davet

67. Davet

Yıl: 2016

Yönetmen: Karyn Kusama

Will ve Eden’in ilişkisi trajik bir olay evlatlarını aldıktan sonra Eden’in ortadan kaybolmasıyla son bulur. Yaklaşık iki yıl sonra Eden yeni bir eş ve bambaşka bir kişilikle geri dönerek geride bıraktığı her şeyle tekrar bağ kurmak ister. Bir zamanlar Will’in olan evde verilen akşam yemeğinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu, Eden ve arkadaşlarının tekinsiz davranışlarının pek de hoş olmayan sonuçlar doğurabileceğini düşünen Will’in sezilerine de güvenilebilir mi? Film bizleri bu şüphe ve tekinsizlik dolu gecenin derinliklerine götürüyor. Karyn Kusama'nın yönetmenliğini üstlendiği yapımın başrollerinde Michiel Huisman, Logan Marshall-Green, John Carroll Lynch yer alıyor.

66. Yalnız Cennet Bilir

66. Yalnız Cennet Bilir

Yıl: 2015

Yönetmen: Josh Safdie, Benny Safdie

Uyuşturucu müptelası, evsiz Harley elinden geleni denese de ne bağımlılığından ne de sorunlu erkek arkadaşından kurtulmayı başaramaz. İki sevgili şiddetli kavgalar, nöbetler ve ani duygu patlamalarının arasında, ummakları yerlerde bulunan büyüleyici güzelliklerin peşine düşerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

65. The Meyerowitz Stories (New and Selected)

65. The Meyerowitz Stories (New and Selected)

Yıl: 2017

Yönetmen: Noah Baumbach 

Dağılmış bir aile, babalarının sanatsal çalışmalarını kutlayacakları bir etkinlik için New York'ta toplanır.

Noah Baumbach'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Adam Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson, Grace Van Patten ve usta oyuncu Dustin Hoffman yer alıyor.

64. Galaksinin Koruyucuları 2

64. Galaksinin Koruyucuları 2

Yıl: 2017

Yönetmen: James Gunn

“Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor. Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

63. Tenten'in Maceraları

63. Tenten'in Maceraları

Yıl: 2011

Yönetmen: Steven Spielberg 

Tenten ve köpeği Milu çıktıkları bir gezi esnasında maket bir gemi bulurlar ve beğenip alırlar. Ancak bu gemi zannettikleri kadar sıradan değildir. Geminin Tenten'in evine gelmesiyle birlikte etraflarında bir sürü kötü adam belirmeye başlar. Bu kötü adamlar, geminin değil geminin içerisindeki bir notun peşindedirler. Tenten geminin ve geminin getirdiklerinin sırrını çözmeye fazlasıyla kararlıdır.

62. Koralin ve Gizli Dünya

62. Koralin ve Gizli Dünya

Yıl: 2009

Yönetmen: Henry Selick

Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

61. Kayıp Balık Dori

61. Kayıp Balık Dori

Yıl: 2016

Yönetmen: Andrew Stanton, Angus MacLane

Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi Tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü'ne gider.

Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot 'Hank', eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir Beluga balinası 'Bailey' ve miyop bir balina köpekbalığı olan 'Destiny''dir. 

Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Justin Timberlake + the Tennessee Kids

60. Justin Timberlake + the Tennessee Kids

Yıl: 2016

Yönetmen: Jonathan Demme

Yetenekli müzisyenler, usta dansçılar ve karizmatik bir yıldız... Justin Timberlake'in dünya turnesinin son konserini, ünlü yönetmen Jonathan Demme farkıyla izleyin.

59. Kubo ve Sihirli Telleri

59. Kubo ve Sihirli Telleri

Yıl: 2016

Yönetmen: Travis Knight

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince hayatı alt üst olacaktır. Tanrılar, canavarlar gibi pek çok doğaüstü yaratık harekete geçince, Kubo hayatta kalmak için eski bir Samuray savaşçısı olan babasının zırhını bulmak zorundadır... Yönetmenliğini Travis Knight'ın üstlendiği animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda Rooney Mara, Charlize Theron, Matthew McConaughey gibi ünlü isimler yer alıyor.

