Görüş Bildir
Haberler
Gündem / 27 Ocak 2021

Gündem / 27 Ocak 2021

Gündem / 27 Ocak 2021

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısına iştirak edecek, parti genel merkezinden AK Parti 7. Olağan Erzincan, Erzurum il kongrelerine canlı bağlantıyla katılacak.

  • Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul edecek.

(TBMM/12.00/Ankara/14.00/15.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sudan Büyükelçisi Adil İbrahim Mustafa'yı kabul edecek.

(TBMM/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRMOB'u ziyaret edecek, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İYİ Partinin Meclis grup toplantısı düzenlenecek.

(TBMM/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunacak.

(Sakarya/13.50/19.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partilerinin Erzurum İl Kongresine katılacak.

  • Kurtulmuş, Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, partisinin il başkanlığınca düzenlenen sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantısına iştirak edecek.

(Erzurum12.00/15.45/16.15/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Erzincan 7. Olağan İl Kongresi'ne katılacak.

(Erzincan/12.30)

4- TBMM'den

  • Genel Kurulda, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

  • Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2019 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜSİAD tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek Dijital Türkiye Konferansına katılacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığında düzenlenecek 'Dünya Gümrük Günü' etkinliğine iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin il bazında gayri safi yurt içi hasıla verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ile bir araya gelecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

  • Bakan Çavuşoğlu ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok'un eş başkanlıkların da Türkiye-Hollanda (Wittenburg) Konferansının sekizinci toplantısı çevrimiçi gerçekleştirilecek.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin 5'inci turu Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde sürecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dünya Ekonomik Forumu (WEF) '2021 Davos Gündemi' toplantıları çevrim içi devam edecek.

(Davos)

4- İtalya'da 2. Conte Hükümeti'nin istifası sonrasında Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet krizini görüşmek üzere parlamentoda temsil edilen siyasi parti temsilcileriyle istişarelere başlayacak.

(Roma)

5- Gine Körfezi açıklarında korsan saldırısına uğrayan Türk mürettebatlı Liberya bandralı Mozart isimli gemiye ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanlarından oluşan Balıkesir heyetiyle bir araya gelerek, kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imza törenine katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2020 TFF Süper Kupa mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

3- Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Mesut Özil için Faruk Ilgaz Tesisleri'nde imza töreni düzenlenecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Misli.com 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Gruplarda 20. hafta maçları yapılacak.

5- Misli.com 3. Lig'de 2020-2021 sezonunun ikinci yarısı, 4. Grup'ta 18. hafta maçlarıyla başlayacak.

6- Beşiktaş, Süper Lig'in 22. haftasında pazar günü Trabzonspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)

7- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu'ndaki son maçında Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Bilbao Basket takımını konuk edecek; H Grubu'ndaki Darüşşafaka Tekfen de son maçında deplasmanda Belçika'nın Filou Oostende takımıyla karşılaşacak.

(İzmir/20.30/Oostende/22.30) (Fotoğraflı)

8- ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasından ertelenen TOFAŞ-Aliağa Petkimspor maçı yapılacak.

(Bursa/19.00) (Fotoğraflı)

9- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasına Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol-Birevim Elazığ İl Özel İdare, Hatay Büyükşehir Belediyespor-BOTAŞ, Nesibe Aydın-Bellona Kayseri Basketbol, Fenerbahçe Öznur Kablo-OGM Ormanspor ve Galatasaray-Samsun Canik Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

(Adana/14.00/Hatay/14.30/Ankara/15.30/İstanbul/16.30/17.00) (Fotoğraflı)

10- Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nın çeyrek finalinde Galatasaray HDI Sigorta, Almanya'nın Dresdner takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

11- Voleybol CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 4. turunun Polonya'da düzenlenen A Grubu ikinci etap mücadelesinde Fenerbahçe HDI Sigorta, ikinci maçında ev sahibi ülkenin Grupa Azoty Zaksa takımıyla karşılaşacak.

