Görüş Bildir
Haberler
Duvarların Üstüne Üstüne Geldiğini Hissettiğin Sırada Mutlaka İzlemen Gereken Huzur Verici Filmler

Duvarların Üstüne Üstüne Geldiğini Hissettiğin Sırada Mutlaka İzlemen Gereken Huzur Verici Filmler

Hayatın karmaşası, stres ve günlük rutinin sıkıcılığı bazen omuzlarımızda ağır bir yük gibi hissedilebilir. Tam da bu anlarda, bizi farklı dünyalara götüren, içimizi ısıtan ve zihnimizi arındıran filmlere ihtiyaç duyarız. İşte bu filmleri bu amaçla sizler için seçtik. İyi seyirler!

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. The Devil Wears Prada, 2006

23. The Devil Wears Prada, 2006

IMDb: 6.9  

Özet: Andy, prestijli moda dergisi Runway'de ünlü dergi editörü Miranda Priestly için asistan olarak işe başlar. Başlangıçta moda dünyasına ilgisiz olan Andy, zamanla bu dünyaya uyum sağlamaya ve kendini geliştirmeye çalışır.  

Oyuncular: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier  

Yönetmen: David Frankel

22. Pretty Woman, 1990

22. Pretty Woman, 1990

IMDb: 7.1 

Özet: Zengin ve yakışıklı iş insanı Edward etrafındaki kadınlardan ve hayatının tekdüzeliğinden çok sıkıldığı bir anda New York caddelerinde güzel Vivian ile tanışır. Beraber geçirdikleri büyülü bir geceden sonra aralarında bir anlaşma yaparlar. Bir hafta boyunca sevgili olacaklar ama bu haftanın sonunda herkes yoluna devam edecektir. Vivian geceleri tekrar yol kenarlarına, Edward da elit yaşamına. 

Oyuncular: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander 

Yönetmen: Garry Marshall

21. Mean Girls, 2004

21. Mean Girls, 2004

IMDb: 7.1 

Özet: Zoolog olan ailesi tarafından Afrika'da büyüyen, okula gitmeyen, sadece evde özel eğitim alan Cady, en güçlünün hayatta kaldığı ilkesini yaşayarak öğrenmiştir. Ancak 15 yaşına gelip liseye başladığında orman kanunlarının yepyeni bir boyut kazandığını fark eder. Okulun en popüler kızının eski sevgilisine aşık olunca işler Cady için epey karışacaktır. 

Oyuncular: Lindsay Lohan, Jonathan Bennett, Rachel McAdams 

Yönetmen: Mark Waters

20. School of Rock, 2003

20. School of Rock, 2003

IMDb: 7.2 

Özet: No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Dewey, üyesi olduğu rock grubunu 'Gruplar Yarışıyor' adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur. Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir.  

Oyuncular: Jack Black, Mike White, Joan Cusack 

Yönetmen: Richard Linklater

19. The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004

19. The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004

IMDb: 7.2  

Özet: Steve Zissou, belgeseller yapmak için dünyayı dolaşan efsanevi su altı kaşifidir. En iyi arkadaşı ve iş ortağının yırtıcı bir köpekbalığı tarafından öldürülmesi bir yana gözden düştüğü dedikodularıyla da zor anlar yaşıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir gencin çıkagelmesiyle kafası daha da karışıyor. Çünkü yardımcı pilot olduğunu söyleyen bu genç, Steve'in uzun yıllardır kayıp olan oğlu olabileceğini iddia etmektedir.   

Oyuncular: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston  

Yönetmen: Wes Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Chef, 2014

18. Chef, 2014

IMDb: 7.3   

Özet: Los Angeles’ta bir restoran işleten duygusal bir şefin kariyeri düşüştedir ve şef, ikinci el bir karavan satın alıp yollarda yemek yapıp satmaya karar verir.    

Oyuncular: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson   

Yönetmen: Jon Favreau

17. The Nice Guys, 2016

17. The Nice Guys, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: 1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan Amelia isminde kayıp bir kızı bulmaları gerekmektedir.  

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice 

Yönetmen: Shane Black

16. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

16. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

IMDb: 7.5  

Özet: 22 yaşındaki Scott Pilgrim, kendisini terk eden ve başarılı bir şarkıcı olan kız arkadaşını unutamamıştır. Günlerini bas gitar çaldığı garaj grubu ile birlikte geçirmektedir. Scott’ın sıkıcı ve tek düze hayatı, hayallerinin kızı ile karşılaşınca bir anda değişir.   

Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin  

Yönetmen: Edgar Wright

15. Love Actually, 2003

15. Love Actually, 2003

IMDb: 7.6 

Özet: Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de aşkın yüceliği üzerine bir yapım. 

Oyuncular: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson 

Yönetmen: Richard Curtis

14. The Peanut Butter Falcon, 2019

14. The Peanut Butter Falcon, 2019

IMDb: 7.6  

Özet: Zak, down sendromu olan 22 yaşında bir gençtir. En büyük hayali ise günün birinde büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bulunduğu bakımevinden firar eder. Salt Water Redneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam yolculuğu sırasında kanundan kaçmakta olan küçük çaplı haydut Tyler ile tanışır. Tyler, Zak'in arkadaşı ve koçu olacaktır.   

Oyuncular: Zack Gottsagen, Ann Pierce, Dakota Johnson  

Yönetmen: Tyler Nilson, Michael Schwartz

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. When Harry Met Sally, 1989

13. When Harry Met Sally, 1989

IMDb: 7.7  

Özet: Harry ve Sally, Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.  

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher  

Yönetmen: Rob Reiner

12. The Breakfast Club, 1985

12. The Breakfast Club, 1985

IMDb: 7.8  

Özet: Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel.   

Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald  

Yönetmen: John Hughes

11. About Time, 2013

11. About Time, 2013

IMDb: 7.8  

Özet: 21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur.  

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy  

Yönetmen: Richard Curtis

10. Pride, 2014

10. Pride, 2014

IMDb: 7.8 

Özet: Sene 1984. İngiltere, Margaret Thatcher’ın muhafazakar politikalarının etkisi altındadır. Bu politik atmosfer içinde ezilen başlıca gruplardan biri eşcinsellerdir. Ancak en az onlar kadar baskı altında olan bir grup daha vardır; maden işçileri! İlk bakışta hiçbir ortak noktası yokmuş gibi gözüken bu iki grup birbirine yardımcı olabilecek midir?  

Oyuncular: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West 

Yönetmen: Matthew Warchus

9. Little Miss Sunshine, 2006

9. Little Miss Sunshine, 2006

IMDb: 7.8   

Özet: Bir minibüsle ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkan Hoover ailesinin üç günlük yolculuğu sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanır.   

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear   

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Sing Street

8. Sing Street

IMDb: 7.9  

Özet: Aşırı havalı ve güzel Raphina'nın kalbini kazanmayı amaçlayan 14 yaşındaki Conor, birkaç delikanlıdan oluşan bir grup kurar ve grup, 1980'lerin Dublin'inde şarkı sözü yazmaya ve video çekmeye yüreklerini verir.  

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy  

Yönetmen: John Carney

7. Before Sunrise, 1995

7. Before Sunrise, 1995

IMDb: 8.1  

Özet: Film, Amerikalı Jesse ve Fransız Celine'in bir tren yolculuğunda tanışmasını ve Viyana'da geçirdikleri bir geceyi anlatır. İkisi, her ikisinin de son günlerini Avrupa'da geçirdikleri için birbirlerine çekilirler ve gece boyunca şehirde dolaşırlar, sohbet ederler ve birbirlerine aşık olurlar. Film, romantizm, iletişim ve insan ilişkileri gibi konuları ele alır.  

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert  

Yönetmen: Richard Linklater

6. The Grand Budapest Hotel, 2014

6. The Grand Budapest Hotel, 2014

IMDb: 8.1 

Özet: Gustave H, Büyük Budapeşte Oteli’nin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir.  

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric 

Yönetmen: Wes Anderson

5. Catch Me If You Can, 2002

5. Catch Me If You Can, 2002

IMDb: 8.1 

Özet: FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü... Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yaptı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek 2,5 milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken 

Yönetmen: Steven Spielberg

4. Amélie, 2001

4. Amélie, 2001

IMDb: 8.3  

Özet: Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir.   

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus  

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Good Will Hunting, 1997

3. Good Will Hunting, 1997

IMDb: 8.3   

Özet: Will, Boston'daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde temizlik işçisi olarak çalışmaktadır ancak aslında zekası ve matematik becerileri sayesinde üstün bir dahi olduğu ortaya çıkar. Enstitüde bir matematik profesörünün yazdığı zorlu bir problemi çözmesiyle birlikte Will'in hayatı değişir. Film, Will'in kendisini ve hayatını keşfetme yolculuğunu anlatırken onun etrafındaki insanların da hayatlarına dokunuyor. Filmin ana teması; kişisel gelişim, dostluk, aşk ve aile bağlarıdır.   

Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck   

Yönetmen: Gus Van Sant

2. It’s a Wonderful Life, 1946

2. It’s a Wonderful Life, 1946

IMDb: 8.6   

Özet: George Bailey, küçük bir kasabada doğar ve hayatı boyunca bir dizi zorluklarla karşılaşır. Noel gecesi, işindeki bir hatayla başı dertte olan George, intihar etmeyi düşünür. Ancak, Clarence adındaki bir melek onu kurtarır ve ona ne kadar değerli bir hayat yaşadığını gösterir. Clarence, George'un hayatını nasıl etkilediğini göstermek için geçmişe giderek ona yardım eder. Film, insanların hayatlarının ne kadar değerli olduğunu ve başka insanlara ne kadar yardımcı olunabileceğini anlatır.   

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore   

Yönetmen: Frank Capra

1. Forrest Gump, 1994

1. Forrest Gump, 1994

IMDb: 8.8  

Özet: Zeka düzeyi düşük ancak iyi kalpli biri olan Forrest Gump, yaşadığı çocukluğundan itibaren birçok zorlukla karşılaşır ve zamanla hayatında farklı insanlarla tanışır. Kendisi gibi saf bir kalbe sahip olan Jenny ile olan ilişkisi ise filmdeki en önemli hikayelerden biridir.   

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise  

Yönetmen: Robert Zemeckis

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın