Görüş Bildir
Haberler
Aşk Acısı Çekenlere Bir Darbe de Bizden: Şimdiye Kadar Çekilen En Yürek Parçalayıcı Romantik Filmler

Aşk Acısı Çekenlere Bir Darbe de Bizden: Şimdiye Kadar Çekilen En Yürek Parçalayıcı Romantik Filmler

Yunan filozoflarının aşkın bir hastalık olduğunu öne sürmeleri, aşk acısı çeken insanların yaşadıkları yoğun duygusal acıyı göz önünde bulundurarak belki de anlaşılabilir bir görüş. Gerçekten de aşk acısının, hastalıkların getirdiği ıstıraplardan daha kötü olabileceği düşünülüyor. Eğer siz de yaşadığınız aşk acısının yanında, film izleyerek daha fazla duygusallaşmayı ve ağlamayı tercih edenlerdenseniz hislerinizi derinleştirecek bu yürek parçalayıcı romantik filmler listesini sizin için hazırladık. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Irreplaceable You, 2018

20. Irreplaceable You, 2018

IMDb: 6.4 

Özet: Hiç beklemediği bir zamanda kanser teşhisi konulan Abbie, kısa süre önce nişanlandığı ve ondan başka kimseyle çıkmamış nişanlısı Sam için 'yerini dolduracak' bir kız arkadaş aramaya koyulur. 

Oyuncular: Gugu Mbatha-Raw, Michiel Huisman, Steve Coogan 

Yönetmen: Stephanie Laing

19. Every Day, 2018

19. Every Day, 2018

IMDb: 6.4 

Özet: A, her gün farklı birinin bedeninde uyanmakta olan bir gençtir. Her gün kendi ile aynı yaşlardaki başka bedenlere geçiş yaparak uyansa da kendi bedenine sahip olmayan A, durumunu kabullenmiştir. Hatta yaşamak için belli kurallara bağlı kalmaktadır. Kimseye bağlanmamaya, kendini açık etmemeye ve bedenini bir günlüğüne paylaştığı kişilerin hayatlarında değişiklikler yapmamaya çalışmaktadır. Ancak günün birinde Justin isimli bir gencin bedeninde uyanır ve onun kız arkadaşı Rhiannon'a aşık olur. Bu durum A için bütün kuralları yıkar, Rhiannon'a durumunu açıklar ve ikilinin arasında romantik bir ilişki başlar. Ancak bu durum sandıkları kadar kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Angourie Rice, Justice Smith, Debby Ryan 

Yönetmen: Michael Sucsy

18. Romeo + Juliet, 1996

18. Romeo + Juliet, 1996

IMDb: 6.8 

Özet: Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo ve Juliet kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar. 

OyuncularLeonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo 

Yönetmen: Baz Luhrmann

17. My Girl, 1999

17. My Girl, 1999

IMDb: 6.9 

Özet: Onbir yaşındaki Vada'nın hayatı, babası Harry'nin kozmetikçi Shelly ile evlenmeye karar vermesiyle bir anda kararıyor. Vada, küçük bir kasabada yaşayan ve zamanının çoğunu bir erkek olan en iyi arkadaşıyla geçiren ve hastalıklardan korkan bir kızdır. En iyi arkadaşının ölümü üzerine hayatı başka bir açıdan görmeye başlıyor. 

Oyuncular: Anna Chlumsky, Macaulay Culkin, Dan Aykroyd 

Yönetmen: Howard Zieff

16. Blue Valentine, 2010

16. Blue Valentine, 2010

IMDb: 7.3   

Özet: Birbirlerine güçlü bir tutkuyla bağlanan Cindy ve Dean’in evlilikleri çok sevdikleri çocuklarına rağmen zaman içinde kendi hapishanelerine dönüşür. Çift yorgun evliliklerini kurtarmaya çalışırken gençlik yıllarını, hayatlarının fırsatlar ve romantizm ile dopdolu olduğu eski altın günlerini unutamazlar.    

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman   

Yönetmen: Derek Cianfrance

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Boys Don't Cry, 1999

15. Boys Don't Cry, 1999

IMDb: 7.5  

Özet: Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır ve Brandon Teena adlı bir trans erkeğin hayatını konu almaktadır. Film, Brandon'un Nebraska'da hayatını sürdürme çabasını, yeni arkadaşlar edinmesini ve romantik ilişkiler kurmasını anlatmaktadır.   

Oyuncular: Hilary Swank, Chloe Sevigny, Peter Sarsgaard  

Yönetmen: Kimberly Peirce

14. Les Misérables, 2012

14. Les Misérables, 2012

IMDb: 7.5  

Özet: Jean Valjean olarak bilinen 24601 nolu mahkum, hapishaneden salınır. Kendisine yeni bir hayat kurmak ister ama müfettiş Javert'in gölgesi onu daima takip etmektedir. Jean Valjean Fantine'in kızı Cosette ile ilgilenmeyi kabul ettikten sonra ikisinin hayatı da tamamen değişecektir. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Russell Crowe,Anne Hathaway  

Yönetmen: Tom Hooper

13. The Reader, 2008

13. The Reader, 2008

IMDb: 7.6  

Özet: II. Dünya Savaşı ertesi, Almanya. Michael Berg adlı genç, kendisinin yaşça iki katı büyük olan Hanna Schmitz'e aşık olmuştur. Gizli bir ilişki yaşayan ikilinin aşkı Hanna'nın bir gün ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçmiştir ve hukuk okuyan Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapıyordur. Bir gün sanık sandalyesinde Hanna'yı görür. Mahkemede Hanna'nın geçmişi ortaya dökülürken, Michael ikisinin de hayatını değiştirecek bir sırrı ortaya çıkarır.  

