Görüş Bildir
Haberler
Tekrar İzlemeye Asla Cesaret Edemeyeceğiniz Rahatsız Edici Korku Filmleri

Tekrar İzlemeye Asla Cesaret Edemeyeceğiniz Rahatsız Edici Korku Filmleri

Beyza
31.03.2023 - 23:18

Bu film ben korku filminden korkmam diyenleri bile çokça korkutacak. Eğer siz de saatlerce bugün ne izlesem diye düşünüyorsanız ya da artık izleyecek film bulamıyorsanız bu listeye mutlaka bir göz atmalısınız. İşte sizler için hazırladığımız ve bir kere izledikten sonra yeniden izlemeye cesaret edemeyeceğiniz korku filmleri listesi! Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Sessizlik (2019)

30. Sessizlik (2019)

IMDb: 5.3

Özet: Dünya, onlarca yıl boyunca yeraltında yetişen ölümcül yaratıkların saldırısı altındadır. Yeryüzüne çıkıp insanları avlayan yaratıklar, kurbanlarını seslerinden tanıyarak ele geçirir. Dünyaya dehşet saçan yaratıklardan kaçmaya çalışan genç bir kız ve ailesi, şehir dışında bir yerde saklanmaya çalışır. Ancak onların yaşam mücadelesi burada da devam eder. Sığındıkları yerde olacakları beklemeye başlayan genç kız ve ailesi burada gizemli bir tarikatla karşılaşır.

Yönetmen: John R. Leonetti

Oyuncular: Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto

29. Infinite (2021)

29. Infinite (2021)

IMDb: 5,4/10

Özet: Evan Michaels çok gerçekçi rüyalardan muzdarip bir adamdır. Geçmişteki iki yaşantısından anılarını rüyalarında gören Evan, günün birinde Cognomina isimli gizli bir örgütü keşfeder. Cognomina örgütü yüzyıllardır varlığını sürdüren çok gizli bir örgüttür ve yıllar boyunca reenkarne olarak dünyaya gelen kadın ve erkeklerden oluşmaktadır. Bu örgütün üyeleri zamanın değişimleri konusunda ajan olarak çalışmaktadır. Fakat çok güçlü bir düşman zamanın hassas dengelerini tehdit etmektedir. 

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson

28. Buz Yolu (2021)

28. Buz Yolu (2021)

IMDb: 5,6/10

Özet: Bir karayolu nakliye şirketinin sahibi olan Goldenrod, tehlikeli bir görevde kendisine etmesi için sürücü Mike ile anlaşır. Kanada’nun kuzey bölgesinde bir elmas madeni çökmüştür ve insanlar büyük bir tehdit altında kendilerine yardım gelmesini bekler. Madencilerin yardımına gitmeye çalışan Mike, kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

Yönetmen: Jonathan Hensleigh

Oyuncular: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany

27. A Classic Horror Story (2021)

27. A Classic Horror Story (2021)

IMDb: 5,7/10

Özet: Birbirini tanımayan beş kişi, ortak bir karavanla seyahat ederken bir kaza geçirir. Kazadan sonra aracı terk etmek zorunda kalan insanlar çok geçmeden kendilerini dışarı çıkmanın imkansız olduğu ve içinde garip varlıkların yaşadığı bir ormanda bulur.

Yönetmen: Roberto De Feo, Paolo Strippoli

Oyuncular: Matilda Lutz, Francesco Russo, Peppino Mazzotta

26. The Plagues of Breslau (2018)

26. The Plagues of Breslau (2018)

IMDb: 5,9/10

Özet: Dedektif Helena Rus, sığır derisine dikilmiş bir ceset bulur. Cinayetler önümüzdeki beş gün boyunca devam eder ve her kurban tam olarak saat 18:00'de öldürülür. Polonya polisi , Helena Rus ile birlikte seri katili tekrar saldırmadan önce bulup yakalamaya çalışır.

