Görüş Bildir
Uzmanlar Açıklıyor: Kahramanmaraş Depremi Neden Bu Kadar Yıkıcıydı?
6 Şubat 2023 sabaha karşı saat 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi derinden sarstı. İki farklı fay hattı sebebiyle aynı gün iki kez 7 üzeri şiddette sallanan Kahramanmaraş, diğer 10 ilde de büyük etkilere sebep oldu. 17 Ağustos 1999 depremi sonrası ilk kez bu denli yıkıcı bir depreme şahit olan ülkemizde arama kurtarma çalışmaları hala sürüyor. Peki Kahramanmaraş depremi neden bu kadar yıkıcı oldu? Deprem neden bu kadar yıkıcıydı? Deprem neden bu kadar büyük oldu? Uzmanlar açıklıyor...
Pqueen Enkaz Altındaki Arkadaşı İçin Yardım İstiyor: "Ekipman Yok, İnsan Yok"
Ünlü yayıncı Pelin 'Pqueen' Baynazoğlu depremin ardından sosyal medya üzerinden depremzedelerin seslerini duyurmaya çalışan isimlerden oldu ancak arkadaşlarından yayıncı Bilal 'Bilalfa' Yılmazlar da hala enkaz altında. Depremin üzerinden 1 günü aşkın zaman geçmişken Pqueen hala bölgeye kimsenin ulaşmadığını söyleyerek yardım istiyordu.
Küçük Kıyametin Üzerinden 24 Yıl Geçmişti: 17 Ağustos 1999'dan Hiç mi Ders Almadık?
17 Ağustos 1999'da saat gece 03:02'de Türkiye'nin kuzeybatısı uykusundan büyük bir sarsıntıyla uyandı. Resmi rakamlara göre uyanamayan ya da uyuduğu yerden uyansa da çıkamayan 18 bin kişi oldu. Yıllarca 'Unutmadık' dendi. 6 Şubat 2023'te saat gece 04:17'de Türkiye'nin güneydoğusu uykusundan büyük bir sarsıntıyla uyandı. Resmi rakamlara göre uyanamayan ya da uyuduğu yerden uyansa da çıkamayan 3 bin 381 kişi var. Henüz üzerinden 48 saat geçmedi.
Reklam
‘DEPREM’ Yaz 1866'ya Gönder: AFAD Deprem Bağışı ile Siz de Yardımda Bulunabilirsiniz!
AFAD birçok ili etkileyen Kahramanmaraş depremi ardından bağış kampanyası başlattığını duyurdu.  Yapılan açıklamanın ardından AFAD, deprem bağışları için hesap bilgilerini resmi internet adresi üzerinden paylaştı. Peki, AFAD deprem yardımı nasıl, nereden yapılır? AFAD deprem yardımı bağış kampanyası detayları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...Deprem Bölgesine Yardım İçin AFAD Deprem Bağışı Yapılıyor: 'DEPREM' Yaz 1866'ya Gönder! Nasıl, Nereden Yapılır? AFAD Deprem Yardımı ve Bağış Kampanyası Detayları
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Yeni Deprem Uyarısında Bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Kimdir? Şener Üşümezsoy'un Kariyerine Dair Detaylar
Deprem konusunda çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kahramanmaraş depremiyle yeniden gündemde. 17 Ağustos 1999 Gölcük depremindeki öngörüleriyle dikkatleri üzerine çeken Üşümezsoy'un açıklamaları kadar kim olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Şener Üşümezsoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy hakkında merak edilenler, eğitimi ve kariyer yaşamı:
Reklam