Oyuncular: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Bruno Ganz  

Yönetmen: Stephen Daldry

12. Brokeback Mountain, 2005

12. Brokeback Mountain, 2005

IMDb: 7.7   

Özet: Yaşamını çiftliklerde çalışarak kazanan Ennis Del Mar ve rodeocu Jack Twist, Brokeback Dağı'nda bir koyun sürüsüne çobanlık işine alınırlar. Dağda birlikte geçirdikleri zaman içinde her ikisi de başta duygularını inkar etseler de birbirlerine karşı koyamazlar ve aralarında inişli çıkışlı, tutkulu bir ilişki başlar. İş bittiğinde ayrılırlar. Her ikisi de evlenip çocuk sahibi olur. Tam 4 yıl sonra Jack'in Ennis'e gönderdiği bir kart ile yolları yeniden kesişir   

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams   

Yönetmen: Ang Lee

11. Fried Green Tomatoes, 1991

11. Fried Green Tomatoes, 1991

IMDb: 7.7 

Özet: Evelyn Couch evliliğinde sorunlar yaşamaktadır ve kimse onu ciddiye almamaktadır. Bir bakımevindeki akrabalarını ziyaret ederken sempatik yaşlı Ninny Threadgoode ile tanışır. Threadgoode ona 1920'lerin Alabama'sındaki genç bir kadın olan Idgie Threadgoode' nin hikayesini anlatır. Idgie'nin ilham verici hayatı sayesinde, Evelyn daha olumlu olmayı öğrenir ve Ninny ile uzun süreli bir arkadaşlık kurar. 

Oyuncular: Kathy Bates, Jessica Tandy, Mary Stuart Masterson 

Yönetmen: Jon Avnet

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Fault in Our Stars, 2014

10. The Fault in Our Stars, 2014

IMDb: 7.7 

Özet: 16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır. 

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff 

Yönetmen: Josh Boone

9. The Notebook, 2004

9. The Notebook, 2004

IMDb: 7.8  

Özet: Nicholas Sparks'ın aynı adlı romanından uyarlanan romantik bir drama filmi olan The Notebook yaşlı bir adamın bir bakımevinde oturan eşi için hikayeler anlatmasıyla başlar. Bu hikayeler, gençliklerinde birbirlerine aşık olan Allie ve Noah adlı iki genç insanın yaşadığı romantik maceraları anlatır.   

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams   

Yönetmen: Nick Cassavetes

8. Call Me By Your Name, 2017

8. Call Me By Your Name, 2017

IMDb: 7.8  

Özet: Film, 1980'lerde İtalya'da geçer ve 17 yaşındaki Elio Perlman'ın Amerikalı bir öğrenci olan Oliver ile olan romantik ilişkisini anlatır. Elio, İtalya'daki tatil evinde ailesiyle birlikte yazını geçirirken Oliver'ın babası tarafından stajyer olarak gönderilir. İki genç adam arasında bir çekim oluşur ve romantik bir ilişki başlar. Film, gençlik, cinsellik, aşk ve kayıp gibi konuları ele alır.  

Oyuncular: Timothee Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg  

Yönetmen: Luca Guadagnino

7. Marriage Story, 2019

7. Marriage Story, 2019

IMDb: 7.9  

Özet: Sahne yönetmeni Charlie ve oyuncu eşi Nicole’un evlilikleri parçalanmak üzeredir ve boşanmaktan başka çareleri yok gibi görünmektedir. Bu boşanma mücadelesi New York’tan Los Angeles’a kadar uzanan, yıpratıcı olduğu kadar onları kişisel hayatlarının ve yaratıcılıklarının en uç noktalarına kadar sürükleyecektir.  

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer  

Yönetmen: Noah Baumbach

6. Titanic, 1997

6. Titanic, 1997

IMDb: 7.9 

Özet: Teknolojinin son sürat ilerlediği dönemde, Titanic adlı dev transatlantik insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu geminin yolcuları arasında Jack adlı genç ve fakir bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı zengin bir genç kız da vardır. İki genç şans eseri tanışır. 

OyuncularLeonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane 

Yönetmen: James Cameron

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Amour, 2012

5. Amour, 2012

IMDb: 7.9 

Özet: 80’lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva, Avrupa’da onlardan uzakta ailesiyle yaşamaktadır. Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne’in kriz geçirip felç olmasıyla altüst olur. Georges karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne’in durumu gitgide kötüleşmektedir. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir. 

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert 

Yönetmen: Michael Haneke

4. La La Land, 2016

4. La La Land, 2016

IMDb: 8.0  

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt  

Yönetmen: Damien Chazelle

3. Portrait of a Lady on Fire, 2019

3. Portrait of a Lady on Fire, 2019

IMDb: 8.1   

Özet: Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Heloise’in portresi sipariş edilir. Marianne, bu portreyi Heloise’ten habersiz çizmelidir. 

Oyuncular: Noemie Merlant, Adele Haenel, Luana Bajrami   

Yönetmen: Celine Sciamma

2. In The Mood for Love, 2000

2. In The Mood for Love, 2000

IMDb: 8.1   

Özet: Bay ve Bayan Chow, aynı apartmanda yaşayan ve birbirleriyle sıklıkla karşılaşan iki insan olarak tanışırlar. Bir süre sonra, her ikisinin de eşleri birbirleriyle ilişki yaşadığında, Bay Chow ve Bayan Chan birbirleriyle arkadaşlık kurarlar.  

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam   

Yönetmen: Kar-Wai Wong

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

IMDb: 8.3   

Özet: Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alır. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine çok sinirlenen Joel, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.   

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson   

Yönetmen: Michel Gondry

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın