Görüş Bildir
Haberler
48 Saatlik Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi: Şimdi Ne Olacak?

48 Saatlik Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi: Şimdi Ne Olacak?

İçişleri Bakanlığı kararıyla cuma gününü cumartesiye bağlayan gece 31 ilde başlayan ve 48 saat süren sokağa çıkma yasağı son buldu. Ancak daha önce alınan tedbirlerin uygulanmasına devam edilecek. İçişleri Bakanlığı 'Ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları aynı şekilde devam etmektedir' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık tarafından 10 Nisan Cuma günü yayımlanan genelgeyle, Zonguldak'ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.

Kararın açıklanmasından sonra birçok kentte fırın ve marketlerden izdiham görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı. 👇

Kararın geç haber verilmesi tepki çekmişti 👇

Kararın geç haber verilmesi tepki çekmişti 👇

Sokağa çıkma yasağı kararının, yürürlüğe girmeden kısa bir süre önce duyurulması tepki çekmişti.

Muhalefet partilerinin liderleri ve yerel yöneticiler, uygulama kapsamındaki şehirlerde fırın ve market önlerinde oluşan izdiham görüntüleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından hükümeti eleştirmişti.

Ekrem İmamoğlu ne demişti? 👇

48 saatlik yasağın sona ermesiyle vatandaşlar sokaklara çıktı 👇

48 saatlik yasağın sona ermesiyle vatandaşlar sokaklara çıktı 👇

İstanbul'da bir market önü 🎥

Üç gün önceki gibi kalabalık görüntüleri oluşmadı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı: Daha önce alınan tedbirler devam edecek

İçişleri Bakanlığı: Daha önce alınan tedbirler devam edecek

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı uygulanan illerde yaşayan 63 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamına yakınının karara evlerinde kalarak uyum gösterdiği belirtildi.

Kovid-19 salgınıyla mücadelenin kararlı şekilde devam ettiği vurgulanan açıklamada, 'Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirlerle 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir' ifadeleri kullanıldı.

Marketler hizmet vermeyi sürdürecek

Marketler hizmet vermeyi sürdürecek

İl ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler, 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeyi sürdürecek. Market içindeki müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.

Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak.

Otobüs seferleri valiliklerin izni ile yapılmaya sürdürülecek

Otobüs seferleri valiliklerin izni ile yapılmaya sürdürülecek

İller arası otobüs seferleri valiliklerin izni ile yapılmaya sürdürülecek. İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak.

Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde 'şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi' düzenlenecek.

Şehir içi toplu taşımada yüzde 50 oranına devam

Şehir içi toplu taşımada yüzde 50 oranına devam

İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul etmeye devam edecek.

Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

Lokanta ve restoranlarda paket servisle hizmet sürecek

Lokanta ve restoranlarda paket servisle hizmet sürecek

İçkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vermeyi sürdürecek.

Lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 metre mesafe olacak şekilde pazar/satış yerleri düzenlenecek

3 metre mesafe olacak şekilde pazar/satış yerleri düzenlenecek

İl, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmemeye devam edilecek.

Mevcut pazar yerlerinde ve yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni pazar/satış yerlerinde her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde pazar/satış yerleri düzenlenecek.

Pazar/satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi/satışının yapılması sağlanacak.

Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin durdurulma kararı devam edecek.

Euronews ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
20
14
7
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Yakında gelenek haline gelir. Haftaiçi çalış, haftasonu çıkmak yasak. Ne yani virüs haftaiçi bulaşmıyor mu?

tuna gürsel

48 Saatlik Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi: Şimdi Ne Olacak? heeeç öyle işte atraksiyon yaptılar yumurta geldiği zaman karar aldılar. sonuç: istifa + gündem d... Devamını Gör

Saffet Filiz

Yasaktan önce iyi gidiyordu sanki.