Görüş Bildir
Haberler
Birbirlerine Düşman Olan Ana Karakterlerin Efsane Aşklarıyla Sonlanarak Akıllarımıza Kazınan 20 Film

Birbirlerine Düşman Olan Ana Karakterlerin Efsane Aşklarıyla Sonlanarak Akıllarımıza Kazınan 20 Film

Nefretin bile aşka dönüşebileceği düşüncesi, her zaman büyüleyici olmuştur, değil mi? İlk karşılaşmada birbirlerine katlanamayan karakterler, zamanla anlayış ve duygusal bağ oluşturabilirler. Peki, bu etkileyici dönüşümün beyaz perdedeki en unutulmaz örnekleri neler?

İşte sizin için hazırladığımız, ana karakterlerin arasındaki ilişkinin nefretle başlayıp aşkla sonlandığı o muhteşem filmlerin listesi!

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. You’ve Got Mail, 1998

20. You’ve Got Mail, 1998

IMDb: 6.7 

Özet: Joe Fox, kitap marketleri zinciri sahibi bir patrondur. Kathleen Kelly ise işlettiği küçük kitapçı dükkanı ile Fox'un acımasız rekabetine karşı koymaya çalışan küçük bir işletme sahibidir. Kader bu 2 ayrı insanı internette karşı karşıya getirir. 

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear 

Yönetmen: Nora Ephron

19. The Power of the Dog, 2021

19. The Power of the Dog, 2021

IMDb: 6.8 

Özet: Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur.  

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons 

Yönetmen: Jane Campion

18. Clueless, 1995

18. Clueless, 1995

IMDb: 6.9 

Özet: Zıpır kız, kendisine layık bir erkek ararken, okula yeni gelen bir kızın bir türlü içine sinmeyen paspal giyim tarzını değiştirmeye ve iki öğretmeninin arasını yapmaya çalışır. Düzeltilmesi gereken notları vardır ve bunun en kolay yolu, öğretmenlerinin özel hayatına müdahale etmektir. 

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy 

Yönetmen: Amy Heckerling

17. 10 Things I Hate About You, 1999

17. 10 Things I Hate About You, 1999

IMDb: 7.3 

Özet: Bianca ve Kat iki kız kardeştir. Küçük olan Bianca okulun güzel ve popüler kızlarından biridir fakat hiç kimseyle çıkmamıştır. Ablası Kat ise asabi, alaycı ve sert bir mizaca sahiptir. Buna bir de kesin karalılığı eklenince hiçbir erkek ona yanaşmamaktadır. Bianca bir erkek arkadaşla çıkmayı çok istediği halde Stanford ailesindeki kurallar yüzünden bu isteğini gerçekleştirememektedir. Bu kurallara göre Bianca’nın birisiyle çıkması için önce ablası Kat’in birisiyle çıkması gerekmektedir ki bu imkansızla eşdeğerdir. Bianca bu sorunu çözmek için okuldaki hiçbir kızı beğenmeyen bir genci devreye sokacaktır. 

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt 

Yönetmen: Gil Junger

16. Palm Springs, 2020

16. Palm Springs, 2020

IMDb: 7.4 

Özet: Vurdumduymaz bir insan olan Nyles ve nedime olmaya isteksiz Sarah'ın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır. 

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons 

Yönetmen: Max Barbakow

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. When Harry Met Sally, 1989

15. When Harry Met Sally, 1989

IMDb: 7.7 

Özet: Harry ve Sally, Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir. 

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher 

Yönetmen: Rob Reiner

14. Tangled, 2010

14. Tangled, 2010

IMDb: 7.7 

Özet: Krallığın en çok aranan, en cazibeli haydutu Flynn Rider, Rapunzel tarafından rehin alınınca, bu alışılmadık ikilinin komik macerası başlar. 

Oyuncular: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy 

Yönetmen: Nathan Greno, Byron Howard

13. Silver Linings Playbook, 2012

13. Silver Linings Playbook, 2012

IMDb: 7.7 

Özet: Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Solatano, yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. Yaşadığı ciddi bir travma sonrası “patlar” ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Nikki'yi bu sayede geri kazanmaktır.  

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro 

Yönetmen: David O. Russell

12. The Breakfast Club, 1985

12. The Breakfast Club, 1985

IMDb: 7.8 

Özet: Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel.  

Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald 

Yönetmen: John Hughes

11. Pride & Prejudice, 2005

11. Pride & Prejudice, 2005

IMDb: 7.8 

Özet: 18.yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere'de beş kız kardeş olan Bennet'lar annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır. 

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn 

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Shrek, 2001

10. Shrek, 2001

IMDb: 7.9 

Özet: Şrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Şrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Şrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler peyda olmak üzeredir. 

Oyuncular: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz 

Yönetmen: Andrew Adamson, Vicky Jenson

9. Jojo Rabbit, 2019

9. Jojo Rabbit, 2019

IMDb: 7.9 

Özet: Hitler'in gençlik kamplarında yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabi bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir. 

Oyuncular: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson 

Yönetmen: Taika Waititi

8. La La Land, 2016

8. La La Land, 2016

IMDb: 8.0 

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt 

Yönetmen: Damien Chazelle

7. Beauty and the Beast, 1991

7. Beauty and the Beast, 1991

IMDb: 8.0 

Özet: Küçük bir Fransız köyünde yaşayan Belle, tekdüze hayatından sıkılmış durumdadır. Bir gün babasının gece yolunu kaybedip bir şatoda esir edilmesi üzerine Belle, hiç de beklemediği bir durumla karşılaşır, şatonun sahibi lanetlenmiş bir prenstir. 

Oyuncular: Paige O'Hara, Robby Benson, Jesse Corti 

Yönetmen: Gary Trousdale, Kirk Wise

6. The Shop Around the Corner, 1940

6. The Shop Around the Corner, 1940

IMDb: 8.0 

Özet: Hediyelik eşya dükkanında çalışan Alfred Kralik ve yeni işe giren Klara Novak, tanışır tanışmaz birbirlerinden nefret ederler. Kralik’in de Novak’ın da ilgilendikleri birer mektup arkadaşı vardır. Gel gör ki birbirinden nefret eden bu iki insan, aslında birbirlerine tatlı mektuplar yazmaktadırlar… 

Oyuncular: Margaret Sullavan, James Stewart, Frank Morgan 

Yönetmen: Ernst Lubitsch

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Handmaiden, 2016

5. The Handmaiden, 2016

IMDb: 8.1 

Özet: 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... 

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong 

Yönetmen: Park Chan-wook

4. It Happened One Night, 1934

4. It Happened One Night, 1934

IMDb: 8.1 

Özet: Peter sözünü esirgemeyen bir gazeteci, Ellie ise evden ve babasından kaçan şaşkın bir kızdır. İkisi yolda karşılaşır ve istemeye istemeye iş birliği yapmak zorunda kalırlar. Adam örnek bir halk çocuğudur, kız ise şımarık zengin kızı ve birbirlerini kullanırlar.  

Oyuncular: Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly 

Yönetmen: Frank Capra

3. Toy Story, 1995

3. Toy Story, 1995

IMDb: 8.3 

Özet: Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir. 

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles 

Yönetmen: John Lasseter

2. Singin’ in the Rain, 1952

2. Singin’ in the Rain, 1952

IMDb: 8.3 

Özet: Artık sessiz filmlerin dönemi kapanmaktadır ve konuşmaların yer aldığı sesli filmlere geçilirken, ünlü bir sahne yıldızı, en iyi arkadaşı, olası kız arkadaşı ve kurnaz oyuncu arkadaşı bu zorlu geçiş dönemine yakalanmışlardır. 

Oyuncular: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds 

Yönetmen: Stanley Donen, Gene Kelly

1. The Empire Strikes Back, 1980

1. The Empire Strikes Back, 1980

IMDb: 8.7 

Özet: Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesinden sonra, İmparatorluk güçleri Asileri kovalamaya devam eder. Asi güçlerin buz gezegen Hoth'taki mağlubiyetinin ardından; Luke, Cumhuriyet'in düşmesinden beri Dagobah gezegeninde gizlenen Jedi ustası Yoda ile çalışmak için yola çıkar. Luke'yi karanlık tarafa döndürmeye çabalarken, Darth Vader onu Bespin'in Bulut Şehri'nde tuzağa düşürür. 

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher 

Yönetmen: Irvin Kershner

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın