Görüş Bildir
Yeni Deprem Uyarısında Bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Kimdir? Şener Üşümezsoy'un Kariyerine Dair Detaylar
Deprem konusunda çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kahramanmaraş depremiyle yeniden gündemde. 17 Ağustos 1999 Gölcük depremindeki öngörüleriyle dikkatleri üzerine çeken Üşümezsoy'un açıklamaları kadar kim olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Şener Üşümezsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy hakkında merak edilenler, eğitimi ve kariyer yaşamı:
Reklam
Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Yerin Kükreyişi Bitmedi, Kalanların Yaklaşık Yüzde 5'i Canlı'
Kahramanmaraş'ta 7.7'lik ve 7.6'lık iki depremden etkilenen 10 ilde binlerce insan hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabından artçı depremler ile ilgili açıklamada bulundu. Ercan, ''Olağanüstü bir kıran. Kalanların ne yazık ki yaklaşık yüzde 5'i canlı, kurtarılmayı bekliyor, kapkara umutla” dedi.
Reklam
7 Şubat Salı AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi
Ülkemizde dün yaşanan depremlerin ardından artçı sarsıntılar, depremin merkez üssünde ve çevre illerinde hissedilmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğlen saat 13:24'te yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Yaşanan deprem farklı bölgelerde de hissedildi. Yaşanılan son depremleri öğrenmek isteyen vatandaşlar ise arama motorlarına yöneldi. Peki 7 Şubat Salı deprem mi oldu, nerede deprem oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'ne göre son depremler listesi.
Reklam
Reklam
Reklam
Hatay'da İlk Depremden Sonra Görülen Yıkımın Boyutu İkinci Depremi Düşününce Beynimizi Uyuşturdu
Türkiye'yi derinden etkileyen 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi ülkenin güneydoğusunda 10 ilde ve Suriye'de etkili oldu. Şiddeti çok yüksek olan iki depremin 9 saat arayla olması yıkımı artırdı. Hatay'dan sürekli yardım çağrıları yapılırken, 7,7 şiddetindeki ilk deprem sonrası bile yıkım boyutunun ne kadar yüksek olduğunu bölgeden gelen fotoğraflar anlattı.
Bir Babanın Enkaz Altındaki Kızını Bekleyişi: Kızımı İstiyorum.. Onsuz Olmaz.. Duydunuz mu?
Tiyatrocu Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı Eylem Şafak Aydın Yetiş ve eski eşi Elif Torun Öneren'e ulaşamadığını Twitter'dan duyurmuştu.  Kızı ve annesinin enkaz altında kaldığını belirten Aydın, yıkılan evin adresini de palaşmıştı. Kızının annesi Elif Torun Öneren'in kurtulduğunu belirten Aydın'ın enkaz altındaki kızı için bekleyişi sürüyor. Aydın son paylaşımında kızının enkaz altından sesinin geldiğini belirtti.
Reklam