(Belchatow/22.30)

12- Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi 4. turunun Fransa'da düzenlenen B Grubu 2. etap mücadelesinde Fenerbahçe Opet, ikinci maçında Slovenya'nın Calcit Volley takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Nantes/20.00)

13- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 11. haftadan ertelenen Ziraat Bankkart-Sorgun Belediyespor, 13. haftadan ertelenen Arkas Spor-Halkbank ve Afyon Belediye Yüntaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 16. haftadan ertelenen Solhanspor-Spor Toto, 17. haftadan ertelenen Haliliye Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta ve 19. haftadan ertelenen Tokat Belediye Plevne-Altekma maçları yapılacak.

(Ankara/14.00/İzmir/13.00/Afyonkarahisar/Bingöl/Şanlıurfa/Tokat/15.00) (Fotoğraflı)

14- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 10'uncu haftasından ertelenen 2 maç yapılacak.

ÖZEL HABER

1- SALGINDA YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER - Türk Telekom, salgında hayatı eve sığdırmak için çalıştı

  • Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu:

  • 'Çok yönlü dijital servislerimiz ile bu zorlu süreçte hayatı eve sığdırdık'

  • 'Normalde 3-5 yılda yaşanacak dönüşümler kısa sürede gerçekleşti. Uzaktan eğitim ve evden çalışmanın, data tüketimine ve iletişime talebi artırmasıyla da telekomünikasyon sektörü hayli hareketli bir yıl geçirdi'

  • 'Evden çalışmaya hızlı geçiş ve yaşanan süratli dijitalleşme, siber güvenlik risklerini de ciddi anlamda yükselten bir unsur oldu'

  • 'Türk Telekom sabit geniş bant abonelerinin toplam veri kullanımı, Ocak-Eylül 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 50 artış gösterdi'

  • '2020 yatırım öngörümüzü yıl içinde iki kere yukarı yönlü revize ederek üçüncü çeyrekte yaklaşık 6,6 milyar TL'ye çıkardık. Bu yatırım hedefinin yaklaşık 4 milyar TL'lik kısmını ise halihazırda yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdik'

  • '2021, sektörde 5G'ye geçişin daha çok konuşulacağı, dijital servislerin ve teknoloji girişimlerinin hızla büyümeyi sürdüreceği bir yıl olacak'

(Eda Topcu/İstanbul)

2- TÜMSİAD, 2021'de ekonomideki büyüme trendinin devam etmesini bekliyor

  • Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Doğan:

  • '2021 yılında ekonomimizdeki büyüme trendinin süreceğine inanıyoruz. Pandeminin etkilerinin kontrol altına alınmasıyla birlikte küresel tedarik ekseninin değişimi ile ülkemizin küresel talepten alacağı payın artabileceğini ve bunun ülkemiz ekonomisine pozitif etki edeceğini değerlendirmekteyiz'

  • 'Salgın sürecinde devlet desteklerinin hedefi, ülkemiz ekonomisinin uğrayacağı muhtemel zararı asgari seviyede tutma ve özellikle salgının etkilerinin yoğun olarak hissedildiği zorlu süreçte firmalarımızın ayakta kalarak atlatmasını sağlamaktı. Nitekim bunun, doğru hamlelerle büyük oranda sağlanabildiğini değerlendirmekteyiz'

(Musab Turan/İstanbul)

3- Ailesinin 425 gramlık minik 'Nefes'i, 144 gün sonra evine kavuştu

  • Antalya'da doğduktan sonra kilosu 425 grama kadar düşen ve akciğerleri gelişmediği için solunum cihazıyla hayatta tutulan Nefes bebek, zorlu yoğun bakım sürecinin ardından yaşam mücadelesini kazanarak taburcu edildi

  • Anne Gülcan Bilgin:

  • 'Kızımdan umudumu hiç kesmedim. Her zaman ona güvendim. Hep, 'Hayata tutunacak, o benim savaşçı kızım. Kesinlikle pes etmeyecek.' dedim. Ona inandım'

  • Baba Bayram Bilgin:

  • 'Her gün hastaneye gittik, ağlayarak döndük. Tam 144 gün sonra hastaneden taburcu edildik. Bu 144 gün bize 10 sene gibi geldi. Ömrümüzden ömür gitti'

(Sinan Özmüş/Antalya)


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: aa:text:20210127:23594888
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın