Görüş Bildir
İstanbul'da Deprem Bölgesine Destek İçin Kan Verebileceğiniz Kızılay'ın Acil Kan Merkezleri Nerede?
Bu sabah ne yazık ki Gaziantep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı ve daha pek çok ili etkileyen bir deprem haberiyle gözlerimizi açtık. Saatler ilerledikçe depremin ortaya çıkardığı felaket tablosu ağırlaşıyor. Deprem bölgelerinde çok fazla yardıma ihtiyaç var. Yardım kampanyaları sürerken daha fazla ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Pek çok resmi kurum yardım kampanyası başlatırken, kan ihtiyacı da doğuyor.
Uluslararası Yardım Çağrısı Yapan Türkiye İçin Yola Çıktılar: Hangi Ülkeler Deprem Bölgesine Yardıma Geliyor?
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. 200'den fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinden yeni haberler geliyor. Yaşanan deprem çevre illerde de yıkıma neden oldu. 4. seviye deprem alarmının verildiği ülkemizin uluslararası yardım çağrısı yanıtsız kalmadı.
Gölcük Depreminde Gece Gündüz Hasta Bakan Profesör, Kahramanmaraş'taki Deprem Sonrası İçin Uyardı!
Bugün sabah saatlerinde tüm Türkiye olarak felaketi yaşadık. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve birçok çevre il de bu şiddetli depremden etkilendi. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız için kurtarma çalışmaları sürerken, 1999 Gölcük depreminde enkaz altından kurtarılan hastalarla ilgilenen Profesör Güner Sönmez'den uyarılar geldi!
Ekrem İmamoğlu Paylaştı: Afet Yardım Kampanyası İhtiyaç Listesi! Deprem Yardımları Nereden, Nasıl Gönderilir?
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından bölgede bulunan vatandaşlar için seferberlik ilan edildi. 10 ilde etkilerini sürdüren depremden etkilenen afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için belediyeler ve büyük kuruluşlar yarım kampanyaları başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İBB tarafından depremzedelere gönderilecek ihtiyaçların bulunduğu listeyi paylaştı. Peki deprem sonrası ihtiyaç listesinde neler var? Deprem yardımları nasıl, nereden gönderilir? İşte detaylar...
Reklam
Ünlülerin Yardım Çığlığı: Depremde Bulunamayan Zarar Gören Yakınları İçin Yardım Çağrısında Bulundular
Sabaha karşı meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı. Pek çok şehirden hasar ve can kaybı haberi geliyor. Sabah saat 04.19 sularında meydana gelen deprem AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere toplam 10 ilimize büyük bir yıkım yaşattı. Deprem sonrası ünlülerden yardım çığlıkları gelmeye başladı.
Reklam
Reklam
23 Yıl Sonra En Büyük Felaket
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “1014 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2824 yıkılan bina ihbarı var” dedi. Depreme ilişkin konuşan Okan Tüysüz ise 'Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem çok geniş bir alanda meydana geldi. Bu büyüklükteki bir depremi en son 17 Ağustos 1999'da yaşadık. Yani 23 yıldır yaşadığımız en büyük deprem' dedi.
Reklam
Depremin Ardından Son Hızla Devam Eden Kurtarma Çalışmalarından İçimize Bir Miktar Su Serpen Görüntüler
Kahramanmaraş'ta bu sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi, son açıklamaya göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm vatandaşlarımızın tek yürek olduğu, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği illerimizde göçük altında kalan aileler dahil olmak üzere en az 47 vatandaşımızın kurtarıldığı bildirildi.Depremden etkilenen Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adana ve diğer illerimizde içimize biraz olsun su serpen kurtarılma görüntülerini derledik. 👇
Reklam
7.4 Büyüklüğündeki Kahramanmaraş Depreminin Ardından Malatya Valiliği'nden Uyarı: Şebeke Suyunu İçmeyin!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem ülkemizde derin bir yara açtı. Başta Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere çevre illerde hissedilen deprem ağır yıkımlara neden oldu. Yaşanan acı olayların ardından Malatya Valiliği'nden son dakika açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan valilik şebeke sularının içilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Reklam