Yönetmen: Patryk Vega

Oyuncular: Małgorzata Kożuchowska, Daria Widawska, Tomasz Oświeciński

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Night House (2020)

25. The Night House (2020)

IMDb: 6/10

Özet: The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgli karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

24. The Empty Man (2020)

24. The Empty Man (2020)

IMDb: 6,1/10

Özet: The Empty Man, kayıp bir kızın izini sürerken, doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya çalışan gizli bir örgüte rastlayan bir polisin hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: David Prior

Oyuncular: James Badge Dale, Stephen Root, Joel Courtney

23. Malignant (2021)

23. Malignant (2021)

IMDb: 6,2/10

Özet: Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

22. Ouija: Origin of Evil (2016)

22. Ouija: Origin of Evil (2016)

IMDb: 6.2

Özet: Bekar anne ve 2 kızı bu şekilde hayatlarını idame ettirirken tezgahlarını geliştirmek için aldıkları ruh çağırma tahtası en küçük kızı etkisi altına alıyor. Aile küçük kızın değişimi karşısında çaresiz kalırken ona musallat olan yaratıkla başa çıkabilmenin yollarını arıyor.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, Lulu Wilson

21. The Ritual (2017)

21. The Ritual (2017)

IMDb: 6.3

Özet: Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rafe Spall, Rob James-Collier, Arsher Ali

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

20. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

IMDb: 6,3/10

Özet: Ed ve Lorraine Warren, bu zamana kadar baktıkları dosyalardaki en sansasyonel vakalardan biriyle karşı karşıyadır. Şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiğini söyleyen bir cinayet zanlısı, kendisine yardım etmesi için soluğu Ed ve Lorraine Warren çiftinin yanında alır.

Yönetmen: Michael Chaves

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'Connor

19. Gece Uçuşu - Red Eye (2005)

19. Gece Uçuşu - Red Eye (2005)

IMDb: 6.5

Özet: Bir Amerikan psikolojik gerilim filmi olan Gece Uçuşu'nda Miami'ye giden bir terörist tarafından suikasta yakalanan otel müdürü konu ediliyor.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox

18. Suspiria (2018)

18. Suspiria (2018)

IMDb: 6.5

Özet: Yeniden uyarlama olan film, 1977 yılının Berlin'ini anlatıyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği zamanlarda, okulun başka bir öğrencisi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth

17. Hush (2016)

17. Hush (2016)

IMDb: 6.6

Özet: Sağır bir kadın olan Maddie, tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşir. Üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça mutludur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken kendine gelen bir mesaj her şeyi altüst eder. Mesajda o anki halinin fotoğrafı vardır. Evin dışından birisinin kendisini izlediğin düşünen Maddie çok geçmeden maskeli katil ile karşılaşır. Maddi, eve girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmaya çalışmak için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco

16. Azize (2019)

16. Azize (2019)

IMDb: 6.7

Özet: Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve bunu saplantı haline getirir. Ancak kendi karanlık geçmişi peşini bırakmayacaktır.

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Morfydd Clark, Jennifer Ehle, Turlough Convery

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. It Follows (2014)

15. It Follows (2014)

IMDb: 6.8

Özet: Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto

14. The Witch (2015)

14. The Witch (2015)

IMDb: 6.9

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. 

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

13. Halka (2002)

13. Halka (2002)

IMDb: 7.2

Özet: Şehirde bir efsane dolaşmaktadır. Rivayete göre, insanların seyrettiği bir kaset, bu insanların yedi gün sonra ölümüne sebebiyet vermektedir. Denilen odur ki, dört genç, sırf bu kasetleri izledikleri için şüpheli bir biçimde ölmüşlerdir. Rachel yaşanan bu tuhaf olayları bir şekilde aydınlığa kavuşturmaya kararlıdır. Ancak araştırmaları esnasında küçük oğluyla birlikte kaseti izlemek durumunda kalmıştır. Rachel'ın artık bu olayları çözmek için sadece yedi günü vardır.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Naomi Watts, Brian Cox, Martin Henderson

12. Ayin (2018)

12. Ayin (2018)

IMDb: 7.3

Özet: Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır...

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

11. Elm Sokağı Kabusu (1984)

11. Elm Sokağı Kabusu (1984)

IMDb: 7.4

Özet: Amerikan korku filmleri arasında çokça sevilen Elm Sokağı Kabusu'nun oyuncuları arasında John Saxon, Johnny Depp, Heather Langenkamp ve Robert Englund yer alıyor. Filmin konusunu ise Los Angeles'taki insanları öldüren biri oluşturuyor. İnsanların rüyalarına giren Freud Krueger kurbanlarını ise genellikle çocuklardan seçiyor.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Korku Seansı (2013)

10. Korku Seansı (2013)

IMDb: 7.5

Özet: Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

9. Kapan (2017)

9. Kapan (2017)

IMDb: 7.7

Özet: Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

8. Şeytan (1973)

8. Şeytan (1973)

IMDb: 8.1

Özet: Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. 

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

7. Dial M For Murder (1954)

7. Dial M For Murder (1954)

IMDb: 8.2

Özet: Eski tenisçi olan Wendice, zengin karısı ile birlikte Londra'da yaşar. Wendice tenis kariyerinden eşi mutsuz olduğu için vazgeçer ancak karısı onu aldatır. Karısının aldattığını öğrenen Wendice, intikam almaya karar verir ve bir cinayet planı hazırlar...

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings

6. Şey - The Thing (1982)

6. Şey - The Thing (1982)

IMDb: 8.2

Özet: Kurt Russell'ın başrolü canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda; Keith David, Wilford Brimley, David Clennon, T.K. Carter, Richard Masur, Donald Moffat gibi oyuncular bulunuyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Bir araştırma grubu Antartika'da karların altında bir şey keşfeder. Daha sonra ise birtakım gizemli olaylar gerçekleşir.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, T.K. Carter, Wilford Brimley

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Vertigo (1958)

5. Vertigo (1958)

IMDb: 8.3 

Özet: Dedektif Ferguson bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını maalesef kurtaramaz ve bu ölümden sonra yükseklik korkusu yaşamaya başlar. Bu korku ise süre geçtikçe vertigo hastalığına dönüşür. Emekli olmak zorunda kalan Ferguson'a bir gün bir iş teklifi gelir. Ferguson'un arkadaşı onu karısını izlemesi için kiralar...

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes

4. Pan'ın Labirenti (2006)

4. Pan'ın Labirenti (2006)

IMDb: 8.3 

Özet: 10 yaşındaki Ofelia, hamile ve hasta olan annesiyle birlikte 1944 yılında yüzbaşı olan üvey babasının yanına taşınır. Ofelia ve annesinin yeni taşındıkları bu ev aynı zamanda orman içinde bir karakoldur ve bu evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent bulunur. Labirentin içerisindeki Pan adındaki gerçeküstü bir yaratık, küçük kızın tüm yaşamını değiştirir...

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

3. Cinnet (1980)

3. Cinnet (1980)

IMDb: 8.4

Özet: Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

2. Sapık – Psycho (1960)

2. Sapık – Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Özet: Marion ve sevgilisi Sam, paraları olmadığı için evlenemezler. Ancak Marion'un patronu ona bankaya yatırması için kırk bin dolar verir ve Marion bu parayı çalar. Yaşadığı yeri terk eden Marion o geceyi geçirmek için bir motel bulur. Motelin sahibi Norman Bates ise Marion'un arkadaşıdır ve onu kalması için evine davet eder. Marion'un bu daveti kabul etmesi ise her şeyin rayından çıkmasına neden olur...

Yönetmen:  Alfred Hitchcock

Oyuncular:  Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

1. Yaratık (1979)

1. Yaratık (1979)

IMDb: 8.5

Özet: Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
5
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın