Görüş Bildir
Hatay'da İlk Depremden Sonra Görülen Yıkımın Boyutu İkinci Depremi Düşününce Beynimizi Uyuşturdu
Türkiye'yi derinden etkileyen 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi ülkenin güneydoğusunda 10 ilde ve Suriye'de etkili oldu. Şiddeti çok yüksek olan iki depremin 9 saat arayla olması yıkımı artırdı. Hatay'dan sürekli yardım çağrıları yapılırken, 7,7 şiddetindeki ilk deprem sonrası bile yıkım boyutunun ne kadar yüksek olduğunu bölgeden gelen fotoğraflar anlattı.
Bir Babanın Enkaz Altındaki Kızını Bekleyişi: Kızımı İstiyorum.. Onsuz Olmaz.. Duydunuz mu?
Tiyatrocu Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı Eylem Şafak Aydın Yetiş ve eski eşi Elif Torun Öneren'e ulaşamadığını Twitter'dan duyurmuştu.  Kızı ve annesinin enkaz altında kaldığını belirten Aydın, yıkılan evin adresini de palaşmıştı. Kızının annesi Elif Torun Öneren'in kurtulduğunu belirten Aydın'ın enkaz altındaki kızı için bekleyişi sürüyor. Aydın son paylaşımında kızının enkaz altından sesinin geldiğini belirtti.
Reklam
24 Saat Sonra Gelen Mucizeler: 14 Yaşındaki Mustafa ve Can Kahramanmaraş'ta Enkaz Altından Çıkartıldılar
10 ili vuran deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı her geçen dakika artarken Kahramanmaraş'ta 24 saat sonra iki mucize gerçekleşti. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ve artçı depremler nedeniyle enkaza dönen binlerce binadan vatandaşlarımızın sağ olarak kurtarılabilmesi için canla başla çabalayan ekipler Kahramanmaraş'ta Mustafa ve Can'a ulaştı.
Reklam
Osmaniye'de Alperen Depremden 19 Saat Sonra Kurtarıldı
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, dün saat 04.17'de Riçhter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, aralarında Osmaniye'nin de bulunduğu 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Osmaniye'de, depremden 19 saat sonra yıkılan binanın enkazı altından Alperen isimli bir erkek çocuğu kurtarıldı.
İlk 24 Saatte Neler Yaşandı? Tüm Detayları ile Kahramanmaraş Depremi
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde  saat 04.17'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Büyük yıkıma yol açan depremin büyüklüğü önce 7.4 olarak açıklandı, ardından 7.7 olarak revize edildi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Olayda can kaybı sürekli artıyor.  Son bilgileri paylaşan AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 2921'e yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 15 bin 834 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir haftalık milli yas ilan edildiğini duyurdu. 
Reklam
Reklam
Reklam
İskenderun'da Vatandaşlar Parayla Vinç Tutup Enkaz Altındaki Yakınlarını Kurtarmaya Çalışıyor
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ve beraberindeki artçı depremlerden son yıkılan binlerce binanın enkazından vatandaşların kurtarılması için yardım ekiplerinin yetersiz olduğu bölgelerde vatandaşlar kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar.
Reklam