58. Aquarius

58. Aquarius

Yıl: 2016

Yönetmen: Kleber Mendonça Filho

Brezilya’da varlıklı ve köklü bir ailede doğmuş olan Clara, 65 yaşında emekli bir müzik eleştirmenidir. Clara, 1940’larda inşa edilmiş, Recife’in üst sınıf bölgelerinden olan Avenida Boa Viagem’de deniz kenarında konuşlanan Aquaris apartmanının son sakinidir. Tüm diğer apartmanlar o bölge için başka planları olan bir şirket tarafından çoktan satın alınmıştır. Clara ancak ölümüyle apartmanı terk edeceğine söz vermiştir ve şirketle hem korkutucu hem de sinir yıpratıcı bir soğuk savaşa girmiştir. Bu gerilim Clara’yı hem rahatsız etmektedir, hem de onun günlük yaşamını aksatmaktadır. Ayrıca bu yaşananlar onu sevdikleri, geleceği ve geçmişi hakkında düşünmeye iter

3. dünya ülkelerine kalkınma hamlesi gibi pazarlanan 'kentsel dönüşüm' projelerinden birini, bu değişime karşı çıkan bir kadının gözünden anlatan film dünya prömiyerini de Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

57. Moana

57. Moana

Yıl: 2016

Yönetmen: Ron Clements, John Musker

Moana Antik Polenezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Güçlü ve korkusuz Moana doğanın içinde büyümüştür ve neşeli bir kızdır. Ancak yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet onun adasına dek ulaşır. Maui tanrıça Te Whiti'nin kalbini çalarak onu kızdırmıştır ve şimdi balıkçılar balık tutamaz olmuş, ekinler yetişmeden solar olmuştur. Ancak Moana bu duruma boyun eğmemeye kararlıdır. Güney Pasifik'ten yola çıkan genç kızın amacı laneti sonlandırmak için yarı tanrıyı bulmak ve ona çaldığı şeyi iade ettirmektir...

56. Tangerine

56. Tangerine

Yıl: 2015

Yönetmen: Sean Baker

Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, hayat kadını olarak çalışan trans bireyler Sin-Dee ile Alexandra'nın başından geçen bir dizi talihsizliği konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kaplerini kıran erkek arkadaşı bulmak için çabalar. 

Sean Baker'ın yönettiği filmin başlıca rollerinde Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor ve Karren Karagulian bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Ornitolog

55. Ornitolog

Yıl: 2016

Yönetmen: João Pedro Rodrigues

2016'nın en iyi filmleri listelerinde yer alan filmde yalnız bir ornitolog olan Fernando, siyah leylek ararken akıntıda sürüklenir ve  birkaç Çin hacısı tarafından kurtarılır. Ürkütücü ve karanlık bir ormana dalar ve rotasına geri dönmeye çalışır.

54. Teldeki Adam

54. Teldeki Adam

Yıl: 2008

Yönetmen: James Marsh

Fransız ip cambazı Philippe Petit ip üzerindeki başarılarına bir yenisini eklemek ister. Yeni yapılan İkiz Kulelerin arasına ip gererek üzerinde yürümeyi kafasına koyar. 

Fakat bunu illegal olarak gerçekleştirmek zorundadır. 1974 yılında sevgilisi ve arkadaşlarının desteği ile bu hayalini gerçekleştirir. Artık o bir kahraman ve medyatik bir suçludur. 

Tüm zamanların en sanatsal suçunu ve Philippe Petit fenomenini anlatan müthiş bir belgesel. 2009 !f İstanbul ’un açılış filmi olan Teldeki adam, 2008’in en iyi filmleri arasında.

53. Heathers

53. Heathers

Yıl: 1988

Yönetmen: Michael Lehmann

Okulun en popüler üç kızı Heather I, Heather II ve Heather III kod adlı zengin ve kibirli kızlardır. Veronica en az onlar kadar popüler olmasına rağmen bu üç kızdan ölesiye nefret etmektedir. Hatta kendi kafasına uygun bir erkek arkadaş da bulunca onları tek tek ortadan kaldırma planlarına başlar...

52. Sessizliğin Bakışı

52. Sessizliğin Bakışı

Yıl: 2015

Yönetmen: Joshua Oppenheimer

Endonezya’da yaşanan soykırımdan sağ kurtulmayı başaran bir aile, aile üyelerinden birinin ölümünden sorumlu olan adamlarla yüzleşir… Yönetmen Joshua Oppenheimer’ın 2012 tarihli 2012 belgeseli The Act of Killing, dünya çapındaki festivallerde çok ses getirmiş ve Oscar adayları arasına da girmişti. Aynı tarihi olay üzerinden ilerleyen ikinci film, bu sefer soykırım mağduru bir aileyi odak noktasına alarak, yaşanan acıları tüm çıplaklığı ile yeniden beyazperdeye taşıma amacı güdüyor.

51. Nocturama: Paris Yanıyor

51. Nocturama: Paris Yanıyor

Yıl: 2016

Yönetmen: Bertrand Bonello

Farklı geçmişlere sahip, yorgun toplumdan sıkılmış bir grup genç, metro hatları ve caddeler arasında rastgele bir gezintiye çıkar. Bir süre sonra bir planları olduğu ortaya çıkaccaktır. Yolculuğa başladıkları noktada tekrar bir araya gelirler. Gece başlarken Paris yangın yerine dönecektir.

Bertrand Bonello’nun yazıp yönettiği Paris Yanıyor'da genç isimler Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Martin Petit-Guyot, Jamil McCraven, Rabah Nait Oufella, Laure Valentinelli, Ilias Le Doré, Robin Goldbronn,Luis Rego ve Hermine Karagheuz yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Kung Fu Panda

50. Kung Fu Panda

Yıl: 2008

Yönetmen: Mark Osborne, John Stevenson

Beş yıldan uzun süren bir çalışma sonucunda ortaya çıkan animasyon harikası Kung Fu Panda'nın üç sloganı var: ''Kendi kahramanın ol!'', ''Panda-mania başlıyor!'' ve ''Çok muhteşem olacak!'' Kung Fu fanatiği panda Po, Huzur Vadisi’ni Kar Leoparı Tai Lung’dan kurtarmak için Kung Fu dünyasına adım atar. Çevresine göre bu iş için biraz fazla kilolu ya da beceriksiz olabilir! Ancak zamanla kendisine inandığı takdirde neler yapabileceğini keşfeder.

49. Peşimdeki Şeytan

49. Peşimdeki Şeytan

Yıl: 2015

Yönetmen: David Robert Mitchell

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

48. Pumping Iron

48. Pumping Iron

Yıl: 1977

Yönetmen: Robert Fiore, George Butler

Belgesel, 28 yaşında Mr. Olimpia'yı beş kez kazanan Arnold Schwarzenegger'in, unvanı 6. kez kazanmak için çalışmasını anlatıyor.

47. Frances Ha

47. Frances Ha

Yıl: 2012

Yönetmen: Noah Baumbach 

Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

46. Paris is Burning

46. Paris is Burning

Yıl: 1991

Yönetmen: Jennie Livingston

1980'li yıllardaki New York'taki uyuşturucu trafiğini ön plana alan yapım; bir grup kafadarın yaşam biçimini sunuyor. 80'li yılların sıcaklığını barındıran filmin yönetmen koltuğuna ise; ilk yönetmenlik deneyimini belgesel sinema üzerine yapan Jennie Livingston üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Sıkı Aynasızlar

45. Sıkı Aynasızlar

Yıl: 2007

Yönetmen: Edgar Wright 

Londra polisi Nicholas Angel işinde iyi biridir. Hem da fazlasıyla iyi. Ekibinin geri kalanının bu işe kötü bakmasını ve motivasyon açısından olumsuz etkilenmesini engel olmak için Sandford kasabasında göreve atanır. Orası pek suç işlenmeyen bir bölgedir. Danny Butterman ile ortak iş yapacaklardır. Her şey Angel için sakin görünmektedir ta ki iki aktörün başı kesilmiş bulunana dek. Kaza diye nitelendirilen bu duruma Angel asla ikna olmaz. Dahası giderek başka insanlar da ölmeye başlar. Angel ve Danny herkesle çatışmaya başlarlar. Kaza gibi görünen olayların arkasındaki gerçeğin peşindedirler.

44. Sils Maria: Ve Perde

44. Sils Maria: Ve Perde

Yıl: 2015

Yönetmen: Olivier Assayas

Sahne sanatçısı olan Maria, kariyerindeki başarıyı olgun bir lezbiyenin genç partner olarak oynadığı rolle yakalamıştır. Yıllar sonra aynı oyunda bu kez ortayaşlı olan aşığı oynayacaktır. Ve oyunda kendi gençliğini gördüğü rol arkadaşı Jo-Ann ile tanışır. Yaşını almış ve olgunlaşmış bir yıldızla, genç ve kibirli bir oyuncunun arasında bir gerginlik oluşur. Maria bir yandan da onun yerine telefon ve mesajlara cevap veren asistanı Valerie'den gün boyu destek almaktadır. Birlikte İsviçre Alplerinde sessiz sakin zaman geçirirlerken, Maria ünlü olmakla mahremiyeti, kariyeriyle özel hayatı arasındaki bağlantıyı ve açmazları sorgulamaya başlar. Öte yandan da ilerleyen yaşının mesleğiyle ilgili sıkıntılarını algılamaya ve onlarla başa çıkmaya çalışır. Ve bir gün, fırtına öncesi bulutu Sils Maria vadiyi sarar.

43. Casting JonBenet

43. Casting JonBenet

Yönetmen: Kitty Green

1996'da, Colorado'nun Boulder kasabası, çocuk güzellik yarışması birincisi altı yaşındaki JonBenet Ramsey'nin gizemli ölümüyle sarsılır. Yirmi yıl sonra yönetmen Kitty Green bölge sakinleriyle görüşür ve her birinin talihsiz Ramsey ailesini nasıl hatırladığını ve onlarla ilişkilerini gözler önüne serer.

42. Gook

42. Gook

Yıl: 2017

Yönetmen: Justin Chon

Kore - Amerikan vatandaşı iki kardeş olan Eli ve Daniel, bir ayakkabı dükkanı işletmektedir. Hayat mücadelesi veren bu iki kardeş, 11 yaşında bir sokak bilgesi olan Kamilla ile pek de mümün olmayan bir dostluğa sahiptir. Kamilla günlerini okula giderek; Eli, mağazanın geleceği için stresle düşünerek; Daniel ise güzel şeyler yapmaya çalışarak geçirmektedir. Tüm günlerini rutin bir şekilde yaşarlarken, ülkenin kralı Rodney'in ülke ile ilgili hükümlerini açıklamasıyla her şey değişir. Ülkede oluşan kaos ortamında kargaşa onlara doğru yaklaşırken, gelecek hayallerini kuran ve gerçek bir aile olabilmeyi düşleyen Eli, Daniel ve Kamille, kendilerini mağazayı savunmak zorunda bulur.

41. Karabasan

41. Karabasan

Yıl: 2014

Yönetmen: Jennifer Kent

Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Mustang

40. Mustang

Yıl: 2016

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

39. Hellraiser

39. Hellraiser

Yıl: 1987 

Yönetmen: Clive Barker

Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayn Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır...

38. Benim Mutlu Ailem

38. Benim Mutlu Ailem

Yıl: 2017

Yönetmen: Nana Ekvtimishvili, Simon Groß

Orta yaşın üzerinde, evli ve iki çocuk annesi kadın kendi başına yaşayacağını açıklayınca, birden çok kuşağın yer aldığı geleneksel Gürcü ailesinde şaşkınlık yaratır.

37. Afrika Kraliçesi

37. Afrika Kraliçesi

Yıl: 1951

Yönetmen: John Huston

Birinci Dünya Savaşı patlak vermiştir ve Almanya Kongo'ya girmiştir. İşgal esnasında ağabeyini yitiren Rose Mayer, sarhoş bir serüvenseverin teknesiyle bu ülkeden daha sakin bir ülkeye kaçmaya karar verir Bütün bu yolculuk boyunca sadece doğal tehlikeler ve düşman askerleri değil, aralarında filizlenecek olan aşk da enselerinde olacaktır.

Katharine Hepburn ve Humphrey Bogart gibi iki süperstarı bir araya getiren film Bogart'a En İyi Erkek Oyuncu dalında bir de Oscar ödülü kazandırmıştı.

36. Suikastçı

36. Suikastçı

Yıl: 2015

Yönetmen: Hou Hsiao-Hsien

Üç yıllık sürgünün ardından evine geri dönen genç kadın ustası tarafından kuzenini ve beşik kertmesini öldürmesi için görevlendirilince kuzeni ve onu yetiştirenlere duyduğu sadakat arasında seçim yapmak zorunda kalır. Genç kadın 13 yıl sonra ailesiyle, anılarıyla ve uzun yıllar bastırdığı duygularıyla yüzleşecektir. Rahibenin kölesine dönüşen Yinniang'ın iki seçeneği vardır: Ya sevdiği adamı feda edecektir ya da erdemli suikastçıların kutsal yolundan sonsuza dek sapacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Deney

35. Deney

Yıl: 2015

Yönetmen: Michael Almereyda

Ünlü ruhbilimci Stanley Milgram'ın gerçek hikayesinden sinemaya uyarlanan, 1961'de yapılan bir deneyden yola çıkıyor. Milgram sıradan insanların üzerinde elektorşok uygulayarak, davranışlarını, itaatkarlıklarını ölçme üzerine birtakım deneyler yapmaktadır. Bu sıra dışı deneyler toplumda geniş yankı bulurken, eşi Sasha da yaşananların tanığı olacaktır.

34. Thor: Ragnarok

34. Thor: Ragnarok

Yıl: 2017

Yönetmen: Taika Waititi

Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık olacağız. Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır...

33. Mezuniyet

33. Mezuniyet

Yıl: 2017

Yönetmen: Cristian Mungiu

Romeo Aldea, Romanya’da küçük bir dağ kasabasında yaşayan bir doktordur. Kızı Eliza'yı 18 yaşına geldiğinde onu yurt dışında okutma idealiyle büyütür. Planları gerçekleşmek üzeredir; Eliza İngiltere’de psikoloji okumak için burs kazanır. Tek yapması gereken lise bitirme sınavlarını geçmektir. Aslında başarılı öğrenci olan Eliza için bu sınavlar yalnızca bir formaliteden ibarettir. İlk yazılı sınavından bir önceki gün, Eliza tüm geleceğini riske atan bir saldırıya uğrar. Şimdi Romeo, bir karar vermek zorundadır. Bu durumu çözmek için birkaç yol vardır fakat hiçbiri kızına öğrettiği prensiplerle uyuşmamaktadır.

32. Spotlight

32. Spotlight

Yıl: 2015

Yönetmen: Tom McCarthy

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

31. Korkunun Gölgesi

31. Korkunun Gölgesi

Yıl: 2016

Yönetmen: Babak Anvari

Hikaye İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da geçiyor. Shideh, kocası zorunlu görev için başka bir şehre gönderildiğinde, devam eden bombardımanların yol açtığı tehlikeye rağmen kızıyla birlikte evlerinde kalmakta ısrar eder. Fakat insanların birer birer terk ettikleri apartmanda yalnız kalan anneyle kızı sadece savaş uçakları değil, bir hayalet de tehdit etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Okja

30. Okja

Yıl: 2017

Yönetmen: Bong Joon-ho

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı. Film ayrıca 70. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışıyor.

29. Cehenneme Bir Adım

29. Cehenneme Bir Adım

Yıl: 2005

Yönetmen: Neil Marshall

Kocası, kızı ve arkadaşları ile birlikte tatile çıkan genç ve hoş bir kadın, trajik bir kazaya şahit olurlar. Aradan bir yıl geçtikten sonra genç kadın yine arkadaşları ile bir gün yürüyüşe çıkar. Bir mağara içinde düşen bir kaya nedeni ile orada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanım yetersizliğinden ötürü hayatta kalmak adına zorlu bir mücadele başlar. Bu sırada da kana susamış yaratıklarla karşılaşırlar. Gruptaki herkes bir takım sebeplerden ötürü birbirleri ile zıt düşerler. Artık herkes tek başınadır. Hayatta kalma yolunda kendilerinden sorumlu olduklarının farkındadırlar.

28. James White

28. James White

Yıl: 2015

Yönetmen: Josh Mond

Başrollerinde Christopher Abbott ve Cynthia Nixon'ın yer aldığı ve yönetmenliğini Josh Mond'un üstlendiği James White bir anne ve oğlunun arasındaki bağa odaklanıyor. Yönetmen Josh Mond'un kendi hayatından esinlenerek çektiği film Sundance Film Festivali'nde büyük övgüyle karşılandı ve ödüllendirildi.

Film ile aynı adı taşıyan James White karakteri, ailevi sorunlarla boğuşan mazoşist bir genç New Yorkludur. James, babasını henüz kaybetmiştir ve annesi ise amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Kendine zarar verme içgüdüsü ve annesine yardım etme isteği arasında takılıp kalmışken, James için biri daha ağır basacaktır.

27. Evrim

27. Evrim

Yıl: 2015

Director: Lucile Hadžihalilovic

Nicolas gelecekteki hareketli bir adada yaşar, ya da başka bir gezegende, ya da bir rüyada... Yaşamdaki köy beyaz evlerle, kendi yaşındaki erkek ve kız çocuklarıyla doludur. Kumsallar siyah kumlarla ve volkanik taşlarla örtülüdür. Okyanusta yaptığı gezinti sırasında bir keşif yapar ve bu keşif diğer tüm kadınlar gibi saçı arkadan bağlı, düz beyaz bir elbise giyen ve beyaz tenli annesi tarafından yasaklanır. Ancak kendisine yalan söylendiğini düşünen Nicolas çok meraklıdır ve keşif gezilerini artırır. Bu gezilerden birinde rahatsız edici birkaç görüntüye tanıklık eder ve kendini hastane benzeri bir binada, diğerleriyle birlikte, hemşireye benzeyen kadınlar tarafından bir takım tıbbi müdahale yapılırken bulur. Hemşirelerden biriyle arkadaş olur ve filmim sonu bu hemşireye bağlanır. Sınıflandırılması epey zor olan bu film esrarengizliğinin yanı sıra birçok şiirsel güzellikte sahne barındırır. Bilinmezliğin korkusunu gençlik çağındaki bir oğlan çocuğuyla yansıtır.

26. Ay

26. Ay

Yıl: 2009

Yönetmen: Duncan Jones

Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmede gezegenimizi besleyen önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yeralmaktadır. Bu meşakkatli görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır. Görevi esnasında başına talihsiz bir kaza geliverir. Uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam'i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay'da çekmek zorunda olduğu çile günlerinin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızıyla özlem gidermeye ramak kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty'den başka kişilerle konuşabilecektir. Tabi ki sanssızlıklar Sam'in peşini bırakmaz çünkü bu defa da sağlığından olmuştur. Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Wet Hot American Summer

25. Wet Hot American Summer

Yıl: 2001

Yönetmen: David Wain

Yıllardan 1981'dir ve Firewood kamp alanı yaza veda etmek üzeredir. Yaz tatili bitip de herkes dönüşe geçmeden önce, kapanması gereken birkaç küçük hesap vardır. Kamp yöneticisi Beth, her şeyi yoluna koymaya çalışırken astrofizik profesörüne aşık olmuştur. Öte yandan aşık olduğu profesör, NASA'da çalışmaktadır ve kampı ciddi bir tehlikeden kurtarmaya çalışır. ayrıca kampa yakın olan şelale tehlikesi, birtakım aşk üçgenleri, çocuklar, kaçan fırsatlar... Hepsi aynı soruyu sormaktadır, günün sonunda bize ne kaldı?

24. 45 Yıl

24. 45 Yıl

Yıl: 2015

Yönetmen: Andrew Haigh

Kate Mercer ve kocası evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır.

David Constantine'in kısa hikayesinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Andrew Haigh bulunurken oyuncu kadrosunda Charlotte Rampling, Tom Courtenay ve Geraldine James yer alıyor.

23. First Match

23. First Match

Yıl: 2018

Yönetmen: Olivia Newman

Koruyucu aile yanında geçirdiği yılların katılaştırdığı Brooklynli genç bir kız olan Monique (Elvire Emanuelle), görüşmediği babasına ulaşmanın tek yolunun oğlanlara karşı güreşmek olduğuna karar verir ve tamamen erkeklerden oluşan lise güreş takımına katılır.

22. Kabile

22. Kabile

Yıl: 2015

Yönetmen: Myroslav Slaboshpytskyi

Sergey konuşma ve işitme engelli bir gençtir ve kendisi gibi öğrencilerin eğitim gördüğü bir denizcilik okuluna kaydolur. Okuldaki ilk günüyle açılan film, Sergey'in öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışmasını ve zamanla bu düzenin bir parçası oluşunu ele alır. Öğrencilerden kurulu çetenin çeşitli suçlara bulaştığı bu düzende ilk sınavı geçen Sergey, artık bu zincirin bir üyesidir. Ancak beklenmedik bir şekilde diğer üyelerden birine aşık olması işleyişi derinden sarsacaktır.

21. Striptiz Kulübü

21. Striptiz Kulübü

Yıl: 2012

Yönetmen: Steven Soderbergh 

Şov dünyasında 'Magic Mike' olarak anılan Mike Martingano aslında hep mobilya tasarımcısı olmak istemiş olan genç ve yakışıklı bir striptiz dansçısıdır. California eyaletinin en ünlü ve en çok kazanan erkek dansçılarındandır ve kadınlar ona tam anlamıyla taparlar. Bir gün, henüz genç bir dansçı olan 'The Kid' lakaplı Adam ile tanışır. Mike, genç Adam'ı himayesi altına alarak, ona şov dünyasının eğlenceli kapılarını aralar. Kadınları tavlamak, çılgın partiler vermek ve kolay para kazanmak gibi konularda Adam'ı eğitirken, kız kardeşi Paige ile tanışınca yaşadığı hayatın da değişebileceğini fark edecektir. paige ona şov dünyasını bırakıp, her zaman hayalini kurduğu yaşantının mümkün olduğunu anımsatır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yedi

20. Yedi

Yıl: 1995

Yönetmen: David Fincher 

Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. Film, Amerika'da gösterime girdiği hafta 14.000.000 dolar gelir elde etmişti. Yönetmen David Fincher imzalı film,sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı. Başrollerde Brad Pitt, Morgan Freeman, Gywneth Paltrow var. En iyi kurgu dalında 1996’da ödüle aday olan film bu ödülü alamamıştı. Özellikle sürpriz ve çarpıcı finali ile şimdiden sinema tarihinde bir klasik olarak yerini aldı.

19. 13. Madde

19. 13. Madde

Yıl: 2016

Yönetmen: Ava DuVernay

Bu belgeselde akademisyenler, aktivistler ve politikacılar, Afrika kökenli Amerikalıların suçluya dönüştürülmesini ve ABD'deki hapishane patlamasını analiz ediyor.

18. Y Tu Mamá También

18. Y Tu Mamá También

Yıl: 2001

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Başarılı bir indie-yapım 'Y Tu Mamá También'... Türkiyede'de vizyon şansı bulan bu nitelikli yapım, ayrıksı bir yol sineması örneği... Bir çok festivalden ödül ile dönen 'Y Tu Mamá También' Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch'ın öyküsünü beyazperde'ye yansıtıyor. Bu iki kafadar, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşca büyük olan Luisa... Meksika yapımı bu yapım, gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan, fonuna günümüz Meksika’sını alan son derece önemli bir film.

17. Pervane

17. Pervane

Yıl: 2017

Yönetmen: Nora Twomey

11 yaşındaki Afgan kızı Parvana, Taliban kuralları altında yaşamaktadır. Pervana, babası haksız yere hapse atıldığında hayatı sonsuza kadar değişir. Ailede para kazanabilecek kimse olmadığı Parvana’nın çalışması gerekir. Fakat kadınların erkekler olmadan evlerinden çıkmalarına izin verilmez. Parvana ailesine destek olmak için saçlarını kısacık kesip, bir erkek çocuk gibi giyinerek çalışmaya başlar. Özgür ve bir o kadar da tehlikeli bir dünya keşfeden Parvana, babasını bulup ailesini tekrar bir araya getirmenin yolunu arar.

16. Denizdeki Ateş

16. Denizdeki Ateş

Yıl: 2016

Yönetmen: Gianfranco Rosi

Belgesel, Avrupa’da göçmen krizinin cephesi olan İtalya’daki Lampedusa Adası’ndaki yaşamı ele alır. İtalya’nın güney kıyısından 200 km uzaklıkta yer alan Lampedusa, son yıllarda Avrupa’da yeni bir hayatın hayalini kuran, Afrika ve Ortadoğu’dan gelen binlerce göçmenin umut limanıdır. Gianfranco Rosi bu Akdeniz adasında aylarını geçirerek oranın tarihini, kültürünü ve 6.000’lik yerleşik nüfusu olmasına rağmen haftalık yüzlerce göçmen alan bu bölgenin günlük gerçeklerini yakalar. Belgesel, on iki yaşındaki adanın yerlisi olan Samuel’e odaklanır. Deniz kültürüyle dolu olmasına rağmen Samuel, sapan ile avlanmayı ve karada vakit geçirmeyi sever.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Coco

15. Coco

Yıl: 2017

Yönetmen: Lee Unkrich

12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarına macerasını anlatan animasyon filminin konusu kısaca; 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar...

14. The Hateful Eight

14. The Hateful Eight

Yıl: 2015

Yönetmen: Quentin Tarantino

Western türündeki film, İç Savaş'ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor. The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.

13. The Iron Giant

13. The Iron Giant

Yıl: 1999

Yönetmen: Brad Bird

1958 yılında dev bir robot, Amerika’nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasına düşer ve çevre halkını dehşete düşürür. Bir gün Hogarth adında 9 yaşında bir çocukla arkadaş olur ve bu arkadaşlık ona insaniyet ve cömertlik kavramlarını kazandırır.

12. Raw

12. Raw

Yıl: 2016

Yönetmen: Julia Ducournou

Justine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...

11. Carol

11. Carol

Yıl: 2015

Yönetmen: Todd Haynes

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Beyaz Tanrı

10. Beyaz Tanrı

Yıl: 2015

Yönetmen: Kornél Mundruczó

Anne ve babası ayrı yaşayan Lili’nin en yakın dostu köpeği Hagen'dir. Annesini bir yurtdışı seyahatine çıkınca, 13 yaşındaki Lili, Hagen ile babasının evine yerleşir. Fakat Macaristan’da yeni çıkan bir yasa, melez köpek sahiplerine ekstradan yükler getirmiştir.  Sokaklar bir anda saf ırk olmayan köpeklerin işgaine uğrar. Lili’nin sevgili köpeği Hagen de babası yüzünden benzer bir kaderi paylaşır. Yaşananlara çok üzülen Lili, Hagen’i bulmak için sokakları karış karış dolaşır. Öte yandan sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veren ev köpeği Hagen’in başına pek çok olay gelir. Köpek yakalayıcıları, dilenciler, köpek dövüşçüleri peşini bırakmaz. Hagen insanların köpeklerin dostu olmadığını anlayarak, diğer köpekleri de beraberinde örgütler ve insanlara karşı acı bir intikam savaşı açar. Lili, insanoğluyla köpekler arasındaki yaşanan bu savaşı amansız savaşı durdurabilmeyi başaracak mıdır?

9. Cartel Land

9. Cartel Land

Yıl: 2015

Yönetmen: Matthew Heineman

Belgesel türündeki film, Meksika-Amerika arasındaki sınırda yaşanan uyuşturucu gerilimini konu ediniyor. 'El Doctor' olarak tanınan Doktor Jose Mireles yaşadığı bölgede yıllardır hüküm sürmekte olan vahşi uyuşturucu karteline karşı başkaldıran Autodefensas adlı sivil hareketin önderidir. Öte yandan Arizona'da Cocaine Alley olarak bilinen 52 mil uzunluğundaki uzun çöl koridorunda karşılaştığımız Tim Foley ise Meksika'daki uyuşturucu savaşlarının sınırın dışına taşmaması için çabalayan Arizona Border REcon adlı paramilitar grubu yönetmektedir.

8. Büyük Hesaplaşma

8. Büyük Hesaplaşma

Yıl: 1995

Yönetmen: Michael Mann

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır.

7. Full Metal Jacket

7. Full Metal Jacket

Yıl: 1987

Yönetmen: Stanley Kubrick 

Bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden ve nasıl bir işin içine girdiklerinden habersiz bir biçimde üslerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir.

İlk bölümünde savaş için antrenman yapan bir grup deniz piyadesinin Parris Island’da edindiği tecrübelere odaklanan Full Metal Jacket ani bir geçişle savaşın en ağır biçimde cereyan ettiği tarihlere taşıyor seyircisini. 

Full Metal Jacket, fazlasıyla detaycı ve dokunaklı bir anlatımla askerlerin ve askerliğin, Vietnam savaşı esnasındaki zihnini peliküle döküyor.

6. Tanrıkent

6. Tanrıkent

Yıl: 2003

Yönetmen: Fernando Meirelles

60’lı yıllarda geçen film, gücünü uyuşturucu savaşlarından alan Tanrıkent’in hikayesini anlatmaktadır...Filmde, arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini takip etmeye başlarız. Kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ederiz. Tanrıkent 2002’nin olay filmlerinden biri. Rio De Janerio’nun suç dolu gecekondu mahallelerinden geçen, izleyiciyi altüst eden bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çocukluk

5. Çocukluk

Yıl: 2014

Yönetmen: Richard Linklater

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

4. İnce Mavi Çizgi

4. İnce Mavi Çizgi

Yıl: 1988

Yönetmen: Errol Morris 

Teksas’da bir cinayet işlenir. Polis görgü tanıkları ve elindeki kanıtlar ışığında davaya çözmüş gibidir. Ancak gerçekler, biraz daha derinde yatmaktadır. Errol Morris’in çekildiği dönemde olay yaratan ve idamla yargılanan bir adamı kurtaran belgeseli İnce Mavi Çizgi, belgesel tarihinin en önemli filmlerinden biri. Gerçeğin hiçbir zaman göründüğü gibi olmadığını anlatan film hem bir suç filmi gerilimi kuruyor hem de mahkeme atmosferinde olayın bütün taraflarına söz hakkı veriyor.

3. Moonrise Kingdom

3. Moonrise Kingdom

Yıl: 2012

Yönetmen: Wes Anderson 

Samimi ve içten aile hikayeleri ile kendi hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi oluşturan Amerikalı bağımsız filmlerin yönetmeni Wes Anderson'ın yeni filmi Moonrise Kingdom, birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kadrosu ile yine yönetmenin kendine has tarzını anlatan bir film. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor.

Moonrise Kingdom, 2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmi.

2. Ateşli Geceler

2. Ateşli Geceler

Yıl: 1997

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İzbe bir gece kulübünde çalışan Eddie Adams… En büyük hayali, amatör olarak sürdürdüğü oyunculuk mesleğinde yükselmek ve kendiyle gurur duyabileceği bir yerlere gelmektir. Bir gün, yaptığı işi çok ciddiye alan bir porno yönetmeni tarafından keşfedilir. Artık Eddie Adams yerine ‘Dirk Diggler’ ismiyle anılacaktır. Dönemin uyuşturucu, seks, içki ve suç dörtgeninde gidip gelen sosyal hayatına kısa bir sürede adapte olan Dirk Diggler, günden güne sektöründe biraz daha yıldızlaşacaktır. Dirk Diggler, porno sektörünün kralı olacaktır.

1. Schindler'in Listesi

1. Schindler'in Listesi

Yıl: 1993

Yönetmen: Steven Spielberg

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır. Film, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve 7 dalda ödül kazanmıştı. Filmin kazandığı Oscar’lar şöyle : En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
67
20
19
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece E.

yabancı siteden çevirip koyuyorsunuz bari filmlerin Netflix Türkiye'de olup olmadıklarını kontrol edin

Fatih Gökgöz

Bu içeriği okuyunca dedim ki; Bu nasıl editör ? Yöneticisinin kendisine verdiği içerik sayısını doldurmak için sağdan soldan kopyala - yapıştır ile yapılmış ... Devamını Gör

Orhan Baltalı

Keşke türkiye netflixde olmayan filmleri yazmasaydınız.