Görüş Bildir
Eski Futbolcu Gökhan Zan Memleketi Hatay İçin Gözyaşları İçinde Yalvardı: ''Sesimiz Olun, Perişanız."
Eski futbolcu Gökhan Zan depremde en çok etkilenen şehirlerden biri olan memleketi Hatay için gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabında canlı yayın açan oyuncu deprem sonrası Hatay'da yaşanan ciddiyeti aktardı. Gökhan Zan: 'Allah'ım! yardım et. Hatay bitti. Yalvarıyorum sesimizi duyun. İnternet yok. Su yok. Yardım yok. Kimse yok. Hatay terk edilmiş. Ne olur sesimizi duyurun. Ne olur sesimiz olun yalvarıyorum. Yalvarıyorum. Hatay çok kötü durumda. Yardım yok. Su yok. Kimse kimseye ulaşamıyor. Kendi çabamızla bir şey yapmaya çalışıyoruz. Yalvarıyorum sesimiz olun. Perişanız.' ifadelerini kullandı.
Naci Görür: ‘Fay Hattı İçin Projemiz Reddedildi’
Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV canlı yayınında Kahramanmaraş’ta yaşanan depremi değerlendirdi. Görür, depremin yaşandığı Doğu Anadolu Fay Hattı için hazırladıkları projenin Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK tarafından reddedildiğini açıkladı.
Reklam
Kahramanmaraş Depremi Geniş Bir Alanda Etkili Oldu: Şirketlerin Hasar Açıklamaları Tüm Gün Sürdü
Kahramanmaraş'ta 04:17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, en az 10 şehirde hissedilirken, hasar da yaygın oldu. Gün içinde aynı bölgede başka bir fay hattının da tetiklenmesiyle aynı büyüklükte bir deprem daha meydana geldi. Depremde can kaybı 1.541'e yükselirken geniş bir coğrafya olması nedeniyle bilançonun artmasından endişe ediliyor. Bu bağlamda iş ve ekonomi dünyası da hareketli bir gün geçirdi. Bölgedeki birçok büyük şirket de bu felaketten etkilendi. gün boyu haber akışı kesilmedi.
Reklam
Deprem Felaketinin Ardından Başkanlık Sistemini Öven Emin Pazarcı Tepkilere Gülerek Yanıt Verdi
'Böyle günlerde siyaset olmaz' genelde afet dönemlerinde hükümete yakın isimlerin çokça kullandığı bir söz. Özellikle deprem gibi can ve mal kaybının yaşandığı afetlerde haklı olarak sorulan sorularda 'fitne yaymak' adı altında sığınılan bir liman... Ancak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Cumhur İttifakı'nı öven sözleri, Cumhurbaşkanlığı resmi hesabının CHP'li belediyeleri paylaşımlarında es geçmesi siyasetin her an her durumda yapıldığının da göstergesi. Akşam Gazetesi Temsilcisi Emin Pazarcı da önce çıktığı bir canlı yayında başkanlık sistemini övdü, ardından Twitter'da skandal bir paylaşım yaptı.
Hatay İçin Çağrı: ‘Ciddi Yardıma İhtiyaç Var’
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin en çok yıkıma neden olduğu illerden biri de Hatay oldu. Son yapılan resmi açıklamaya göre Hatay’da 520 kişi hayatını kaybetti. Bölgeden bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da kent için acil yardım çağrısında bulundu.
Reklam
Bakan Hulusi Akar: "Arama Kurtarma Çalışmalarına 3 Bin 500 Personelimiz Katılıyor"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına komando taburları dahil toplam 3 bin 500 personelin katıldığını belirterek, 'A400m nakliye uçakları dahil 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli olarak yardım uçuşları gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 73 sorti destek uçuşu gerçekleştirildi. Ayrıca afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için 2 Akıncı TİHA görevlendirildi' dedi.
Reklam
Hatay Kırıkhan'da Bir Vatandaş İsyan Etti: 'Biz Burada Unutulduk, AFAD Yok!'
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ile çok geniş bir alan büyük bir yıkım yaşadı. Saat 04.17'de başlayan ilk büyük deprem ile gün içinde devam eden artçı depremler ve öğleden sonra da ikinci büyük deprem olan 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.
Reklam
Fatih Altaylı Çöken Yollara İsyan Etti: 'Deprem Vergileri' Yeniden Gündeme Geldi
Kahramanmaraş'ta 04:17'de 7,4 büyüklüğünde, 13:24'te de 7,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere birçok il, ilçe ve köyler etkilendi. Son belirlemelere göre, 1.498 vatandaşımızın depremde yıkılan binalar nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye bu boyutta bir felaketi 17 Ağustos 1999'da da yaşamıştı. O dönem hayatımıza birçok yeni vergi girmişti. Her depremde gündeme gelen vergileri Fatih Altaylı yine gündeme getirdi.
Kahramanmaraş Depreminin Ardından Arabada 7 Çocukla Mahsur Kalan Kadın Yardım İstedi
Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki korkunç deprem tüm ülkenin yüreğini dağladı. 10 ile birçok binanın yerle bir olduğu depremin ardından öğle saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlardan yardım çağrıları yükseliyor. Kahramanmaraş'ta bir aracın içinde 7 çocukla karın altında kaldığını anlatan kadın yardım beklediğini gözyaşları içinde anlattı.
'Partiler Hazine Yardımını Deprem Bölgelerine Bağışlasın'
BBP Lideri Destici, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra açıklamalarda bulundu. Destici, 'Hazineden siyasi partilere bu sene 4,5 milyar lira yardım yapılıyor. 1,5 milyarı hesaplara yattı. Geri kalan 3 milyar liralık bir hazine yardımı var. Benim önerim, bu yardımı deprem bölgelerine bağışlamaları yönünde olacaktır' dedi.
Reklam