Görüş Bildir
Fatih Altaylı Çöken Yollara İsyan Etti: 'Deprem Vergileri' Yeniden Gündeme Geldi
Kahramanmaraş'ta 04:17'de 7,4 büyüklüğünde, 13:24'te de 7,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere birçok il, ilçe ve köyler etkilendi. Son belirlemelere göre, 1.498 vatandaşımızın depremde yıkılan binalar nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye bu boyutta bir felaketi 17 Ağustos 1999'da da yaşamıştı. O dönem hayatımıza birçok yeni vergi girmişti. Her depremde gündeme gelen vergileri Fatih Altaylı yine gündeme getirdi.
Kahramanmaraş Depreminin Ardından Arabada 7 Çocukla Mahsur Kalan Kadın Yardım İstedi
Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki korkunç deprem tüm ülkenin yüreğini dağladı. 10 ile birçok binanın yerle bir olduğu depremin ardından öğle saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlardan yardım çağrıları yükseliyor. Kahramanmaraş'ta bir aracın içinde 7 çocukla karın altında kaldığını anlatan kadın yardım beklediğini gözyaşları içinde anlattı.
'Partiler Hazine Yardımını Deprem Bölgelerine Bağışlasın'
BBP Lideri Destici, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra açıklamalarda bulundu. Destici, 'Hazineden siyasi partilere bu sene 4,5 milyar lira yardım yapılıyor. 1,5 milyarı hesaplara yattı. Geri kalan 3 milyar liralık bir hazine yardımı var. Benim önerim, bu yardımı deprem bölgelerine bağışlamaları yönünde olacaktır' dedi.
Ankara'da Nerede Kan Bağışı Yapılır? Ankara Kızılay Kan Bağışı Noktaları Nereler?
Günün erken saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ağır bilançosu saatler geçtikçe ağırlaşmaya devam ediyor. Çevre illerinde de büyük yıkıma neden olan depremin ardından binlerce can kaybı ve yaralı vatandaşlarımızın olduğu haberleri geliyor. Enkazlardan yaralı olarak kurtarılan vatandaşlar için Kızılay’a kan bağışı yapılıyor. Peki Ankara'da kan bağışı nerede yapılır? Ankara Kızılay kan verme noktaları nereler?
Reklam
"Marmara Depreminin Tetiklenmesi Teorik Olarak Mümkün Değil"
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş depremlerinin, Marmara Bölgesi'nde olabilecek olası bir depremi tetiklemesinin teorik olarak mümkün olmadığını söyledi. Özener, 'Doğu Anadolu Fayı'nda olan bir depremin Kuzey Anadolu Fayı'nı, yani Marmara Bölgesi'nde olabilecek olası bir depremi tetiklemesi teorik olarak mümkün değil. Bilimsel olarak bunu kimse söyleyemez. Bu gibi durumlarda çok fazla hatalı bilgi yayılıyor. Sosyal medyada bu tarz duyurulara itibar etmemek gerekiyor' diye konuştu.
Depremden Etkilenen Şehirlerde Vatandaşların Sığınabileceği Acil Durum Toplanma Alanları ve Güvenli Bölgeler
Merkez üssü Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ilçesinde 04:17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, çevre illeri de etkiledi. 10 şehirin etkilendiği ve daha birçok şehrin de artçı depremlerle sallandığı bu felakette yüzlerce vatandaş evlerinden ayrılıp sokaklara akın etti. Valilik, belediye ve gönüllü vatandaşlar depremden etkilenen şehirlerde acil toplanma ve barınma alanlarını paylaştı.Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da açıklanan acil toplanma, barınma ve yüksek güvenlikli bölgeler listelerini sizler için derledik.
Reklam
Ankara'dan Deprem Bölgesine Yardım Göndermek İsteyenler İçin İhtiyaç Listeleri ve Yardım Toplama Alanları
Sabah saatlerinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde korkunç bir deprem meydana geldi. Çevre illeri de etkileyen bu yıkıcı depremin ardından öğlen saatlerinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Birçok ilde enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok vatandaşımız ve depremzedeler varken, battaniye, çadır ve mont gibi birçok malzemenin yer aldığı yardım listeleri oluşturuldu.İşte Ankara'dan deprem bölgesine yardım malzemesi göndermek isteyenler için yardım merkezlerini derledik. 👇
Reklam
Tüm Türkiye'de Okullar Tatil mi Edildi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Açıklama!
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre saat 04:17 sularında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde korkunç bir deprem meydana geldi. Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan depremin ardından Elbistan ilçesinde 13.24'te yaşanan 7.6 şiddetindeki deprem bir kez daha korku yarattı. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Peki okullar tatil mi edildi? Okullar ne zamana kadar tatil?
Reklam
Hatay Kadın Voleybol Takımının 14 Oyuncusu Enkaz Altında Kaldı!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok kentte etkili olan deprem ağır hasara yol açtı. Kahramanmaraş'ın çevre illerinde de felaket yaşandı. 1000'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği korkunç depremin ardından Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı haberi geldi.
Reklam
Malatya’dan Yardım Çığlığı: Engelliler Donmak Üzere
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde hissedildi. Bu depremlerden Malatya'daki bir bakımevi de çok kötü bir şekilde etkilendi. Engelli vatandaşlar soğukta kar altında kaldı. Bir görevlinin yardım çığlığı yürekleri dağladı.
Reklam