Görüş Bildir
Türkiye'nin 10 İlini Etkileyen Depremin Maddi Bilançosu Korkuttu!
Türkiye'nin 10 büyük şehrini etkileyen depremin bilançosu günün aydınlanmasıyla ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ilk açıklamalarında 284 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlenen depremde 2 bin 323 yaralı bulunuyor. Almanya merkezli bir thinktank'in paylaştığı maddi bilanço tahmini de hasarın boyutunu gözler önüne seriyor.
Reklam
Starlink Nedir? Starlink Uyduları Nasıl ve Ne İçin Kullanılır?
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından Türkiye uluslararası yardım çağrısında bulundu. Ünlü iş insanı ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Türkiye'den onay gelirse Starlik uydusu göndermeye sıcak baktığını belirtti. Peki Starlink nedir? Starlink uyduları nelerdir? Starlink nasıl, ne için kullanılır?
Reklam
Reklam
Deprem Anında Yapılması Gerekenler: Deprem Esnasında Uyulacak Kurallar Nelerdir?
Yaşanan büyük depremin ardından artçı sarsıntılar çevre illerde sürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, deprem esnasında yapılması gerekenleri ve uyulması gereken kuralları yeniden kontrol etme gereği duyuyor. AFAD tarafından sosyal medyada deprem anına ilişkin uyarılar paylaşılmaya başlandı. AFAD resmi web sitesinde yer alan 'deprem anında yapılacaklar' listesini sizlerle paylaştık. Peki deprem anında neler yapılmalı? Deprem anında uyulması gereken kurallar neler? İşte detaylar...
Haluk Levent'ten Deprem Bölgesiyle İlgili Önemli Uyarı: "Yapmayın! Etmeyin! Çalışmalar Felç Oluyor Sonra"
Türkiye 6 Şubat sabahına bir doğal felaketle uyandı. Deprem gerçeği ülkemizde kendini unutturmazken, Kahramanmaraş ve Gaziantep merkez üssü olan 10 ilin ve komşu ülkelerin de etkilendiği büyük deprem 04.17'de meydana geldi. Can kayıpları halen artarken, birçok ilde birçok yıkılan bina bulunuyor. Tüm vatandaşlarımıza henüz ulaşılamazken, ülke olarak yardım seferberliklerine hemen başladık. Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent de bölgeye giderken önemli uyarılarda bulundu.
Reklam
Fay Hattı Sorgulama Nasıl Yapılır? Evimin Altından Fay Hattı Geçiyor mu?
Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de meydana gelen ülke gündemini derinden sarstı. Başta Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilden hissedilen deprem büyük yıkıma yol açtı. Artçı depremlerin yaşandığı sıralarda vatandaşlar fay hatlarını sorgulamaya başladı. Yaşanan depremin ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Peki fay hatları sorgulaması nasıl yapılır? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? İşteTürkiye fay hattı sorgulama ekranı...
Reklam
Reklam