Görüş Bildir
Depremin Ardından Gelen Kan Donduran Yorumlar
Ülkemiz tarihinde gördüğü en büyük deprem felaketlerinden birini yaşarken can kayıplarının yanında enkaz altında hala kurtarılmayı bekleyen pek çok vatandaşımız mevcut. Tüm Türkiye deprem bölgelerine yardım için seferber olmuşken bazı kendini bilmezlerin yorumları ise kan dondurdu.
Fay Hattı Nedir, Neden Hareket Eder? Türkiye Fay Hattı Haritası
Deprem bölgesi olması sebebiyle sürekli diken üstüne olan vatandaşlar, bugün günün ilk saatlerinde yaşanan 7.4 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi sonrası, fay hatlarıyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Üzerinde bulunduğumuz hat sebebiyle yaşanan en ufak bir fay hareketinden etkilenmemiz sonrası, uzmanlar bu doğrultuda açıklamalarda bulunuyor. Peki fay hatları neden hareket eder? Fay hattı kırılırsa ne olur? Fay hattı nedir, ne işe yarar? Türkiye'de kaç tane fay hattı var? Detaylar...
Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Malatya ve Depremi Hisseden Diğer Şehirlerde Hava Durumu Nasıl Olacak?
Türkiye 6 Şubat Pazartesi gününe sabaha karşı 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olduğu 7.4 büyüklüğünde yaşanan deprem ile uyandı. 10 farklı şehirde hissedilen depremde şu an itibarıyla 284 vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce yaralının olduğu düşünülen Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya şehirlerinde kırmızı alarm verildi. Kış koşullarının ağırlaşması ve binlerce vatandaşın korkudan evlerine giremezken deprem bölgesinde hava durumunun gün içinde nasıl olacağı merak konusu oldu.Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da hava durumu nasıl?6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da hava kaç derece olacak, hava durumu nasıl, 7 günlük hava durumu tahmini nedir?
Reklam
Reklam
Elçilikler Neden Kapanıyor? İstanbul'da Hangi Elçilikler Kapandı, Ne Zaman Açılacak?
Birkaç gündür kapanmaya başlayan elçilikler gündemin öne çıkan konusu oldu. Bazı ülkeler İstanbul’da bulunan elçiliklerini kapatmaya başladı. Kapatılan elçilikler vize, pasaport gibi işlemleri online olarak gerçekleştireceklerini duyurdu. Tüm bu yaşananların ardından vatandaşlar elçiliklerin ne için kapatıldığını merak etti elbette. Peki elçilikler neden kapanıyor? Detayların tamamı içeriğimizde...
Şehir Dedikleri Hepimiz İçin Bir Beton Mezarlığı
etiket
İnsan yaş aldıkça, tecrübeyle yoğruldukça aklına durduk yere kötü senaryolar getirmeye daha sık başlıyor. Birkaç gündür fırtına uyarıları yapılıyor İstanbul’da ve arkasından kar uyarısı da geliyor hatta önlem olarak okullar bir günlüğüne tatil ediliyor. Buraya kadar her şey normal, akşam fırtınanın seyri arttıkça, evin içinde rüzgarın sesi televizyonun sesini bastırdıkça, camlar hafif hafif zangırdayınca ister istemez çocuklarımın odalarını iki kere kontrol edip, kapıların, pencerelerin soğuk geçirmediğinden iyice emin olup bir süre fırtınayı dinledim. İçimden de “Allah’ım şükürler olsun sıcak bir evim var, çocuklarım da yanıma, inşallah bir felaket yaşatmazsın bizlere” diye dua ettim içime doğmuş gibi. Sanki karın ağrısı gibi bir huzursuzluk hissiyle gece boyu döndüm durdum yatakta.Sabah gözümü 5:35’te açtım. Zaten doğru dürüst uyumamışım, o saatten sonra da uyuyacak halde değildim. Her zaman yaptığım gibi önce kahvenin suyunu koydum, telefonu elime aldım ki ne göreyim; Adana’dan, Malatya’dan, Hatay’dan, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten, Kıbrıs’tan, Antalya’dan, Adıyaman’dan ve daha pek çok şehirden “Deprem oldu” tweetleri akıyor. Aynı anda her yerde deprem olamaz. “Pek çok şehir aynı anda hissettiyse, bir yerde çok yıkıcı bir deprem oldu!” fikrini kafamdan atmaya çalıştıkça durumun vehameti de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Reklam
Kahramanmaraş'taki 7.4 Büyüklüğündeki Depreme Sokakta Yakalanan Gençler Tüm Kaosu Kaydetti: 'Annemi Ara'
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük bir alanı etkilerken yıkılan binalar nedeniyle can kaybı da her geçen saniye artıyor. Ekiplerin tüm güçleri ile enkaz altından vatandaşlarımızı kurtarmaya çalıştığı bilgiler sürekli olarak gelirken, meydana gelen deprem anında kaydedilen görüntüler de paylaşılmaya devam ediyor.
Reklam
Gün Siyaset Günü mü? Erdoğan'ın CHP'li Belediye Başkanlarını Aramamasına Tepki Yağdı
etiket
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan ve Karadeniz'den Lübnan'a kadar hissedilen 7.4'lük deprem sonrası kurtarma faaliyetleri başladı. Tüm siyasi partiler üzüntülerini belirterek, yardım çağrılarına elinden geldiğince ulaşacakları mesajını verdi. Ancak 'Böyle günlerde siyaset olmaz' gibi doğru kabul ettiğimiz bir söz ülkenin cumhurbaşkanı tarafından uygulanmadı. Erdoğan'ın Millet İttifakı tarafından seçilen CHP'li belediyeleri tamamen göz ardı etmesi tepkilere neden oldu.Paylaşımdan saatler sonra gelen tepkiler üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın arandığı belirtildi.
Reklam
Türkiye'nin 10 İlini Etkileyen Depremin Maddi Bilançosu Korkuttu!
Türkiye'nin 10 büyük şehrini etkileyen depremin bilançosu günün aydınlanmasıyla ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ilk açıklamalarında 284 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlenen depremde 2 bin 323 yaralı bulunuyor. Almanya merkezli bir thinktank'in paylaştığı maddi bilanço tahmini de hasarın boyutunu gözler önüne seriyor.
Reklam